Известие

Collapse
No announcement yet.

Размисли и страсти

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Размисли и страсти

Колеги,
    след дълъг размисъл реших да напусна работа.Имам два въпроса.

1.Плаща ли се отпуската при напускане, защото имам 40 дни.Има ли някаква врътка, за да не ме изпързалят ?
    2.Някой от вас предлага ли или познава ли човек, който предлага работа на 8 часов работен ден на прилично заплащане?

Благодаря за отговорите предварително!

Лек ден!

== Lancia Delta == 1.6 ІІ i.e. - тоталка
    == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

Re: Размисли и страсти

Първоначално публикувано от Слав
    Колеги,
    след дълъг размисъл реших да напусна работа.Имам два въпроса.

1.Плаща ли се отпуската при напускане, защото имам 40 дни.Има ли някаква врътка, за да не ме изпързалят ?
    Много мои колеги напуснаха (работа) и тези които имаха отпуска им бе изплатена. По закон трябва да ти я платя. Ако ли не може да ги съдиш.
    '97 Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Alfa Romeo 166 2.4 JTD

Comment

Нали знаеш, че трябва да им дадеш писмено едномесечно предизвестие! Освен това през този 1 месец можеш да си тръгваш по закон 1 час по рано от работа, за да си търсиш нова работа!!

П.С. колко е прилично заплащане според теб, информативно?
      Lexus IS200

Comment

Информатовно в момента взимам 700 лева.Като се приспаднат данъците и т.н. получавам около 600.

Според мен това е на границата на приличното заплащане.По-надолу от това заплащане е подигравка с човешкия фактор според мен.

Има един хубав закон, според който ако си студент можеш да кажеш днес и да напуснеш утре
        Аз съм студент последна година...нямам лоши чувства към фирмата, в която работя, но ще се възползвам от тази привилегия

А отпуската обмислям дали да не си я взема и тогава да напусна, за да е сигурна работата :P

Comment

начи отпуска нямаш
          щото тя е за изминла година
          т.е процентно спрамо изработеното от настоящата година
          при напускане не се изплащат а ти се издава удостоверение за палзвана и можеш да имаш отпуска на новото място
          ти изобщо колко трудов стаж имаш?
          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

3 години стаж

Comment

:-0

Търтей не лъжи момчето. Невзета отпуска се изплаща при напускане като няма право да се ползва по време на предизвестието.
              Ти къде си видял нов работодател дето да му донесеш бележка че имаш 50 дена неползвани и той да ти ги даде
              Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
              Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
              Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Re: :-0

Първоначално публикувано от Alexanderbb
                Ти къде си видял нов работодател дето да му донесеш бележка че имаш 50 дена неползвани и той да ти ги даде
                в софия
                на 7и км
                Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Чл. 224. (Изм. и доп. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) (1) При прекратяване на трудовото правоотношение работникът или служителят има право на парично обезщетение за неизползувания платен годишен отпуск пропорционално на времето, което се признава за трудов стаж.
                  (2) Обезщетението по предходната алинея се изчислява по реда на чл. 177 към деня на прекратяването на трудовото правоотношение.
                  (3) Платеният отпуск за обучение на учащи се и на докторанти без откъсване от производството и за приемен изпит в учебно заведение, когато не бъде използуван, не се обезщетява парично.

Чл. 177. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) За времето на платения годишен отпуск работодателят заплаща на работника или служителя възнаграждение, което се изчислява от полученото среднодневно брутно трудово възнаграждение за последния календарен месец, предхождащ ползуването на отпуска, през който работникът или служителят е отработил най-малко 10 работни дни.
                  Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                  Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                  Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Слав, чети внимателно
                    Ако си назначен с трудов договор по чл.67. на пълен работен ден, си длъжен да подадеш едномесечно предизвестие за напускане, като ти можеш да напишеш в молбата за напускане "Моля да бъда освободен по взаимно съгласие от утрешна дата", но работодателя има пълното право да ти откаже и да изиска едномесечно предизвестие
                    Не се знае, може пък да реши и да те освободи
                    Можеш да напуснеш от утрешна дата, без предизвестие, ако си назначен като стажант, студент и т.н., на непълен работен ден
                    Полагащата ти се отпуска задължително се обезщетява от работодателя и не се прехвърля към следващия ти работодател - прехвърляне можеше да се прави до 2005г., ако не се лъжа но вече работодаделя е длъжен да изплати обезщетение за не ползваните дни отпуска и да издаде удостоверение за обезщетението
                    Можеш да подадеш едномесечно предизвестие за напускане заедно с молба за отпуска и двете да текат едновременно, като отпуската ти от 20 дни се застъпва с работните 20-22 дни в предизвестието
                    Без предизвестие, но и без взаимно съгласие, можеш да напуснеш още утре, но дължиш едномесечно възнаграждение на работодателя си, който пък ти дължи обезщетение за не ползваната отпуска и така сумите горе-долу могат да се изравнят - всички ще са доволни
                    Моя съвет е да си пуснеш едномесечното предизвестие за напускане, заедно с молба за отпуск и след 20 дена да приключиш сагата
                    sigpic

Comment

Благодаря Киkи.
                      Така и направих.Съответно последва и предложение за преназначаване на друга длъжност, но не съм сигурен, че имам желанието да продължа в тази фирма...ще видим.

Казах, че ще си помисля до Понеделник и ще дам отговор.Въпреки всичко отпуската + молбата са вече подписани

Comment

Първоначално публикувано от Слав
                        Благодаря Киkи.
                        Така и направих.Съответно последва и предложение за преназначаване на друга длъжност, но не съм сигурн, че имам желанието да продължа в тази фирма.

Казах, че ще си помисля до Понеделник и ще дам отговор.Въпреки всичко отпуската + молбата са вече подписани
                        искай и повече кинти! имат винаги ама се стискат докато не си поискаш сам...
                        Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Мога да ти пожелая само успех
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от pent

бат пент ин ги е открил слабото место ...
                            Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV
                            Subaru Outback '09 & Alfa Romeo 156 2.4JTD

Comment

Първоначално публикувано от vladu
                              Първоначално публикувано от pent

бат пент ин ги е открил слабото место ...
                              ша ги знам аз в изедниците... всички са тарикати нали ги гледам по баровете сека вечер... пият сингъл малц само и задяват танцьорките по пилонити
                              Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Working...
                              X