Известие

Collapse
No announcement yet.

Покупка на кола

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Покупка на кола

Здравейте колеги, брат ми е решил да си купува кола от Горубляне и тъй като никога не е купувал от там както и аз се интересувам дали на място се прави договорът за покупко-продажба или изобщо няма работа с нотариуси там. Или ако се прави на място дали не е алъж вериж нещо
    Alfa 146 1.6TS 16v '98
    Fiat Punto 55 1.1 `97 - градската

Не се прави на място, отивате при кат, там има един нотариус, който ще ви напише договора и после си минавате през каналите...
    Lexus IS200

Comment

Ако я купува от фирма с фактура няма нужда от нотариус. Договор на място и после в кат.
      sigpic33201
      930 Quattroporte

Comment

Значи много от продавачите си имат фирми и си правят договори на място,като издават и фактури и дават всички необходими документи за пред кат.
        Алфа Ромео 147-2.0 16V 2002g-ГИ
        The pleasure of driving Alfa Romeo!

Comment

Я да питам и аз при покупка от Горубляне:

Ако колата няма да е със Софийска регистрация как се процедира? Доколкото знам в КАТ трябва да се вземат временни номера, които се издават само по документи (не е нужно колата да присъства там) и после се регистрира в родния град...
          Как се разбира, че нотариуса е читав, а не е някакво менте и да се окаже, че парите са дадени навятъра?

Comment

Мда, тоя въпрос е доста актуален и за мен. Само че аз си мисля за една военна хитрост...
            Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
            AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
            Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Аз като купувах октомври моята от Горубляне, джамбазът си й сложи временни номера, които бяха валидни до ноември и ми каза, че мога спокойно да карам, защото го питах дали мога с тях да отида до Плевен(мой роден град) и да я регистрирам там. Договор направихме на място, с неговата фирма, издаде ми и фактура. Така с една купчина документи отидох в КАТ София, чинно изчаках 4 часа и я регистрирах. Там оставих временните номера, когато ги смениха с моите.
              145, 1.6 boxer
              156, 2.4 JTD - ex
              Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

pa4ito, без колата ли си ходил в КАТ за смяна на временните номера? Договора в присъствието на нотариус ли го подписахте, или не е нужно?

Comment

Колата я оглеждах в събота. Още тогава си имаше временни номера, с които я изпробвах из околността. В понеделник сутринта отидох с парите. На място подписахме договора, в един фургон. Бяхме само двамата с продавача, без нотариус. Написа ми и фактурата, дадох му парите и с колицата се понесох към КАТ. Тя си беше със същите временни номера. А тях джамазът ги сложи пред мен в събота, като му казах че искам да я тествам. Явно той си ги е взел от КАТ, но как нямам идея.
                  145, 1.6 boxer
                  156, 2.4 JTD - ex
                  Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Значи колега аз мога да ти разкажа за 2 покупки на коли които съм правил досега. Едната кола я купих от София от една автокъща. След оформянето на документите в самата автокъща - договор за продажба (не е нужен нотариус), фактура, гражданска отговорност, с тези документи без колата отивам в КАТ в София и там ми дават временни номера. С тези номера се прибрах до Сливен и тук си я регистрирах със сливенски номера. Втората кола я купих в Пловдив. Пак от автокъща. Там направихме договор за продажба (без нотариус), автокъщата не ми издаде фактура за покупка на колата, защото тя все едно се намираше в Италия, а не в автокъщата. Само договор подписахме с италианеца, собственик на тая кола, все едно съм отишъл до Италия и съм си я купил от него....Даде ми талона на колата, договора а аз парите, стиснахме си ръцете и си взех ключовете. Тъй като беше станало много късно до КАТ Пловдив за временни номера не съм ходил. Плътно каране зад другата ми кола, управляване от баща ми и газ към Сливен без регистрационни номера. Тук В КАТ Сливен след представяне на италианския талон и договора за покупка с италианеца, преведен на български (сега не знам дали още искат да е така)...в КАТ Сливен ми издадоха сливенски номера и това е....Дано съм ти помогнал във вариантите за регистрация.

П.С. Нотариус е нужен когато колата в автокъщата е на нечий собственик в България и си има номера. Пред нотариуса я прехвърляте на свое име, таксата беше май 5% и ти палиш и се прибираш. След това вече си регистрираш колата в своя град...
                    Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Черната Сянка
                    Fiat Brava 1.6 16V ELX '97

Fiat Brava 1.4 12V SX '98 - ex

Comment

Working...
                    X