Известие

Collapse
No announcement yet.

XENON и BI-XENON

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• XENON и BI-XENON

Интересува ме каква е разликата м/у ксенона и би-ксенона и цените г/д какви са... ако може да ми препоръчате какви крушки да взема с каква светлина е най-хубаво. Може да задавам тъпи въпроси, но не разбирам и искам да сложа та за това питам :P

Мерси предварително
    Alfa Romeo 156 2.4 JTDm 20v
    sigpic

Еми порови малко почти сам сигурен че има тема в която да намериш отговор на всичко което те интересува
    Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
    Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
    Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
    Mercedes Benz A170 CDI FL '01
    Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08

Comment

търсих ама нещо не намерих това което искам да разбера....
      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от MaDHaCkEr
        търсих ама нещо не намерих това което искам да разбера....
        Ксенон- само къси, би-ксенон- къси и дълги, цени не знам..почват от 200 лева нагоре
        Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Черната Сянка
        Fiat Brava 1.6 16V ELX '97

Fiat Brava 1.4 12V SX '98 - ex

Comment

Фабричните ксенони са на 4300К (келвина)....дневна светлина рано сутрин.

Избягвай всичко над 5400Келвина...защото крушка коята работи на 6000К е с около 20-30% по-слаба от такава на 4300К...това е най-грубо обяснено.

Келвин не е мерна единица за измерване на силата на светлината както си мислят много хора!!!

Разликата от ксенон и би-ксенон е в лупата и механизма...тоест ксенон само на къси може да е с обикновенна лупа без механизъм или с рефлектор. Би-ксенон е лупа с механизъм, който мести металната пластинка която "реже" светлинния сноп.

Препоръчително е да се използва окабеляването което идва в повечето комплекти...тоест директно връзване към акумулатора.
          sigpic
          Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
          " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
          "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

@KGB мерси че поне ти ми обясни за какво точно става на въпрос Преди време гледах тук в форума имаше една тема за ксенон и беше даден някакъв сайт, вътре имаше снимки всяка крушка как осветява пътя, ама нещо немога да го намеря сега
            sigpic

Comment

Питай Търтея осигурява безплатен монтаж и бира ако светнат после
              Виж Алфата ...

Comment

Първоначално публикувано от MaDHaCkEr
                @KGB мерси че поне ти ми обясни за какво точно става на въпрос Преди време гледах тук в форума имаше една тема за ксенон и беше даден някакъв сайт, вътре имаше снимки всяка крушка как осветява пътя, ама нещо немога да го намеря сега
                Темата я бях пуснал аз , в раздела за 166ците а сайта е
                http://www.xenon-bg.net/

KGB ти е обяснил разликите между ксенон и би-ксенон , в този сайт цените са 299лв за единична система и за другите нагоре
                Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
                Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

ок пич мерси сега ще го разгледам пак сайта
                  sigpic

Comment

Погледни това:

http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=18717
                    sigpic
                    Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
                    " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
                    "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

Working...
                    X