Известие

Collapse
No announcement yet.

Безжичен интернет

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Или просто си сменяш мака на всеки рутер има тази възможност. Само да вметна ако си локнат по мак значи има сървър който ти дава ип, щом е така значи си говорим за VPN връзка(а който е късметлия с нет на лана директно браво на него ). Ако пък не си локнат значи е pppoe към което вече доста доставчици се стремят(като изключим бтк) просто си слагаш рутерчето и сичко е ок.

Comment

Първоначално публикувано от deadairplane
      Верно! Моя доставчик заключва само по МАК обаче се плаща ако включиш 2ри комп (вярно цената е наполовина). Всеки доставчик си решава сам за себе си. Обаче когато си купуваш такова нещо е добре да предвидиш и най-лошия вариант един ден да си на "оня" доставчик дето почти не можеш да го излъжеш или твоя доставчик и той да почне да прави тея магарии.

ПП за 2 години при тия 3 пъти бяха купувани от по големи фирми, и всеки път различни условия

Ко напрай с оня горящия череп? Как можа да сложиш туй гадно Порше то швабско такова и гадно изглежда кат гоуф че и е на ченгета
      Как пък ще ми забрани доставчика да си ползвам безжичен рутер или пък ще ми иска допълнителни пари за него и ще ми взима такса за 2-ри комп. Нали трябва да ги избия всичките в офиса им.. Аз пък не искам да влиза жица в компа ми- айде да видиме кво правиме сега?
      Lexus IS200

Comment

ми сменяш доставчика кат ти сложат един малък TTL ще видиш че не всеки рутер бачка... друг е момента че и тва се оправя....

ае ако искат да те хванат - ще те хванат

същото е и от другата страна, ако искаш да ги прецакаш - можеш да се пробваш и ако си достатъчно вчас мое да успееш..
        Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Аааа виж ся... то ако си трае човек, може и караул да ти сложат на кабела
          Майнд Контрол е много прав. От къде на къде ще ме задължават да си опасвам дома с жици. Нали и при мен беше така. Като им казах, че искам да ми отключат мака щото си слагам рутер... почнаха да ми овъртат, че не можело... не знам си какво.
          Полудях, вдигнах им един джангър, че не искам лаптопа ми да е зависим от кабели и всичко се оправи. А това, че си имам и втори комютър си е съвсем друго... какво, ще ме накарат да го разкарам ли?
          ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
          sigpic
          ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

щот не си попаднал на точните хора при 100к абонати, без теб с теб кабеларката си рулира
            Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Първоначално публикувано от pent
              щот не си попаднал на точните хора при 100к абонати, без теб с теб кабеларката си рулира
              Нямаш проблем
              Ама да знаеш, че не съм аз единственния с рутер
              А тая кабеларка ако е с твоите разсъждения... много скоро ще и опадат листата В кой век си бе човек... тея рутери за красота ли ги произвеждат?
              Ти ако плащаш... две такси за един НЕТ... моля те
              sigpic
              ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Кабелчетата скоро време няма да отпаднат(поне ако не измислят рутери със трансфер близък до оптиката). Това е кофти ся да ти надупчат новата дограма(примерно) за да ти пуснат кабел. Но след още няколко години кой знае може да сме изцяло безжични

Comment

Никой не казва, че няма такъв начин и пент е написал ако ти изнася номера е да знаеш как да ги прекараш а със техните условия ти се съгласяваш още с подписването на договора с тях, така че ако ти изнася. Аз знам как да ги излъжа и съм го направил въпреки техните изисквания

Comment

Добре де.. на мен вече ми стана много интересно
                    Вашите доставчици, забраняват ли изрично ползването на рутер???
                    Щото примерно... тука в Пловдив, вече в почти всяко заведение има НЕТ. Докато си пиеш кафето и си цъкаш. Тааа... познавам двама собственика на такива заведения и си плащат само ЕДНА такса... и то най-евтината. 20лв на месец. А рутерчето си хвърля сигналче на корем. И това е със знанието на доставчика
                    В София нещо по-различно ли е
                    sigpic
                    ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Няма такъв филм доставчика да ти позволява или не колко компа да си свържеш. Но в наша България хората които не са толкова запознати и се обърнат към своя доставчик за помощ, отсрещната страна решава че може да го забаламоса за пари а не за друго. Единственото за което би трябвало да ти вземе пари е за да дойде у вас да ти направи настройките и толкова. Реално погледнато доставчикът срещу твойте пари ти предлага скорост(без значение дали ще се ползва от 2 компа или 10 ти си си платил тази скорос и стигнеш ли нейният лимит толкова няма повече) на достъп а не някакъв трафик в интернет. Едно време имаше 10лв. 550MB(примерно) и ако тея мегабайти са със скорос 3mb то те свършват за норматив. Това беше едно време, преди хората да се усетят че точно от тея мегабайти файда няма(за тях) но за доставчика е добре дошло. А колкото за барчето както го каза, и в русе масово вече се предлага wireless по заведенията. Там вече е въпрос на разбиране м/у собственика на заведението и доставчика. Примерно за 20лв те му пускат 5mb скорост но вече той е един вид корпоративен клиент за тях а не като някой друг потребител дето я си плати тоя месец я не в следващите няколко.

Comment

Всеки един доставчик си решава за себе си. Моя например при него се плаща една такса за 1вия компютър и по половин за останалите (когато е със негово официално знание). На Благун който е във съседния квартал неговия е без ограничение както е написал. Има такива дето имат цени за юридически лица които са малко или много по високи и са без ограничение за броя на комповете, а други със цени от толкоз компа до толкова една цена ако са от следващите до някаква друга цифра друга цена. Всеки си решава за себе си обаче като се включваш към някой си гледаш в договора какво пише. Това е. Има толкова много доставчици че няма как да знаеш фирмената политика на всеки един.

Comment

Първоначално публикувано от deadairplane
                          Всеки един доставчик си решава за себе си. Моя например при него се плаща една такса за 1вия компютър и по половин за останалите (когато е със негово официално знание). На Благун който е във съседния квартал неговия е без ограничение както е написал. Има такива дето имат цени за юридически лица които са малко или много по високи и са без ограничение за броя на комповете, а други със цени от толкоз компа до толкова една цена ако са от следващите до някаква друга цифра друга цена. Всеки си решава за себе си обаче като се включваш към някой си гледаш в договора какво пише. Това е. Има толкова много доставчици че няма как да знаеш фирмената политика на всеки един.
                          Ама тва дето искат и за другите ти компютри пари... си е чиста проба изнудване. Да си знаеш
                          sigpic
                          ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

...

Така ве4е имам безжи4ен рутер и мрежоб кабел ам нацки да стане нещо да се обадя да ми разкодират и този мак ли ? Или направо да кажа 4е съм си взел рутер за да мога да си ползвам двата компа ?
                            BMW 330 D 280h.p600nm by TST Bmw 725 Toyota Yaris T.Sport ex Alfa Romeo 145 2.0 16v Turbo 200hp Suzuki Burgman 400 Malossi kit

Comment

Re: ...

Първоначално публикувано от hristiqn
                              Така ве4е имам безжи4ен рутер и мрежоб кабел ам нацки да стане нещо да се обадя да ми разкодират и този мак ли ? Или направо да кажа 4е съм си взел рутер за да мога да си ползвам двата компа ?
                              Аз само да вмъкна, че лятото на работа направихме и втория комп да има Интернет с рутер (безжичен, но ги свързахме жично) и просто си го сложихме и на никакъв доставчик не сме се обаждали да му казваме че ще имаме 2 компа с Нет.....БТК е доставчика...
                              Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Черната Сянка
                              Fiat Brava 1.6 16V ELX '97

Fiat Brava 1.4 12V SX '98 - ex

Comment

Re: ...

Първоначално публикувано от trouble
                                Първоначално публикувано от hristiqn
                                Аз само да вмъкна, че лятото на работа направихме и втория комп да има Интернет с рутер (безжичен, но ги свързахме жично) и просто си го сложихме и на никакъв доставчик не сме се обаждали да му казваме че ще имаме 2 компа с Нет.....БТК е доставчика...
                                Еми то така трябва и да е , ама моя е от другата бира ...
                                BMW 330 D 280h.p600nm by TST Bmw 725 Toyota Yaris T.Sport ex Alfa Romeo 145 2.0 16v Turbo 200hp Suzuki Burgman 400 Malossi kit

Comment

Working...
                                X