Известие

Collapse
No announcement yet.

Глоба в КАТ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

на Ботевградското ме засече раздара с 80 км =>100лв акт чинно си платих .Така си е.Това с камерата на Ботевградско ме уби.аааааууу.
    ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Аз че ще си платя,ще си платя,няма как просто не вярвах че е такава глобата,но сега го видях с очите си
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Чудех се коя катаджийска тема да избера, за да си напиша и аз болежката .

Края на предния месец ме спряха с 106км/ч при 90 разрешена извън населено място и ми написаха акт. Ченгето ми каза, че сигурно глоба 30лв без отнемане на точки. Аз се прибрах и разрових да видя какви са законите, че непрекъснато ги сменят, и се потвърди казаното от полицая. Т.е. от 10-20км/ч извън населено място акта е до 30лв, до тук добре. Днес отидох да видя дали ми е излязло постановлението и ме светнаха, че акта ми е 50лв
        и "8" контролни точки. Питам сержовете що така и мога ли да обжалвам, единия ми разправя, че не мога,актове до 50лв не подлежат на обжалване.

Някой може ли да ме светне дали мога или не мога да го обжалвам, поне за точките м@мк@ му.

То по тая логика и с 5км/ч превишена да те хванат могат да ти напишат 50лв без право на обжалване.
        Last edited by mohi; d.m.y г., 16:36.
        alfa romeo 147 1.9jtd 20.08.2001 ex
        Honda Hr-v 4x4 1.6

Comment

Първоначално публикувано от mohi Покажи съобщение
          Чудех се коя катаджийска тема да избера, за да си напиша и аз болежката .

Края на предния месец ме спряха с 106км/ч при 90 разрешена извън населено място и ми написаха акт. Ченгето ми каза, че сигурно глоба 30лв без отнемане на точки. Аз се прибрах и разрових да видя какви са законите, че непрекъснато ги сменят, и се потвърди казаното от полицая. Т.е. от 10-20км/ч извън населено място акта е до 30лв, до тук добре. Днес отидох да видя дали ми е излязло постановлението и ме светнаха, че акта ми е 50лв
          и "8" контролни точки. Питам сержовете що така и мога ли да обжалвам, единия ми разправя, че не мога,актове до 50лв не подлежат на обжалване.

Някой може ли да ме светне дали мога или не мога да го обжалвам, поне за точките м@мк@ му.

То по тая логика и с 5км/ч превишена да те хванат могат да ти напишат 50лв без право на обжалване.

да
          sigpic
          днес съм в почивка ---

Comment

Така е ще спазвате правилата. Това е изхода. Аз два пъти отказвам отдолу да напиша "Вярно е" и пиша не съм съгласен. Почти винаги падат в съда после. А това за 50 лв без обжалване трябва да го проверя. То май беше за ФИШ не за АКТ ама незнам.
            "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
            К.М.

Comment

Първоначално публикувано от suscrofa Покажи съобщение
              Така е ще спазвате правилата. Това е изхода. Аз два пъти отказвам отдолу да напиша "Вярно е" и пиша не съм съгласен. Почти винаги падат в съда после. А това за 50 лв без обжалване трябва да го проверя. То май беше за ФИШ не за АКТ ама незнам.
              Това че ти два пъти пишеш това значи ли че спазваш правилата?
              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Сега прочетох и се разрових да видя, че зад глобата 50лв пише чл. 183 ал.4 т.7 ЗДП , а това е за без предпазен колан или носене на каска, че нищо такова не пише в акта, а и аз си бях с колан
                Honda Hr-v 4x4 1.6

Comment

Сега прочетох и се разрових да видя, че зад глобата 50лв пише чл. 183 ал.4 т.7 ЗДП , а това е за без предпазен колан или носене на каска, че нищо такова не пише в акта, а и аз си бях с колан
                  Малко са те гадните куки!
                  sigpic
                  Subaru Legacy 3.0 H6
                  Alfa Romeo 156 2.0 - Ex
                  0888 511 533 - Бонев

Comment

Сега прочетох и се разрових да видя, че зат глобата 50лв пише чл. 183 ал.4 т.7 ЗДП , а това е за без предпазен колан или носене на каска, че нищо такова не пише в акта, а и аз си бях с колан
                    Коелга, тебе са те пуснали по пързалката. За превишаване на скорост с до 20км/ч не се отнемат точки, ами е само глоба. Градско, селско, всякакво. Гледайте си актовете, четете и умната.
                    Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                    Mazda 6 2.3 2005
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
                      Коелга, тебе са те пуснали по пързалката. За превишаване на скорост с до 20км/ч не се отнемат точки, ами е само глоба. Градско, селско, всякакво. Гледайте си актовете, четете и умната.
                      Ами то в акта си пише, че съм с превишена скорост 106 при максимална 90 и радара модел/номер и с което съм нарушил чл.21 ал 1 от ЗДП, но по надолу в постановлението са ме пързулнали лекинко за без колан и са ми отнели 8 точки, а такова нещо в акта НЯМА. Абе ще ходя да се разправям пъ ще видим.
                      Honda Hr-v 4x4 1.6

Comment

Колега, наказателните постановления до 50 лв не могат да се обжалват по същество, но ако има съществени формални нарушения могат да паднат. Можеш да се консултираш с юрист по този въпрос. Бих ти помогнал, но съм затрупан с работа и не мога да ти обещая . Успех!
                        Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                        Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                          Колега, наказателните постановления до 50 лв не могат да се обжалват по същество, но ако има съществени формални нарушения могат да паднат. Можеш да се консултираш с юрист по този въпрос. Бих ти помогнал, но съм затрупан с работа и не мога да ти обещая . Успех!
                          Благодаря за съвета, аз ще се посъветвам с един приятел следовател в полицията, той е юрист, пък после имам един адвокат към който да се обърна. Благодаря все пак, абе поне жалба с/у тъпия началник ще дам.
                          Honda Hr-v 4x4 1.6

Comment

Ами в Гърция /да не говорим в по-бяла държана/ като ти треснат глоба 300 евро за подобно нарушение, следващия път ще човек ще пъпли като костенурка.Ако пък недай боже се опиташ да му бутнеш пари, може и в затвора да полежиш, това е истината.Един познат едвам се отърва, затова, че е присветнал с фарове, за да преупреди насрещно идващ колега.
                            Според мен трябва да се понаучим и да спазваме поне донякъде правилата, колкото и да е неприятно. Още по по неприятно ще бъде ако идващия срещу теб ти се натресе челно, защото и той смята, че тия правила не требе да бъдат спазвани, пък може и да е пил, щото той така си кара.
                            Не икам да обиждам никого, но ми омръзна от разни "непукисти"
                            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                            Нагоре по стълбата, която води надолу
                            sigpic

Comment

Сега се чудя защо ли въобще спрях на магистрала Тракия.За 170 км.ч ми взеха книжката за един месец и ме глобиха 100 лв.Добре че точки не ми взеха.За мен е пълно безумие да те спират на магистрала,това го има само в България,даже и в Сърбия вече не го правят.Хората ти правят снимка и ти пращат честитка, а не те карат да си отлепиш накладките при спиране с такава скорост,да не говорим и колко връщах на задна !
                              sigpicAlfa Romeo 155 2.5 TD 96год.VM 31B,155 2.0 16V 96 год и Fiat Tipo 1.6 IE 95 год.

Comment

Първоначално публикувано от millko Покажи съобщение
                                Сега се чудя защо ли въобще спрях на магистрала Тракия.За 170 км.ч ми взеха книжката за един месец и ме глобиха 100 лв.Добре че точки не ми взеха.За мен е пълно безумие да те спират на магистрала,това го има само в България,даже и в Сърбия вече не го правят.Хората ти правят снимка и ти пращат честитка, а не те карат да си отлепиш накладките при спиране с такава скорост,да не говорим и колко връщах на задна !
                                такаа
                                оти си се праил на мъж?
                                и що не ти работят спирачките?
                                гумите ти на колко години са?
                                ми колата?
                                Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Working...
                                X