Известие

Collapse
No announcement yet.

За какво най-често Ви съставят актове от КАТ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от J_I_V_K_O
    Първоначално публикувано от lyuli
    Ако си възтановяваш с курс х10 точки годишно, май беше. +такса (беше 50, ама сега незнам колко е)
    въстановяваш 13 точки веднъж годишно таксата е 60лв
    да точно + някакъв тъп курс цяла събота......

а някои може ли да ми разкодира това:
    (4) (Нова - ДВ, бр. 66 от 2003 г.) На водач, който притежава контролен талон "Водач на
    МПС без наказания
    ", не се отнемат контролни точки при налагане на наказание за
    нарушенията, посочени в чл. 3 .
    и по конкретно термина:"Водач на
    МПС без наказания
    "

http://www.kat.mvr.bg/NAR_I-139.txt
    Alfa Romeo Crosswagon Q4 ex ones: Alfa Romeo 166TS, Alfa Romeo 147 1.9JTD & 145 1,6 boxer

Comment

да 6 часа е и гледаш не цензориран филм с катастрофи и 1- листовка която не се взима под внимание
      Lexus Is200
      Honda CBR 600 F4i

Comment

ето извадка от закона по въпроса за точките

Чл. 158. (1) Броят на точките за потвърждаване валидността на свидетелството
        се възстановява:
        1. (изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., доп. - ДВ, бр. 51 от 2007
        г.) чрез частично увеличаване с 1/3 от първоначалния брой точки след преминато
        допълнително обучение, но не повече от веднъж за срок от 1 година, при условие че
        водачът е изпълнил задълженията си по чл. 190, ал. 3, което удостоверява със
        съответните платежни документи;
        2. (изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) служебно, до максималния размер, след изтичане
        на две години, считано от датата, на която е влязло в сила последното наказателно
        постановление, с което на водача са отнети контролни точки.
        (2) Броят на точките за потвърждаване валидността на свидетелството може да
        се възстановява само до първоначалния максимален размер.
        справка: http://www.kat.mvr.bg/
        Alfa Romeo Crosswagon Q4 ex ones: Alfa Romeo 166TS, Alfa Romeo 147 1.9JTD & 145 1,6 boxer

Comment

и по конкретно термина:"Водач на
          МПС без наказания
          "

http://www.kat.mvr.bg/NAR_I-139.txt[/quote]

Това е когато няма6 кола и има6 ххх години (мисля 4е са 6 години) без акт. Тогава ти дават един розов талон за вода4-отли4ник. Един приятел има книжка отдавна, но кола отскоро и си извади.
          2014: Deutschland über alles

Comment

Първоначално публикувано от fred
            ...........Един път пък ми се размина, карах с около от Плевен към София 130 и ме спряха, айде викам, тоя път няма мърдане, ама се оказа, че единия вече пише акт за превишена скорост на друг шофьор, а свободния просто провери документите и това си беше, късмет.
            на мене колко пъти ми се разминавало ........... изобщо не ги броя!!!! и то без да плащам (по принцип съм против това!)
            Абе при жените е друго, знам аз
            е, не винаги, защото и аз имам бая актове (бях останала с 15 точки!!!), но би трябвало да са се възтановили на 29. XII. 2007. Все пак тия дни ще отскоча до КАТ да видя дали не тр. нещо да попълвам....
            .
            Ти си явно фурия пълна, майтап де, е наистина зависи, но като цялто жените може би минават по лесно,
            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
            Нагоре по стълбата, която води надолу
            sigpic

Comment

на мене колко пъти ми се разминавало ........... изобщо не ги броя!!!! и то без да плащам (по принцип съм против това!)
              Абе при жените е друго, знам аз
              е, не винаги, защото и аз имам бая актове (бях останала с 15 точки!!!), но би трябвало да са се възтановили на 29. XII. 2007. Все пак тия дни ще отскоча до КАТ да видя дали не тр. нещо да попълвам....
              .
              Ти си явно фурия пълна, майтап де, е наистина зависи, но като цялто жените може би минават по лесно,
              хихи, малко на ръба на закона се движа, защото задръстванията и висенето ме изнервя, дори когато не бързам и не винаги карам по правилата. Веднъж се опитах - да спазвам всички правила, но резултата беше плачевен - висях като паяк 100 часа по кръстовищата. и сега - карам си как си знам, очите на 4, коланчето и пазя точката То просто в София хората са много бавни - светне зеленото и те се чудят нещо и докато тръгнат, 1/2 от времето е минало и за това толкова малко коли минават. После тръгне единия, 2-рия е обикновено 20 м зад него, и 3-тия така и накрая к'во става - минали са 3 коли вместо 6, например.... ей такива неща ме изнервят и затова много не чакам. Но искам да кажа едно - основната ми цел е да НЕ ПРЕЧА на останали учасници, може и да се предреждам, но това е с цел - по-бързо освобождаване на кръстовището. Никога не запушвам ленти за десен завой, ако съм за направо, което бтв е много селска постъпка. и т.н.

Comment

На мен ми писаха лятото за превишена скорост в едно пеУнишко сеУце (не знаех, че е населено място) и още нямам наказателно постановление, вече 5 месеца и половина... Само печати на акта, който прилича на баница...
                Някой може ли да ми каже в моя случай от кога важи отнемането на точките - от датата на съставяне на акта или от датата на издаване на наказателното постановление?
                Понеже разбрах, че за 1 календарна година възстановявали въпросните точки, въпроса е от кога се брои тази година, защото ако е от момента на съставяне на акта - вече е минала половин година

Comment

Първоначално публикувано от batececo
                  На мен ми писаха лятото за превишена скорост в едно пеУнишко сеУце (не знаех, че е населено място) и още нямам наказателно постановление, вече 5 месеца и половина... Само печати на акта, който прилича на баница...
                  Някой може ли да ми каже в моя случай от кога важи отнемането на точките - от датата на съставяне на акта или от датата на издаване на наказателното постановление?
                  Понеже разбрах, че за 1 календарна година възстановявали въпросните точки, въпроса е от кога се брои тази година, защото ако е от момента на съставяне на акта - вече е минала половин година
                  за съжаление от датата на издаване на наказателното постановление

освен това възтановяването е след 2 години, прочети по нагоре постовете......

Comment

хихи, малко на ръба на закона се движа, защото задръстванията и висенето ме изнервя, дори когато не бързам и не винаги карам по правилата. Веднъж се опитах - да спазвам всички правила, но резултата беше плачевен - висях като паяк 100 часа по кръстовищата. и сега - карам си как си знам, очите на 4, коланчето и пазя точката То просто в София хората са много бавни - светне зеленото и те се чудят нещо и докато тръгнат, 1/2 от времето е минало и за това толкова малко коли минават. После тръгне единия, 2-рия е обикновено 20 м зад него, и 3-тия така и накрая к'во става - минали са 3 коли вместо 6, например.... ей такива неща ме изнервят и затова много не чакам. Но искам да кажа едно - основната ми цел е да НЕ ПРЕЧА на останали учасници, може и да се предреждам, но това е с цел - по-бързо освобождаване на кръстовището. Никога не запушвам ленти за десен завой, ако съм за направо, което бтв е много селска постъпка. и т.н.

Kолежке как не те е срам
                    Имах съвсем друго мнение за теб.
                    Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                    ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

хихи, малко на ръба на закона се движа, защото задръстванията и висенето ме изнервя, дори когато не бързам и не винаги карам по правилата. Веднъж се опитах - да спазвам всички правила, но резултата беше плачевен - висях като паяк 100 часа по кръстовищата. и сега - карам си как си знам, очите на 4, коланчето и пазя точката Wink То просто в София хората са много бавни - светне зеленото и те се чудят нещо и докато тръгнат, 1/2 от времето е минало и за това толкова малко коли минават. После тръгне единия, 2-рия е обикновено 20 м зад него, и 3-тия така и накрая к'во става - минали са 3 коли вместо 6, например.... ей такива неща ме изнервят и затова много не чакам. Но искам да кажа едно - основната ми цел е да НЕ ПРЕЧА на останали учасници, може и да се предреждам, но това е с цел - по-бързо освобождаване на кръстовището. Никога не запушвам ленти за десен завой, ако съм за направо, което бтв е много селска постъпка. и т.н.
                      ами като ги правят тези коли без указания къде е първа скорост как ще тръгнат у наше село си спират като араби по средата на улицата ходят за цигари, говорят си и никой не е**ва да им пише актове или да ги репатрира. ама иначе паяка си се разхожда дето е по широко
                      Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                      sprint tropheo
                      155/1.8
                      156/2.0 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f
                        .......... 1/2 от времето е минало и за това толкова малко коли минават. После тръгне единия, 2-рия е обикновено 20 м зад него, и 3-тия така и накрая к'во става - минали са 3 коли вместо 6, например.... ей такива неща ме изнервят и затова много не чакам. Но искам да кажа едно - основната ми цел е да НЕ ПРЕЧА на останали учасници, може и да се предреждам, но това е с цел - по-бързо освобождаване на кръстовището. Никога не запушвам ленти за десен завой, ако съм за направо, което бтв е много селска постъпка. и т.н.

Kолежке как не те е срам
                        Имах съвсем друго мнение за теб.
                        честно казано - не виждам от какво да ме е срам........

Comment

актовее... моа да раздавам - предимно за превишена скорост, за изтекъл акт, за пцуванье на макя на служител на реда и закона ...
                          и талона син викате бил ... не помня.
                          дал съм на съхранение в кат. там нищо се не губи.
                          Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV
                          Subaru Outback '09 & Alfa Romeo 156 2.4JTD

Comment

Първоначално публикувано от J_I_V_K_O
                            ъъъъ... някой може ли да ми каже дали е получавал такова чудо ? Дали, утре като ида няма да ми връчат снимка с някое нарушение ?
                            Та какво се оказа, при позволени 50км аз съм карал с 78, 28 над допустимото вижда се всичко какъв трафик каква е позволената скорост с колко карам аз, за което веднага си получих актчето + една много симпатична снимка формат А4 на която е исписано всичкото това.Исках да си я взема но уви не ми я дадоха, била ценна за тях. Снимката е още от септември но малко са се позабавили и бай дъ уей съм голям симпатяга бил от страни само дето малко е арт снимката - черно бяла
                            Lexus Is200
                            Honda CBR 600 F4i

Comment

Колеги да вметна само в тази тема...тая вечер паркирах на една спирка, понеже нямаше къде другаде (там имаше и мн други коли)...връщам се към колата и гледам полиция стои и снима колите...не знам моята дали са я снимали, те си тръгнаха и аз се качих и се прибрах. За неправилно паркиране без собственика на колата да е там, така ли се правят снимки. Освен това аз бях с колата на баща ми....Освен това дойдоха още полицейски коли и почнаха да снимат всичко живо що мърда и в някакъв магазин да влизат (той беше затворен)...дееба ся глоба имам ли и кой ще я получи (аз или баща ми) или тия си правили няква акция.....
                              Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Черната Сянка
                              Fiat Brava 1.6 16V ELX '97

Fiat Brava 1.4 12V SX '98 - ex

Comment

Първоначално публикувано от trouble
                                Колеги да вметна само в тази тема...тая вечер паркирах на една спирка, понеже нямаше къде другаде (там имаше и мн други коли)...връщам се към колата и гледам полиция стои и снима колите...не знам моята дали са я снимали, те си тръгнаха и аз се качих и се прибрах. За неправилно паркиране без собственика на колата да е там, така ли се правят снимки. Освен това аз бях с колата на баща ми....Освен това дойдоха още полицейски коли и почнаха да снимат всичко живо що мърда и в някакъв магазин да влизат (той беше затворен)...дееба ся глоба имам ли и кой ще я получи (аз или баща ми) или тия си правили няква акция.....
                                Ще я получи собственикът на явтомобила, след това ако има възражение той ще му дадат нова призовка на него за да я даде на теб в случая. Аз имах същият въпрос днес и така ми обясниха
                                Lexus Is200
                                Honda CBR 600 F4i

Comment

Working...
                                X