Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфист... що е то???

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Алфист... що е то???

Айде да обясните...
    ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
    sigpic
    ROVER 200 RF 2.0TDI

Да пишат хората с класиките, защото аз съм просто обикновен шофьор на кола...още по зле..даже Фиат карам....Дали пък Фиата ми не е с двигател на Алфа Ромео...
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Черната Сянка
    Fiat Brava 1.6 16V ELX '97

Fiat Brava 1.4 12V SX '98 - ex

Comment

Луд за връзване, не признаващ други марки (съда по себе си)
      landikar
      Аз се кефя на всеки който стъпи на пистата независимо какво кара и как го кара......

Comment

Първоначално публикувано от trouble
        Да пишат хората с класиките, защото аз съм просто обикновен шофьор на кола...още по зле..даже Фиат карам....Дали пък Фиата ми не е с двигател на Алфа Ромео...
        Ми не е. Тъй наречената ти Алфа е с мотор на Фиат, леко променен.
        Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Алфистите са хора, заразени от нелечим вирус* ... Характеризира се с пристъпи на особено въодушевление и екстаз при всяко съзиране на любимата марка автомобили ... Също така особена черта е закупуването на атомобили от същата небезизвестна марка при условия и в състояние, които биха накарали всеки порядъчен "обикновен" клиент да избяга без дори да поглежда назад.
          Казано накратко - хората, заразени с този вирус, следват поривите на сърцето си, често определяно от западни източници като "Cuore Sportivo". Особена тяхна черта е безусловното подчинение на закона A.L.F.A. (т.е. Always Looking For Another), което често ги поставя в опасни ситуации на пътя поради прекомерна адмирация към особено запазен класически модел, току-що минал край тях.

Абе алфизма си е култ, каквото и да си говорим

__________________________________________________ ___
          * в случая "нелечим вирус" = "Virus Alfa"
          155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
          Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Алфа Юзър... то и аз така мисля, но май има хора дето дават други характеристики за това понятие

П.С Добре, че го написа. Тъкмо си бях помислил, че има раздели в този форум, направени "по милост" за Фиатовите Алфи.
            Тъй наречените Алфи
            ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
            sigpic
            ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Сори за офтопика ... Понятието "Алфисти" наистина се касае за феновете на марката в същинската й красота. Това че ФИАТ се намесва, и след това става страшна каша, е съвсем отделен въпрос. А ти не ме гледай какво карам в момента - сега си возя Д-то в един истински хибрид между двете марки A & F - но като видя стегната 33 или 75, откачам ... затова и говоря така - мисля че много хора ще ме подкрепят

Comment

Първоначално публикувано от Bobi_33
                Първоначално публикувано от trouble
                Ми не е. Тъй наречената ти Алфа е с мотор на Фиат, леко променен.
                Да Боби..знам моето е ирония по повод други постове...

П.С. Колеги със "тъй наречените" Алфи (146,145, 156, 164, 166, 159 , ГТВ ГТ, Спайдър, Брера...и мн други които не споменах...) не се засягайте....заблуждавате се че карате Алфа Ромео и сте част от семейството...Нищо не знаете вие.....

Comment

П.С. Колеги със "тъй наречените" Алфи (146,145, 156, 164, 166, 159 , ГТВ ГТ, Спайдър, Брера...и мн други които не споменах...) не се засягайте....заблуждавате се че карате Алфа Ромео и сте част от семейството...Нищо не знаете вие.....
                  Какво искаш да кажеш с това просто това е истината,аз също карам Алфа с Фиатов мотор,окачване от Типо и т.н./с две думи Темпра слупи на фаровете/ Това не ми пречи да съм Алфистъ Харесвам много старите Алфи,и даже си мечтая за една 75 3.0
                  Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                  Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                  Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury
                    Какво искаш да кажеш с това просто това е истината,аз също карам Алфа с Фиатов мотор,окачване от Типо и т.н./с две думи Темпра слупи на фаровете/ Това не ми пречи да съм Алфистъ Харесвам много старите Алфи,и даже си мечтая за една 75 3.0
                    Именно, но в една друга тема това се изопачи....думите ми от предния пост са в преносен смисъл...

Comment

Колеги, хайде да не обръщаме темата отново в спор. Мисля че ще е добра идея всеки да сподели как разбира понятието, станало нарицателно за нашата група, без да спорим кой как го интерпретира.

Comment

Алфиста...Що е то?
                        Болен Мозък, влюбен и вманиачен в купчина желязо на четири колела и мотор, като тази купчина е одушевен предмет според него. Абе Болен мозък
                        СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
                        сегашната: Алфа Ромео 1.9 JTDm 150 кончета под капака

Comment

Въпреки че съвременните алфи имат много общо с фиат, те запазват духа си! Най- малкото дизайна е доста по впечатляващ от този на фиат... Алфист- това е човек, който става част от колата си когато се качи в нея!
                          Lexus IS200

Comment

относно кое е Фиат, Алфа или Ланчиа....мисля разликата е само в буквите, иначе другото е въпрос на вкус. Всичкото се произвежда от и за печалба на концерна майка който е: ФИАТ ГРУП. Дори на Ферарито от Ф1 си пише отпред Фиат. Другото е безсмислен спор(глупава вражда). Всички трябва да се радваме че Фиат са една от водещите световни марки в автомобилостроенето и е ясно предполагам на всички колко много са дали на света във всяка една насока(дизели, 2-валови матори, доразработка на ЖТД, неповторим дизайн....)
                            Иначе Алфа от много, ама много отдавна не е само Алфа Ромео, много малко са Алфите дето нямат нищо общо с Фиат, което за добро или лошо е факт (според мен за добро са се обединили трите фирми и ние можем да се наслаждаваме на колите които караме, че са на една водеща сила в автомобилостроенето....а тез дет карат разни немски машини да си мислят, че дизайна не е италиански, и че новите им дизели не са разрабботка на италианските инжинери )
                            СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
                            сегашната: Алфа Ромео 1.9 JTDm 150 кончета под капака

Comment

Аз достатъчно говорих в другата тема. Но думите ми явно не са разбираеми. На НИКОГО не съм казал, че не е алфист, защото не кара 75-ца. Четете по внимателно! Човек може да бъде алфист и да кара москвич. А това, че вече няма истински алфи е съвсем друга бира! Не преиначавайте думите ми!
                              Alfa Romeo 75 24V

Comment

Working...
                              X