If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Има ли някои от форум които да има "такова чудо" или да знае малко повече за въпросното нещо?Какво всъщност може да причини като нараняване, на какво разтояние е безопасен и изисква ли се разрешително за притежанието му?
Alfa 156 2.0ts НЯМА Я ВЕЧЕ, Alfa 145 1.6 Boxer И НЕЯ, Alfa 145 1.6ts И НЕЯ
когато имаш пистолет ако го извадиш стреляш... в твоя случай ше вадиш мек шпек........ или боен или нищо. Сещаш се какво имам наВпредвид. Бе не ти трябва.... поражения малки... стрелян съм от упор в крака и знам... пробива якете дрехи боли.. иначе макс 5-7 метра действие пр спокойно време
http://www.facebook.com/VenturaGarage
Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."
Боиния пистолет е голяма отговорност поне според мен, а газовия е за евентуална самозащита и да си стреляш когато искаш да изплашиш гълабите или на нова година
Alfa 156 2.0ts НЯМА Я ВЕЧЕ, Alfa 145 1.6 Boxer И НЕЯ, Alfa 145 1.6ts И НЕЯ
епа до колкото си спомням има два вида патрони. първия е лютив, втория задушлив или нещо такова. ВТОРИЯ не действа на кучета, имай предвид(не само от личен опит знам). обаче със сигурност действа на хора. веднъж ветъра отклони назад газа към комшията (той стреляше) и пича не му стана добре от малко количество поет газ. ако е за самозащита ти дава някво предимство ако нападателя ти не е с нещо повече от хладно оръжие
знаете репликата " не вади пистолет ако не смяташ да стреляш" много е правилна
П.П. могат да ти пробутат патрони с "нервно-паралитичен" газ. Такива не съществуват защото са наистина опасни. Тия дето са си не увреждат организма (уж) и в ирак да са правени патроните не вервай на подобни неща
а като цени турските не са лоши като съотношение цена-качество. около 50-60 кинта. Има и 8 мм оси или мини патлачета, те са по-малко ефективни, ама вършат работа.
дано съм бил полезен
по колата те посрещат... по акъла изпращаха едно време...
В прав текст - никаква работа не върши и само плашиш гаргите
Преди 7-8 години едвам се измъкнах от меле, породено от газов пистолет и последвано от арести
Ако му махнеш разпръсквача (муфата ли беше, дюзата ли беше ) може да постигнеш малко повече ефект, но пак е "мижи да те лажем" - аз съм имал "Колт" и "Берета", и двата са пълен та*ак
За да носиш газов пистолет ти трябва само фактурата, с която си го купил, НО до колкото си спомням, имаше някакви уловки, че ако го държиш зареден (с патрон в цефта), при проверка могат да ти го конфискуват, защото се водело, че си тръгнал да правиш престъпление, щом си го заредил предварително... някакви такива глупости, които не помня много добре и не съм сигурен
Ако се чудиш, дали да си купуваш газов пистолет, вместо 200лв. за него, по-добре дай 200лв. за разрешително за боен и после за 500лв. си купи истински пистолет
А, ако се чудиш дали изобщо да си купуваш пистолет - отговора е категорично НЕ!!!
Не се изисква разрешително.Всеки, който е навършил 18 години и има желание може да ползва газов пистолет(стига да знае как ).От магазина, в който го купуваш ти издават удостоверение на твое име,че си закупил и притежаваш газ-сигнално оръжие със съответната марка и модел,калибър и сериен номер.Това е важно, в случай че стане нещо и си длъжен да го представиш пред полицията.Патроните биват основно 5 вида според предназначението си:
Зелена капачка на патрона - халостен
Жълта и червена капачка на патрона - CS газ /лютив газ/
Синя капачка на патрона - CN газ /сълзотворен газ/
Кафява капачка на патрона - PV газ /лютив + сълзотворен газ/
Светло Кафява капачка на патрона - PV SUPRA газ /лютив + сълзотворен газ голяма концентрация/
Не те съветвам да си купуваш турски обаче, защото може да си вкараш автогол(от опит го знам, макар че имах късмет и ми се размина).Но добър патрон струва над 1.50 лв.
А иначе по принцип при стрелба не може да се каже дали са напълно безопасни или има и опасност за живота на простреляния-това е малко божа работа.Така,че много трявба да се внимава.Преди няколко години в съседния блок имаше случай на убит с газов пистолет.стрелбата е била директно в лицето на около 2 педи.......
аве като цяло газиола е пишман работа.
по добре един компактен, ергономичен нож с недълго острие. той може да се използва по разумно, по практично, отсякаде. Пък и за кво да мъкнеш ютия като моеш да носиш нещо наистина необходимо.
Се в ГЗ е кво ще извадиш на некой дето има боен.
"бързо бегам, близо живеем, метам надалече"
по колата те посрещат... по акъла изпращаха едно време...
с тоя газовия ще го извадиш на някой на който не трябва и ще го онесеш
Първоначално публикувано от Kuku
по-добре дай 200лв. за разрешително за боен и после за 500лв. си купи истински пистолет
А, ако се чудиш дали изобщо да си купуваш пистолет - отговора е категорично НЕ!!!
за 200лв не може да изкара разрешително
само курса му е толкова
преди години като го вадех мойто само курса беше 180лв
+ още сумати работи.......
и трябва да докаже пред полицията че му е нужно оръжие...
абе 100 неща
п.с. иначе ако искаш "дезодорант" можеш само с фактурата от магазина да го носиш
Ако "газиола" ти е спасявал кожата и портфейла, няма да мислиш така!
Газовото оръжие може да бъде много опасно ако се употребява не както се предписва. Това може да доведе до съдебно производство и т.н. простотии, най-вече защото в шибаната ни държава закона пази не защитаващия се, а нападателя...
Колежката правилно е цитирала типовете газови боеприпаси. Аз купувам само PV или PV super, защото спасяват както от хора, така и от животни. От личен опит - обикновените газови патрони не действат на побеснели кучета и наркомани ... колкото и смешно да звучи. Но със PV-боеприпас съм свалял дрогичка все едно съм го ударил със 5-килограмов чук в челото!
Много е важно обаче когато носите оръжието да са налице следните условия :
- да е във вас сертификата от магазина (описан подробно от колежката);
- оръжието да не се носи видно (т.е. да е в кобур, и под дрехите);
- да не е заредено, или ако е - то патрона в цевта да е халостен. Всъщност сте длъжни първия изстрел да е с халостен патрон за предупреждение...
Другите важни неща са да внимавате когато стреляте откъде духа вятъра, и да внимавате мишената ви да не е на по-малко от 1.5 метра от вас. Ако гръмнете нещастника от 20см има реална опасност да настъпят сериозни поражения, и дори смърт. Тогава ви трябва адски добър адвокат, за да докажете самозащита при извънредни обстоятелства - иначе отивате в панделата...
Колкото до модели - аз имам Берета, и досега не ме е предавала, освен ако не я ползвам с турски боеприпаси ... което ме подсеща да ви кажа да не си купувате такива !
Моя в момента е IDEAL Silver 2007 9mm.. Ползвам го година и половина без дори да съм му слагал смазка и не е правил проблеми.. аз съм си доволен от него
sigpic We Dont Drive FasT,We JusT Fly Slowly ! ! ! http://www.metacafe.com/watch/1027834 ex Alfa 166 2.0 T.Sparkex Alfa 156 2.0 T.Spark, ex Alfa 156 1.8TS Ауди А4 Авант ТДИ, BMW 7, Ауди А6 Т и др
Санто, аз точно курса имах предвид - другите разходи зависят от много неща
Иначе е вярно, че по принцип трябва да има доказана нужда от оржие - пренос на големи суми пари, но не толкова големи, че да има нужда от инкасо, заплахи за живота, рискова професия и т.н.
Вариант е, газовия пистолет да се направи боен, но тогава хванат ли те.... а не дай си боже да простреляш или да убиеш някой с него - ше те разкатаят
Както каза Юзера, много условности има около използването на оръжие, било то дори и газово, затова по-добре не се захващай
На мен и двата пистолета ми се е случвало да засичат по непонятни за мен причини - винаги са били поддърани изрядно, да не казвам педантично, но въпреки това мога да покажа следи от кучешки зъби по панталони и якета
Другото, което е - никога не знаеш на къде ще духне вятъра и дали няма и ти да вдишаш газ от собствения си пистолет - аз съм имал ситуация в която стрелям, човека по който стрелям побягва, а мой приятел минава зад мен и тръгва да го гони - е, моя приятел се надиша с газ след пет метра, а оня избяга
За мен няма смисъл да си даваш парите за газов пистолет, защото не вярвам да си толкова застрашен в ежедневието
Ако пък имаш толкова голяма нужда от оръжие за самозащита, значи газовия пистолет няма да ти върши работа
моя съвет е ако си решил да купуваш газово оръжие да е револвер не пистолет,и ако го носиш със себе си никога не слагай първи патрон халостен,а газов,има много комфортни револвери които можеш да сложиш кадето си искаш,има също така едни устроиства забравих как се казваха приличат на батерия ААА леко по голями които вършат почти същата работа но май за тях искаха разрешение за притежаване
Моят съвет-попитай някой приятел полицай за рег. и ползването му.Както и в оръжеен магазин за употребата му.Защото всеки е компетентен за себе си.
Алфа Ромео 155 1.7 8V T.S'96
Hyundai Coupe 1.6i 16V '03-следващата,много скоро
Kawasaki ZX9R 154 к.с '01г
Имам две фръцли,една италианка и една българка! Всеки сантиметър в теб е секси,метър и деветдесет-жесток си,само тази нощ не стига...
от 3-4год. искам да си купя и аз, но все отлагам, има смисъл за самозащита, ама си мисля колко повече неудобства би ми причинил при носенето му, иначе баща ми има боен, е да Ви кажа, повечето време си седи в касата, са на нова година стрелях с него, ама си е опасно, директно си го тепаш човека, и в крайна сметка нищо не нося, виж за тези като парфюм дето са може да си носиш, полезни са, и можеш да се спасиш, и да избягаш, иначе и ножа е решение
sigpic ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
0889 636 093
Comment