Известие

Collapse
No announcement yet.

Пътуване де Европа през Румъния

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Не виждам защо за Виена трябва да минават през Словения.Най евтино и бързо се стига през Унгария.Там винетката е 6 евро, нямаш такса тунел и си само по магистрала,като изключим София- Ниш.Плюс това има една граница по-малко..Между другото имам незалепена словенска винетка,ако някой пътува за кратко мога да му я дам да я ползва.А пътуването през Румъния си е истински кошмар!!!
    Last edited by millko; d.m.y г., 07:38.
    sigpicAlfa Romeo 155 2.5 TD 96год.VM 31B,155 2.0 16V 96 год и Fiat Tipo 1.6 IE 95 год.

Comment

Ами аз не съм минавал през Унгария като се влиза от Сърбия за това казах Словения. А границите са същите понеже Словения-Австрия вече граница няма. А това с тази винетка през Словения си е не кожодерство ами и аз не знам какво да кажа. Ама хората викат тя щото била за 6 месеца, е добре де ама аз няма да си обикалям там 6 месеца я. И в крайна сметка еднодневна (транзитна) винетка или изобщо няма или аз като минавах нямаха и се наложи да си взема за 6 месеца.

Comment

Първоначално публикувано от Wishmaster Покажи съобщение
        Ами аз не съм минавал през Унгария като се влиза от Сърбия за това казах Словения. А границите са същите понеже Словения-Австрия вече граница няма. А това с тази винетка през Словения си е не кожодерство ами и аз не знам какво да кажа. Ама хората викат тя щото била за 6 месеца, е добре де ама аз няма да си обикалям там 6 месеца я. И в крайна сметка еднодневна (транзитна) винетка или изобщо няма или аз като минавах нямаха и се наложи да си взема за 6 месеца.
        Забрави за словенско-хърватската граница,понякога там стават опашки.За сега словенците нямат транзитна винетка,добре че поне не пишат номера на колата като ти я продават.
        sigpicAlfa Romeo 155 2.5 TD 96год.VM 31B,155 2.0 16V 96 год и Fiat Tipo 1.6 IE 95 год.

Comment

мерси за отговорите. Колата е служебна и за това трябва да се мине през Румъния. Въпросът ми беше за ферибота, някои знае ли какво му е разписанието?
          Alfa Romeo Crosswagon Q4 ex ones: Alfa Romeo 166TS, Alfa Romeo 147 1.9JTD & 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от lyuli Покажи съобщение
            мерси за отговорите. Колата е служебна и за това трябва да се мине през Румъния. Въпросът ми беше за ферибота, някои знае ли какво му е разписанието?
            http://www.brp.bg/contacts.html

Пробвай да питаш тук.

Comment

мерси!
              Alfa Romeo Crosswagon Q4 ex ones: Alfa Romeo 166TS, Alfa Romeo 147 1.9JTD & 145 1,6 boxer

Comment

Не3нам колко от пишештите тук действително са минавали пре3 Румъния или само на маса са чули какво е там.
                Пътя е като или по добър от българския до Видин.
                Има определено повече табелки и не се чудиш на къде да хванеш.

Колежке карайте си от там и не се притеснявайте вобще.
                Ясно е , че пре3 сръбско е по бър3о като си от София.

Comment

Такива неща видях там,че вече си мисля дали не бях на маса или съм сънувал!Жалко,че нямах фотоапарат!

Comment

През горния КПП на Орадеа пътя е много кофти, 150 км се взимат по бавно от следващите 500......на долното КПП до Арат пътя е конец, пресен и хубав, и на много места в БГ няма такъв хубав път.......Иначе Румъния само нощем, като няма трафик се ядва и минава бързо.....
                    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от millko Покажи съобщение
                      http://www.brp.bg/contacts.html

Пробвай да питаш тук.
                      мерси за съвета!
                      писах меил и ми дадоха телефона на капитана на ферибот Бдин. той ми каза как стоят нещата и сега ще напиша, ако някои друг като мен се чуди за разписанието на ферибота.

значи ферибота (Видин-Калафат) е нон-стоп 24 часа. тръгва когато се напълни с коли (чака се макс 30 мин, каза капитана, незнам как е в действителност). цена: 23 евро на кола и 3 евро на човек. ето тази информация търсех. просто няма начин на минем през Сърбия.

Comment

ако все пак има нужда от отговорът ми ,румъния на длъж и шир има перфектни и лесни пътища които се свързват с магистралите им.като се свържете на магистралата за питещи после по нея за град сибиу все големи градове,от него пътя за град дева също голям и красив град,от него търсиш тук си вече в карпатите и там е лесно като стигнеш до град дева там мисля стотина км до унгарската граница. все пак погледни и това.http://karti.bghotelite.com/romania.html

Comment

Първоначално публикувано от galinves71 Покажи съобщение
                          ако все пак има нужда от отговорът ми ,румъния на длъж и шир има перфектни и лесни пътища които се свързват с магистралите им.като се свържете на магистралата за питещи после по нея за град сибиу все големи градове,от него пътя за град дева също голям и красив град,от него търсиш тук си вече в карпатите и там е лесно като стигнеш до град дева там мисля стотина км до унгарската граница. все пак погледни и това.http://karti.bghotelite.com/romania.html
                          ами мерси!

бтв ако колата е лизингова в Сърбия търсят ли пълномощно за чужбина?

Comment

ами мерси!

бтв ако колата е лизингова в Сърбия търсят ли пълномощно за чужбина?
                            специално за пълномощните в румъния са безкомпромистни.в момента на моя братовчед колегата излежава условна присъда за катастрофа в румъния на служебна кола на която само той нямал пълномощно и е лизингова.не рискувай ако не е належащо,достатъчно компромати пуснаха българия за тях свързани с влизането ни в ЕО и може да има проблем.и друго ,туи пешеходна пътека и ограничение на скорост го имай като фикс идея щото при тях стъпил пешеходец на пътеката е нещо като в посолство ,имат 3 релефни ленти преди пешеходна пътека усетиш ли ги знай че трябва да си на 6.имат радарни устройства които ти показват скороста с която се движиш,над самия път като табели ,не те глобяват само те предупреждават но не лежи на това ухо.и последното.имат 3 охранителни подразделения по магистралите.маг.полиция,маг.охрана и гранична маг.охрана по граничните пътища.движат се естествено с дачии но са с големи мотори и нямаш шансове.

Comment

мерси за съвета!
                              значи ферибота (Видин-Калафат) е нон-стоп 24 часа. тръгва когато се напълни с коли (чака се макс 30 мин, каза капитана, незнам как е в действителност). цена: 23 евро на кола и 3 евро на човек. ето тази информация търсех.
                              Баси тия болни ли са - 25 лири ми е да мина Ламанша с ферибота, че е и два часа път, тия за 5-6стен метра ще искат 50 лева.....Дунав мост е 10 евро......ожасно.....

имат радарни устройства които ти показват скороста с която се движиш,над самия път като табели ,не те глобяват само те предупреждават но не лежи на това ухо.и последното.имат 3 охранителни подразделения по магистралите.маг.полиция,маг.охрана и гранична маг.охрана по граничните пътища.движат се естествено с дачии но са с големи мотори и нямаш шансове.
                              Абсолютно, антирадара ми не спря да пищи, даже по едно време го изключих че ми писна......
                              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Този път дет си го дал е хубав,но много заобиколен,Ако няма сняг,спокойно може да се мине през Турно северин,Тимишоара и оттам има пряк път за Мако,спестява се много,аз миналата година се прибрах оттам,и спестих поне 200 км. в Румъния.Полиция има,но ако цепиш ограниченията,няма да имаш проблеми,аз понеже пътувах в доста силен снеговалеж и нямаше как да карам бързо.Пътищата не са лоши,но има много тирове,румънците паркират по-зле и от араби в пустиняАз съм за дневното пътуване в Румъния,че на места има такива трапове,които дори в родния ни лунен пейзаж няма
                                Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                                Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                                Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
                                X