Известие

Collapse
No announcement yet.

Пътуване де Европа през Румъния

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Пътуване де Европа през Румъния

Утре рано сутринта тръгвам за Европа,през Румъния.Не съм пътувал оттам и ме интересува някой,който е пътувал оттам скоро,да ме ориентира по кой път да мина точно,от Калафат до Унгарската граница Благодаря предварително,ще се радвам на бързи отговори,защото тръгвам скоро
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Лично не съм пътувал, но от поне 20 души знам, че пътищата в Румъния са отврат и предпочитат да минават през Сърбия и вече така и правят. И единственото, което мога да ти пожелая е лек път !!!
    1983 Alfa Romeo 6 2.5 VMTD 10V 105hp
    1984 Alfa Romeo Giulietta 2.0 8V 130 hp
    2001 Lancia Zeta 2.0 JTD 16V LX 110 hp

Comment

Не мога да ти помогна, аз винаги минавам през Сърбия. Няколко познати се прецакаха да минат през Румъния е ми разказаха такива ужасии, че никога няма да мина оттам.

Защо точно през Румъния реши? Особено сега в тоя ужасен сняг? Сърбите поне перфектно чистят платения аутопут, докато румънците са доста непредвидими.

В момента почва нова вълна снеговалеж и в Румъния пак ще стане ад под небето. Сърбите чистят, и то яко - даже и в най-тежкия сняг се движат снегорини, които карат пред конвоите.
      Volvo XC90 D5 '06
      Alfa Romeo Spider 2.0 '90
      Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
      ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
      ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

През Сърбия е по-добре...А през Румъния караш Калафат,Турно Северин,Тимишуара,Арад.От Калафат до Турно Северин пътя е нов(от преди 4-5 години)след това имаш към 100км.път през планината,после около 50км.и си в Тимишуара...Да ти кажа честно май по-голям зор ще видиш до Видин и с тоз глупавия ферибот.
        Алфа 156 2,0

Comment

Проблема е че от 4 човека,които ще пътуваме 3-ма нямаме паспорти затова решихме да минем през Румъния,защото нямахме време да си вадим паспорти
          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Утре и Вальо -155цата супер, където си продаде тръгва за чужбина... Обаче и той ще минава през Сърбия.... За Румъния и аз съм чувал само лоши неща., кофти пътища, мангали катаджии и други глупости..+ това че ще трябва ферибот, а там може да има главоблъсканици...
            Все пак се надявам някой колега да е минавал и да ти даде най-добрия възможен маршрут да не се тормозиш Ае успех и после да разказваш
            Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
            exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
            ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
            ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
            by RUBIG service

Comment

Моите автомобили минават винаги през Румъния,но излизат през Русе и прехода в румънско е около 700 км, включващи всякакви дивотии. Трафика в Румъния е ужасен.Главните пътища по които минаваме ние не са лоши. Магистрали може да се каже че липсват. Тези 700 км се вземат средно за 10-12 часа от шофьори които са минавали и знаят особеностите на движение.
              Гледайте да спазвате ограничения на скоростта и се пазете от полицаите. За превишена скорост отнемат книжки.
              От Видин скоро не сме излизали, но там пътя е бил доста лош, извършвали се разни ремонти, но нямам идея до къде са стигнали.
              За почистването - преди коледа минах и аз през Румъния и видях с очите си доста нова техника в очакване на зимата. Така че мисля там няма изненади като в БГ.
              Мога и още куп интересни случки да ви разправям за Румъния, ама не му е тук мястото.
              AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
              Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
              sigpic

Comment

мои познати(джамбази) се върнах с коли от Холандия... пътя през Румъния е ад!!!
                до Питещи тоест през целите карпати се правят ремонти и е ужас....
                и сега тепърва започва там снеговалежа.
                а иначе не знам как е през ферибота само знам, че много камиони има там и адско чакане....

успех.... с Румънската простотия !
                ех. AR 166 FL 2.0 TS еx. AR 164 2.5 TD Super ex. AR 75 2.0 TS ex. AR 146 BOXER

Comment

Първоначално публикувано от Cvetelin
                  а иначе не знам как е през ферибота само знам, че много камиони има там и адско чакане....

Е аз нали минах на 22.12 от там. Нямаше никви ремонти. И сняг нямат по пътищата,защото поддържам връзка постоянно с хора които пътуват.
                  Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от stelt
                    Първоначално публикувано от Cvetelin

Е аз нали минах на 22.12 от там. Нямаше никви ремонти. И сняг нямат по пътищата,защото поддържам връзка постоянно с хора които пътуват.
                    аз ти казвам днес говорих с един познат снощи ли кога са се върнали било ужасно... колко е вярно не знам ... това ми казаха
                    ех. AR 166 FL 2.0 TS еx. AR 164 2.5 TD Super ex. AR 75 2.0 TS ex. AR 146 BOXER

Comment

Първоначално публикувано от hkdonev
                      През Сърбия е по-добре...А през Румъния караш Калафат,Турно Северин,Тимишуара,Арад.От Калафат до Турно Северин пътя е нов(от преди 4-5 години)след това имаш към 100км.път през планината,после около 50км.и си в Тимишуара...Да ти кажа честно май по-голям зор ще видиш до Видин и с тоз глупавия ферибот.
                      Миналата година патува до Дробета Турну-Северин..не съм много очарован от пътя..Иначе ако минаваш от там..мини през Хидро центъра..
                      ПП. Немога да намеря снимки от Хидроцентъра в ПС-то..ще потърся отново, ако не ще ти постна от Гугъл....ето и от Гугъг
                      http://www.ccm.ro/ghid/cetatile_luminii.htm

Comment

Всеки различно,казва за Румъния.Или имате големи очаквания за тях...Не е зле пътя,техника уж трябва да имат.Колегите ти казах за пътя.

Пожелавам ти късмет и без нерви,по пътищата.

п.с сподели после как е пътя всичко.. И защо точно в тоя сняг трябва да тръгваш
                        Луд Съм МаМо пАрИтЕ нЕпоЗнаВаМ...

EX`146 2.0 TD
                        EX`146 2.0 16v TS

Comment

ще ходим до Австрия през Румъния, кажете нещо за тоя ферибот, какво му е разписанието (не намирам в мрежата)
                          гледам пътищата са ужасни там, ама няма на4ин.......
                          Alfa Romeo Crosswagon Q4 ex ones: Alfa Romeo 166TS, Alfa Romeo 147 1.9JTD & 145 1,6 boxer

Comment

А няма ли начин да минете през Сърбия ?
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от lyuli Покажи съобщение
                              ще ходим до Австрия през Румъния, кажете нещо за тоя ферибот, какво му е разписанието (не намирам в мрежата)
                              гледам пътищата са ужасни там, ама няма на4ин.......
                              Имате ли възможност да минете през Сърбия изобщо не му мислете ами минете от там. Гледам че си от София, а друга причина да минавате през Румъния освен че няма да тръгвате от София вече вие си решавате. Ако минете през Сърбия 80% от пътя до Австрия е само магистрали. Единственото което може да ви се стори ненормално е, че ще трябва да си дадете 32 евро за винетка в Словения. Иначе пътя не е кой знае какво след Калотина се минава през едно селце (забравих точно как се казва в момента), след него на около 30-тина километра и се качвате на магистралата и след това си има табелки за Белград който е на грубо казано 300км, и в момента който вече наближите Белград си има табелка Загреб (Хърватска). Влизате си в Хърватска (пригответе си към 20 евро за такси) а Хърватска се минава за 4 часа някъде след което идва болната част Словения. Там има съвсем малка част от пътя който е магистрала но след като влезете хващате пътя към Mariborr (така се казва града или селото но не се минава през него) на 20-тина километра от Mariborr има табела за Любляна - но не се минава през самия град ами по пътя за Любляна се качвате на магистрала. След това карате около няма и 50км и ще видите табела на която пише Виена (ако не се лъжа на около 480км (карам го по памет)). И това е общо взето пътя. Сега ако отивате до друг град не мога да помогна . Все пак дано не минете през Румъния. И приятно и безаварийно патуване.

Comment

Working...
                              X