Известие

Collapse
No announcement yet.

Пътуване де Европа през Румъния

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
    Бахти винетката,то нема никва далавера да минаваш оттам бре,и аз мисля че до Виена е сто пъти по-добре да се мине през Унгария
    не отиваме във Виена а на ски в Алпите - Hinterglemm и ще се мине през Словения. в събота заминаваме!
    Alfa Romeo Crosswagon Q4 ex ones: Alfa Romeo 166TS, Alfa Romeo 147 1.9JTD & 145 1,6 boxer

Comment

Извинявам се на Мъри, че използвам темата му, за да не отварям нова.
      В края на другата седмица заминавам за Будапеща. Наясно съм, че е по добре да мина през Сърбия. Интересуват ме подробностите по пътуването - магистрални такси (къде, колко), винетки (откъде), обмяна на валута и предпочитани начини за плащане, паспортни проверки, цени и качества на горивата (къде е по добре да се пълни - Сърбия или Унгария?). Има ли някакви други особености свързани със самото пътуване, неща, които трябва да се знаят? Приемам всякакви съвети.
      Предварително благодаря,
      156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
      Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Магистрални такси в Сърбия- 15 евро ли да беше до Белград. Не съм сигурен за точната сума. В Унгария са с винетки. Паспорти само тук на излизане и на излизане от Сърбия. На Унгарската граница можеш и с лична карта. В Сърбия можеш да зареждаш на ОМВ, не мисля, че е по-зле оттук. Подозирам, че в Унгария ще е по-скъпо. И по-рядко имат газ унгарците (ако ти трябва). Бутилка алкохол и стек цигари се носят спокойно, за повече може да се заядат. До 2 или 3 хиляди евро на човек не се декларират.

В общи линии толкоз.

Виж на www.viamichelin.com Набери си маршрута. Има повечето неща - цени, изисквания и прочие. Нещо за 37000 форинта пише за винетката.
        Last edited by didod; d.m.y г., 16:59. Основание: допълнение
        Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
        Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Привет колега мисля, че мога да съм полезен за инфо-то което търсиш. Таксите в Сърбия ти се равняват на около 80 Евро.На магистралата можеш да платиш и в динари и в евро, но мой съвет е като минеш границата на Калотина от ляво в сръбска територия оше преди да излезеш от митниицата има банка да си обмениш 80 евро в динари за да не те цакат по пуктовете с курсовете. В никакъв случай не оставай без гориво в Унгария там горивото е най-скъпо в цяла Европа, на излизане от Сърбия има ОМВ напънлни резервоара и си свиркай. Унгария е на винетка която можеш да вземеш на границата със Сърбия мисля че най-малката беше 10 дневна. Паркирането в Будапеща е като нашата синя зона по центъра. Навсякъде по улиците има едни машинки където можеш да си купиш време за паркиране, но еврото не го знаят.Намерете си някоя банка и си обменете флоринти.
          И за последно в Будапеща никой не знае пътищата за Виена например, знаят ги като номер на магистрала.
          Дано съм полезен.Лек и безавариен път и весело изкарване.
          Last edited by Bubuto; d.m.y г., 17:06.
          sigpic
          Alfa Romeo 156 1.6 16V Twin Spark
          .:: My PRECIOUS ::.

Comment

Има нови цени на Магистралита в Сърбия.По твоя маршрут са:
            Ниш-Белград -8 евро
            Белград-Нови Сад -4 евро
            Нови сад-Суботица -3 евро
            Общо 15 евро,значи в двете посоки 30 евро.Магистралите плащаш в евро,за гориво си смени в динари на границата,най-добрият курс е в Пощата.Горивото е бензин 95 - 88.50 динара,дизел-77.90 дин.Курсът е около 94 динара за евро.В Унгария 10 дневна винетка е около 6 евро,не се лепи а представлява нещо като касова бележка.На излизане от Сърбия пълни догоре и си готов.Ако имаш кредитна карта е най-изгодно да се плаща навсякъде с нея.За Сърбия задължително зелена карта и паспорт,за Унгария се минава само с лична карта.
            sigpicAlfa Romeo 155 2.5 TD 96год.VM 31B,155 2.0 16V 96 год и Fiat Tipo 1.6 IE 95 год.

Comment

Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщение
              Извинявам се на Мъри, че използвам темата му, за да не отварям нова.
              В края на другата седмица заминавам за Будапеща. Наясно съм, че е по добре да мина през Сърбия. Интересуват ме подробностите по пътуването - магистрални такси (къде, колко), винетки (откъде), обмяна на валута и предпочитани начини за плащане, паспортни проверки, цени и качества на горивата (къде е по добре да се пълни - Сърбия или Унгария?). Има ли някакви други особености свързани със самото пътуване, неща, които трябва да се знаят? Приемам всякакви съвети.
              Предварително благодаря,
              Магистрални такси в Сърбия се плащат 3 пъти - от Ниш до Белград , Белград до Нови Сад и от Нови Сад до унгарската граница(през Суботица) . Макар че от Нови Сад до унгарската граница почти не е магистрала. Но таксите не са високи за лек автомобил. В унгария се плаща винетна такса. Не си спомням точно но за лек автомобил е около 5-6 евро за 1 ден. Мисля , че ще е по-добре да заредиш в Сърбия, защото там е по евтино.За предпочитане е да зареждаш на ОМВ или МОЛ в близост до унгарската граница ги има и двете бензиностанции. Като МОЛ е точно до унгарската граница.
              Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Първоначално публикувано от millko Покажи съобщение
                Има нови цени на Магистралита в Сърбия.По твоя маршрут са:
                Ниш-Белград -8 евро
                Белград-Нови Сад -4 евро
                Нови сад-Суботица -3 евро.
                Точно. Аз като се прибирах през Сърбия платих за магистрални такси 2 пъти по 4 евро и 1 път 8. Бензин 95 супер на бензиностанция МОЛ 88динара за литър (сега си гледам касовата бележка), на ОМВ същата цена. Винетката в Унгария 1170 форинта - виж си курсовете някъде. На бензиностанциите навсякъде съм си плащал с карта и няма шашми с курсовете, а винетки и пътни такси ...в евро, колкото ми кажат. Това е от 05.03. тая година.
                166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

А в Румъния как е в крайна сметка, понеже чувах и други отзиви-демек положителни
                  Last edited by fred; d.m.y г., 23:40.
                  Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                  Нагоре по стълбата, която води надолу
                  sigpic

Comment

Благодаря на всички, които се отзоваха. С такава подготовка ще пътувам спокойно.......
                    156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
                    Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                      А в Румъния как е в крайна сметка, понеже чувах и други отзиви-демек положителни
                      Само през Румъния минавам, от Унгария и Сцегед към Мако, в Румъния 90% от пътя до Дунава е в пъти по добър от нашия, другите 10% са по трагични, особенно около Букурещ, но си заслужава......друго - в Румъния никога не карай денем - ужасен трафик, нощем става много бързо....
                      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                        Само през Румъния минавам, от Унгария и Сцегед към Мако, в Румъния 90% от пътя до Дунава е в пъти по добър от нашия, другите 10% са по трагични, особенно около Букурещ, но си заслужава......друго - в Румъния никога не карай денем - ужасен трафик, нощем става много бързо....
                        Помня малко след Букурещ имаше едни доста дълбоки коловози ,дано са ги оправили.
                        А някой знае ли как e пътя през Хърватска и Словения ,и добри ли са митничарите
                        Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                        Fiat Bravo II 1.4 90hp
                        sigpic
                        Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

Довечера ще ходя до Загреб за малко и утре ще ти кажа как са митничарите.В Хърватска от границата влизащ директно на магистрала и така до излизането.Супер е,само да не ти се спи-няма завои,няма планини,страшно еднообразие.Струва 15 евро в посока.В Словения магистралата е нова и много хубава,винетката за 6 месеца е 35 евро!По-малка няма.
                          sigpicAlfa Romeo 155 2.5 TD 96год.VM 31B,155 2.0 16V 96 год и Fiat Tipo 1.6 IE 95 год.

Comment

Мерси много колега изясни ми се картината
                            П.П. Много скъпа тая винетка бе
                            Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                            Fiat Bravo II 1.4 90hp
                            sigpic
                            Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

Уж щяха да ги наказват от Евросъюза,ама....?!Аз имам една и си я местя от кола на кола.

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                                Ок, мерси
                                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                                Нагоре по стълбата, която води надолу
                                sigpic

Comment

Working...
                                X