Първоначално публикувано от Mury
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Пътуване де Европа през Румъния
Collapse
X
-
Извинявам се на Мъри, че използвам темата му, за да не отварям нова.
В края на другата седмица заминавам за Будапеща. Наясно съм, че е по добре да мина през Сърбия. Интересуват ме подробностите по пътуването - магистрални такси (къде, колко), винетки (откъде), обмяна на валута и предпочитани начини за плащане, паспортни проверки, цени и качества на горивата (къде е по добре да се пълни - Сърбия или Унгария?). Има ли някакви други особености свързани със самото пътуване, неща, които трябва да се знаят? Приемам всякакви съвети.
Предварително благодаря,156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
Bosch Motronic M2.10.4 MPFi
Comment
-
Магистрални такси в Сърбия- 15 евро ли да беше до Белград. Не съм сигурен за точната сума. В Унгария са с винетки. Паспорти само тук на излизане и на излизане от Сърбия. На Унгарската граница можеш и с лична карта. В Сърбия можеш да зареждаш на ОМВ, не мисля, че е по-зле оттук. Подозирам, че в Унгария ще е по-скъпо. И по-рядко имат газ унгарците (ако ти трябва). Бутилка алкохол и стек цигари се носят спокойно, за повече може да се заядат. До 2 или 3 хиляди евро на човек не се декларират.
В общи линии толкоз.
Виж на www.viamichelin.com Набери си маршрута. Има повечето неща - цени, изисквания и прочие. Нещо за 37000 форинта пише за винетката.
Comment
-
Привет колега мисля, че мога да съм полезен за инфо-то което търсиш. Таксите в Сърбия ти се равняват на около 80 Евро.На магистралата можеш да платиш и в динари и в евро, но мой съвет е като минеш границата на Калотина от ляво в сръбска територия оше преди да излезеш от митниицата има банка да си обмениш 80 евро в динари за да не те цакат по пуктовете с курсовете. В никакъв случай не оставай без гориво в Унгария там горивото е най-скъпо в цяла Европа, на излизане от Сърбия има ОМВ напънлни резервоара и си свиркай. Унгария е на винетка която можеш да вземеш на границата със Сърбия мисля че най-малката беше 10 дневна. Паркирането в Будапеща е като нашата синя зона по центъра. Навсякъде по улиците има едни машинки където можеш да си купиш време за паркиране, но еврото не го знаят.Намерете си някоя банка и си обменете флоринти.
И за последно в Будапеща никой не знае пътищата за Виена например, знаят ги като номер на магистрала.
Дано съм полезен.Лек и безавариен път и весело изкарване.Last edited by Bubuto; d.m.y г., 17:06.sigpic
Alfa Romeo 156 1.6 16V Twin Spark
.:: My PRECIOUS ::.
Comment
-
Има нови цени на Магистралита в Сърбия.По твоя маршрут са:
Ниш-Белград -8 евро
Белград-Нови Сад -4 евро
Нови сад-Суботица -3 евро
Общо 15 евро,значи в двете посоки 30 евро.Магистралите плащаш в евро,за гориво си смени в динари на границата,най-добрият курс е в Пощата.Горивото е бензин 95 - 88.50 динара,дизел-77.90 дин.Курсът е около 94 динара за евро.В Унгария 10 дневна винетка е около 6 евро,не се лепи а представлява нещо като касова бележка.На излизане от Сърбия пълни догоре и си готов.Ако имаш кредитна карта е най-изгодно да се плаща навсякъде с нея.За Сърбия задължително зелена карта и паспорт,за Унгария се минава само с лична карта.sigpicAlfa Romeo 155 2.5 TD 96год.VM 31B,155 2.0 16V 96 год и Fiat Tipo 1.6 IE 95 год.
Comment
-
Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщениеИзвинявам се на Мъри, че използвам темата му, за да не отварям нова.
В края на другата седмица заминавам за Будапеща. Наясно съм, че е по добре да мина през Сърбия. Интересуват ме подробностите по пътуването - магистрални такси (къде, колко), винетки (откъде), обмяна на валута и предпочитани начини за плащане, паспортни проверки, цени и качества на горивата (къде е по добре да се пълни - Сърбия или Унгария?). Има ли някакви други особености свързани със самото пътуване, неща, които трябва да се знаят? Приемам всякакви съвети.
Предварително благодаря,Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank
Comment
-
Първоначално публикувано от millko Покажи съобщениеИма нови цени на Магистралита в Сърбия.По твоя маршрут са:
Ниш-Белград -8 евро
Белград-Нови Сад -4 евро
Нови сад-Суботица -3 евро.166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена
Comment
-
Първоначално публикувано от fred Покажи съобщениеА в Румъния как е в крайна сметка, понеже чувах и други отзиви-демек положителни
"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеСамо през Румъния минавам, от Унгария и Сцегед към Мако, в Румъния 90% от пътя до Дунава е в пъти по добър от нашия, другите 10% са по трагични, особенно около Букурещ, но си заслужава......друго - в Румъния никога не карай денем - ужасен трафик, нощем става много бързо....
А някой знае ли как e пътя през Хърватска и Словения ,и добри ли са митничаритеAlfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
Fiat Bravo II 1.4 90hp
sigpic
Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!
Comment
-
Довечера ще ходя до Загреб за малко и утре ще ти кажа как са митничарите.В Хърватска от границата влизащ директно на магистрала и така до излизането.Супер е,само да не ти се спи-няма завои,няма планини,страшно еднообразие.Струва 15 евро в посока.В Словения магистралата е нова и много хубава,винетката за 6 месеца е 35 евро!По-малка няма.
sigpicAlfa Romeo 155 2.5 TD 96год.VM 31B,155 2.0 16V 96 год и Fiat Tipo 1.6 IE 95 год.
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеСамо през Румъния минавам, от Унгария и Сцегед към Мако, в Румъния 90% от пътя до Дунава е в пъти по добър от нашия, другите 10% са по трагични, особенно около Букурещ, но си заслужава......друго - в Румъния никога не карай денем - ужасен трафик, нощем става много бързо....Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
Comment