Известие

Collapse
No announcement yet.

Пътуване де Европа през Румъния

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

http://www.viamichelin.com/viamichel...09&indemnite=0

Така това е пътя по който минах аз,с изключение на това че от Калафат минах през Крайова,защото другия път,който всъщност е на картата е второстепенен,и митничарите ми казаха да не минавам оттам ако вали много.Най-тежко е минаването през Караншебеш/аз му казвам замръзнали град,защотро там всичко беше в лвд,дори и къщите,а колите до прозорците бяха затънали в лед,природно явление,което не може да се види навсякъде-при -7 гр.валеше дъжд/,после натам е супер,и на картата се вижда че от Тимишоара се отклонява към Арад,но може да се мине и през Сънниколае Маре,пътя не е лош ако няма сняг и се спестява доста/не се лъжи че пътя не е начертан на картата,има го/

П.С.Линка не е много в час,като кликнеш трябва да избереш дестинациите,защото има по няколко такива,просто избираш градовете и ти показва пътя
    Last edited by Mury; d.m.y г., 20:28.
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Сега по това време за мен единствения разумен избор е през Сърбия. После дали Унгария или Словения не е чак толкова важно.
      Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
      Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
        Сега по това време за мен единствения разумен избор е през Сърбия. После дали Унгария или Словения не е чак толкова важно.
        сърбите имат такси а румънците все още не.имат готови пунктове на магистралите но все още не действа за туй има много тирове за което забравих да спомена.

Comment

Първоначално публикувано от galinves71 Покажи съобщение
          сърбите имат такси а румънците все още не.имат готови пунктове на магистралите но все още не действа за туй има много тирове за което забравих да спомена.
          Как ша нямат такси бре,нали на границата си купуваш винетка,миналта година беше 6 евра за седмица

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
            Как ша нямат такси бре,нали на границата си купуваш винетка,миналта година беше 6 евра за седмица
            говоря за магистрални такси.не знам дали си обърнал внимание край пътя има много табели с надпис( арея привата)което ще рече частна собственост и просто чакат момента да стартират.

Comment

Да, но през Сърбия и Словения имаш 200 км. без магистрала общо. Примерно от София до Щаер са 1500 км. грубо, над 1300 са магистрала. 2- ро- магистралите се чистят, за разлика от нашите например. После- откъм Словения трафика е много по- малко, отколкото откъм Унгария. Унгарците пък са пълни пе....си за мен. Само търсят да се заяждат на границата. Вече откъм Словения е много вероятно дори да няма граница- не съм ходил тая година натам. Поне към Италия няма. Така, че ако гоним време и що- годе приятно пътуване, това е- през Сърбия.
              Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
                Да, но през Сърбия и Словения имаш 200 км. без магистрала общо. Примерно от София до Щаер са 1500 км. грубо, над 1300 са магистрала. 2- ро- магистралите се чистят, за разлика от нашите например. После- откъм Словения трафика е много по- малко, отколкото откъм Унгария. Унгарците пък са пълни пе....си за мен. Само търсят да се заяждат на границата. Вече откъм Словения е много вероятно дори да няма граница- не съм ходил тая година натам. Поне към Италия няма. Така, че ако гоним време и що- годе приятно пътуване, това е- през Сърбия.
                Ами ако човек няма паспорт ко праи авсеки си избира маршрута,а и все пак темата е за пътуване през Румъния,не през СърбияОттам са пътували доста хора,нека темата е за инфо за Румъния

П.С.Не забравяй че сръбските полицаи са едни от най-гадните в Европа,па Словенския бензин е един от най-скъпите

Comment

Ами през Румъния карайте си в ограниченията и спазвайте знаците и сичко ще е наред. Само да предупредя колеги които мислят да минават от там и им е за 1-ви път. Най болната част е в карпатите, не че пътят е отврад напротив. Сега като се прибирах декември пътят беше в добро състояние. За тези които минават за 1-ви път, има ако не ме лъже памета 4 завоя които са меко казано адски гадни. Малко преди тях на около 50м започва спам с табели за ограничение от 30км/ч, на 2 от тях мисля, че беше 40км/ч. Та видите ли такава табела в прохода и случайно карате през ноща. Намалайте на поне 20км/ч, защото в един момент се забелязва как пътя пред вас буквално свършва. Завоите са с по малък ъгъл от 40 градуса (поне аз така си мисля де). А недай си боже тир да минава от там еми просто няма да се разминете въпреки че има 3 ленти на движение 2 за тези които са надолу и 1 за нагоре. Е това исках да кажа и приятен и безавариен на пътуващите.

Comment

решено е - тръгваме с алфата през Сърбия и това е! мерси за отговорите!
                    Alfa Romeo Crosswagon Q4 ex ones: Alfa Romeo 166TS, Alfa Romeo 147 1.9JTD & 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от lyuli Покажи съобщение
                      решено е - тръгваме с алфата през Сърбия и това е! мерси за отговорите!
                      бон воаяж

Comment

А така! До Ниш карайте внимателно, не повече от 90, че дебнат сърбите. Макар, че обикновено с 10 евро се минава де. После по магистралата вече е спокойно. В Словения разбра- винетка за 35 евро на първата бензиностанция. Те полицаите предупреждават де. Гориво- аз специално винаги фулирам в Сърбия преди границата с Хърватска, на ОМВ. В Хърватска избягвам, щото имат само ИНА и удрят с курса на еврото. Поне ще видите тунелите в Австрия... Особено първия ли беше, под Грац- 10 км., чудесни са, но се плащат някои. Както и да е- успешно и приятно пътуване желая!
                        Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

До Виена е по-удобно през Унгария, отколкото през Словения, многократно съм минавал през всички възможни маршрути, гранични пунктове, тунели и прочее. Лек път!
                          Giulietta 1,6 JTDm 2013
                          156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

В Словения разбра- винетка за 35 евро
                            Бахти винетката,то нема никва далавера да минаваш оттам бре,и аз мисля че до Виена е сто пъти по-добре да се мине през Унгария

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                              Бахти винетката,то нема никва далавера да минаваш оттам бре,и аз мисля че до Виена е сто пъти по-добре да се мине през Унгария
                              и това значи КАРПАТИТЕ абе аз мисля че се върнахте вече апък то още сондажи.карай през румъния и си цар.

Comment

Първоначално публикувано от galinves71 Покажи съобщение
                                и това значи КАРПАТИТЕ абе аз мисля че се върнахте вече апък то още сондажи.карай през румъния и си цар.
                                Не, това значи Ниш-Белград-Нови Сад-Хоргош-Кечкемет-Будапеща-Виена
                                Giulietta 1,6 JTDm 2013
                                156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Working...
                                X