---
Известие
Collapse
No announcement yet.
Дата за обжалването по делото на Добри
Collapse
X
-
Ще има трето дело.
На 3 април от 9.00 часа във Върховния Касационен съд в София (Бул. Витоша 2 – съдебната палата), Трето наказателно отделение - ще се гледа делото на трета инстанция за убийството на Добрин Шишков (29) от Осман Халил Осман, който на 13 август 2007 г. го блъсна в аварийната лента на магистрала Тракия с шофирания от него ТИР Скания.
Първото дело се състоя на 7 ноември в Пазарджишкия районен съд. Подсъдимият е направил пълни самопризнания за това, че е блъснал Добрин и за това, че е избягал от местопроизшествието. Обяснява, че е заспал на волана, при положение, че е тръгнал от Пловдив 40 минути преди престъплението, след като два дни не е шофирал. Избягал е от местопрестъплението, защото в огледалото за обратно виждане не се виждала настилката на пътя и не бил разбрал какво е направил....
По време на делото подсъдимият се помоли да му се даде изпитателен срок (условна присъда), а адвокатите му пледираха да му се даде шанс...
Съдът присъди 2 години 10 месеца затвор.
Пловдивския апелативен съд потвърди присъдата.
Подсъдимият обжалва на най-високата инстанция.
Питаме се за какъв шанс се молят на съда? Шанс Осман си има, жив е.... Добрин няма шанс... И още стотици нямат шанс....
На какво се надява тоя урод не знам.
Comment
-
Обяснява, че е заспал на волана, при положение, че е тръгнал от Пловдив 40 минути преди престъплението, след като два дни не е шофирал. Избягал е от местопрестъплението, защото в огледалото за обратно виждане не се виждала настилката на пътя и не бил разбрал какво е направил....
Ептем на маймуни ни правят!Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Ей, хора,
идеята е да се съберем и да присъстваме на делото. Да се види, че не е поредното дело, което може да се потули и някой си да се размине без наказание до следващия път, когато ще убие друг НАШ приятел.
Някои от вас бяха на първото дело и знаят, че това повлия за решението, защото адвокатката каза - по принцип съм от другата страна и винаги измъкваме условна присъда. Второ дело беше повече от изумително - оказа се, че УБИЕЦЪТ на Добри си води нормален живот, при това в Турция! Грижи се за семейството си, работи - и дори не присъства в залата. . . Поне това, мислех, е задължително??? Не, няма съпричастност в него, той само изтъкна - моят живот продължава. А наглият му, новонает адвокат обясни, че всъщност може би Добри носи вина. . .
Моля ви, като приятели, ако имате възможност да закъснеете за работа - този път е в София, нека се съберем там.
Comment
-
Привет! Извинявам се предварително, че ще повторя думите на Ula и на Venci - но наистина е много важно колкото повече хора да дойдат на делото... наистина за съдиите има значение присъствието, а и всеки един от нас, като хора по улиците, не бихме искали тази война да продължи... Няма да ни го върнат Добри, не е бора за справедливост, а въпрос на осъзнаване на проблема и как действаме от тук нататък. Предварително благодаря за подкрепата!!!
Ще има трето дело.
На 3 април от 9.00 часа във Върховния Касационен съд в София (Бул. Витоша 2 – съдебната палата), Трето наказателно отделение - ще се гледа делото на трета инстанция за убийството на Добрин Шишков (29) от Осман Халил Осман, който на 13 август 2007 г. го блъсна в аварийната лента на магистрала Тракия с шофирания от него ТИР Скания.
Първото дело се състоя на 7 ноември в Пазарджишкия районен съд. Подсъдимият е направил пълни самопризнания за това, че е блъснал Добрин и за това, че е избягал от местопроизшествието. Обяснява, че е заспал на волана, при положение, че е тръгнал от Пловдив 40 минути преди престъплението, след като два дни не е шофирал. Избягал е от местопрестъплението, защото в огледалото за обратно виждане не се виждала настилката на пътя и не бил разбрал какво е направил....
По време на делото подсъдимият се помоли да му се даде изпитателен срок (условна присъда), а адвокатите му пледираха да му се даде шанс...
Съдът присъди 2 години 10 месеца затвор.
Пловдивския апелативен съд потвърди присъдата.
Подсъдимият обжалва на най-високата инстанция.
Питаме се за какъв шанс се молят на съда? Шанс Осман си има, жив е.... Добрин няма шанс... И още стотици нямат шанс....
Comment
-
Аз също имам намерение да присъствам и малко хинтове биха ме улеснили. Срещичка с някой по-запознат около съдебната палата?I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
Roosevelt
Comment
-
Кажи ми какви хинтове ти трябват и ще помогна с каквото мога! Аз... съм братовчедката... много близка... за съжаление, в момента отдалечена на 10 000км, защото завършвам образованието си в Щатите. Не е лесен момент за мен и съм съпричастна във всяка секунда... просто преживявам всичко, но отдалече. Затова - опитвам се да правя колкото и каквото мога отдаелче. Мерси много на всички, които имат възмойност да присъстват... и наистина, да знаете, че го правите за нас всички... НАИСТИНА ТОВА СМЕ НИЕ, БЪЛГАРИЯ! Аз си идвам за постоянно в България лятото и обещавам да присъствам на всякакви инициативи по-нататък!
Comment
-
ето такъв хинт ми трябваше. Там съм.I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
Roosevelt
Comment
-
Колкото повече се организираме и отидем толкова по-добре. 8,30 ще съм пред входа с лъвовете на "Витошка".Alfa Romeo 164 2.0 TS/M1; V1 Medium `92; Matra Murena `83;
Mercedes S 430 4 matic `02; Opel Corsa C XE 2.0 16V `05
Peugeot Traveller `17 2.0 HDI 180 h.p.; Mitsubishi Pajero `94 2.5 TDI
Iveco S 59 2.5 TDI; Peugeot Boxer 1.9 `95
Comment
-
Здравейте,
след второто дело в Пловдивския апелативен съд журналистка от вестник Марица започна да пише статия за Добри и за другите, които си отиват всеки ден като него. Ако искате можете да я прочетете - тук има линкове към нея. Когато имаме решение от третото дело, ще ви информирам. Благодаря че сте съпричастни.
Comment
Comment