Известие

Collapse
No announcement yet.

Освен винетка, ще плащаме и ТОЛ-такса............

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

http://news.ibox.bg/news/id_899262524

Първо уж нямаше да има винетки след 2008, т.е. за 2009г

http://news.ibox.bg/news/id_1346140236

сега ново 20

вече направо ми скачат по нервите
    alfa romeo 147 1.9jtd 20.08.2001 ex
    Honda Hr-v 4x4 1.6

Comment

Прецакаха ни с един месец.....
      ..заради убавите пътища...
      По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
      https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Не стига че трябва да се плаща винетка ами и тая такса поне пътищата да бяха като хората

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

Първоначално публикувано от pacho_kardana Покажи съобщение
          Не стига че трябва да се плаща винетка ами и тая такса поне пътищата да бяха като хората
          ..такса още няма!!!!...ама знае ли се...нова година нов късмет
          По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
          https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
            ..такса още няма!!!!...ама знае ли се...нова година нов късмет
            е дано да няма ама..........нищо не се знае още

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

Още преди месец някъде тоя новия пътен шеф като каза , че винетките няма да се вдигат се ..."разстроих леко" Помня , че бяха за последно тая година , ама на.
              Няма смисъл да се ядосваме. Поне не тук.
              166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Току що по БТВ обявиха окончателно, че винетките за 2009 от утре се пускат в продажба, цените са както до сега, за други такси нищо не споменаха
                147 2.0 Selespeed 51%Sofia Driving
                Stilo 1.6 - ex 75%Sofia Driving
                156 2.4 JTD - ex

Comment

Другите такси, ТОл наречени ще се плащат, ако има цялостна магистрала / София до Варна примерно/ и тогава ще има пунктове за плащане по магистралата.Наличието на две, такси, данъци, каквото и да е наречено е в противоречие на европринципите, защото там няма пътна такса а само ТОЛ или да речем обратното.ПРи това трябва да има дублиращ първокласен път на платената магистрала, но понеже имаме корумпирано правителство, скоро няма да има нещо завършено, най много някой ДС другар да мръдне с няколко места в класацията на Форбс
                  Last edited by fred; d.m.y г., 16:21.
                  Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                  Нагоре по стълбата, която води надолу
                  sigpic

Comment

Темата е малко стара и не съвсем по темата, но

Годишната винетка - дискриминация?

26 октомври 2009 / News.dir.bg
                    http://dnes.dir.bg/2009/10/26/news5277493.html

Комисията за защита от дискриминация (КЗД) се е самосезирала заради годишните винетки, които са с фиксиран срок на валидност от 1-ви януари до 31-ви декември, независимо кога през текущата година са закупени.
                    Комисията ще проверява дали има дискриминация в това, тъй като валидността на дневните, месечните и седмичните винетки е от датата на издаването им. Тя ще провери и защо за леките коли няма дневни винетки, каквито съществуват за товарните автомобили. Досега пътната агенция обясняваше, че такава е европейската практика, предаде Дарик радио.
                    "В Германия не плащаме за леките коли, а само за камиони. И камионите плащат на километър. Но в България цените са ниски, няма проблем", казва пред bTV германският гражданин Зигфрид Гастернмайер.
                    По-големият проблем е, че годишните винетки важат до 31 декември, независимо кога са купени. Сега сметката е такава, че дори за автомобил, купен през септември месец, е по-добре човек да вземе годишна винетка. Ако купи такава обаче, ще плати същата такса, независимо, че девет от месеците са изтекли и ще я ползва само три.
                    Отговорните институции ще бъдат привикани в КЗД, за да обяснят защо годишната винетка не важи една година и защо леките коли не могат да плащат за един ден.
                    Самосезирахме, за да проверим дали това различие не представлява дискриминация, примерно по признаците, лично положение и имуществено състояние. В случай, че установим, че тези норми пораждат двойни стандарти и представляват дискриминация, ще трябва да дадем предписания на органа, който може да промени тази наредба, обясняват от КЗД.
                    Органът, който определя е Министерският съвет. Докато се произнесе комисията, ще минат няколко месеца.
                    Всяка година българите си купуват 5,5 млн. винетки. Повечето са за леки коли.

Сетиха се! Е да не се радвам толкова, че още нещо не се е случило.
                    "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
                    Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
                    Opel Astra J GTC

Comment

И кво следва: пътищата лоши, винетки плащаме отново! И защо няма винетка за едно денонощие?
                      И защо верно ако си купя винетка годишна септември месец, плащам цялата сума, еми това е тъпо!
                      Иначе носи квитанцията, това онова, а те кво праят, пътищата ни са уникално потрошени, ебаси, на мен кой ми плаща дето си троша окачването, ходовата част на милата, или тези балони по гумите от дупки! Майната на това подобие на държава.
                      sigpic
                      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

И като знам че едно поне 50 % от хората тук не си плащат данъка за автомобила - щото може да се мине метър, а за винетките е доста по-трудно ....
                        За какво си говорим по дяволите ?
                        Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                        ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Винетките поскъпват
                          Dnevnik.bg - 27 Октомври 2009, 07:37

Цените на винетките за следващата година ще поскъпнат, съобщи министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев по БНТ. Все още няма решение с колко и дали всички видове стикери ще имат нова цена, уточниха от агенция "Пътна инфраструктура". Днес трите министерства - на регионалното развитие, на транспорта и на финансите ще обсъждат въпроса.

Обсъждат се няколко варианта. Окончателният ще е ясен с внасянето на бюджета в Министерския съвет в сряда, казаха от финансовото министерство. Увеличение на цените да има само на годишните винетки е становището на Министерството на регионалното развитие. Министерството на транспорта няма позиция, защото не му е представен анализът на пътната агенция, казаха от ведомството на министър Александър Цветков. От финансовото министерство коментираха, че се анализира дали да поскъпнат всички винетки и с колко или определени категории.

Цените на стикерите не са променяни две поредни години. Най-много се купуват годишните винетки за леки коли, които струват 67 лева. За миналата година постъпленията от тях бяха 217 млн. лв. През януари тази година бяха събрани над 103 млн. лв. по данни на пътната агенция. В началото на октомври уволненият наскоро директор на пътната агенция Янко Янков съобщи, че цените на стикерите няма да се увеличават през 2010 г.

В момента тече търг за избор на дистрибутори на стикерите за следващите четири години на обща стойност 40 млн. лв. Крайният срок за подаване на офертите е 2 ноември. Целта ни е да има повече дистрибутори, които ще разпространяват винетките, каза министър Плевнелиев. В момента стикерите се разпространяват от "ДЗИ транс" и "Български пощи".
                          "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
                          Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
                          Opel Astra J GTC

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                            И кво следва: пътищата лоши, винетки плащаме отново! И защо няма винетка за едно денонощие?
                            И защо верно ако си купя винетка годишна септември месец, плащам цялата сума, еми това е тъпо!
                            Иначе носи квитанцията, това онова, а те кво праят, пътищата ни са уникално потрошени, ебаси, на мен кой ми плаща дето си троша окачването, ходовата част на милата, или тези балони по гумите от дупки! Майната на това подобие на държава.
                            Така е колега напълно прав си, искат повече и повече пари а получаваш нищо , омръзна ми да си троша колата , много често имам път до Пловдив и пътя е просто 1 път половината( Хасковска област) е с някакъв супер стар асфалт целия е в неравности и дупки и имаш чуството че излиташ на него, другата част Пловдиска област е малко по-добре пътя е с видимо нов асфалт но естествено дупки пак има, просто е недопостимо на този път където колите карат с 90 км/ч и няма на къде да идиш да скачаш в дупки, да не говорим пък за входа на Пловдив , там имам чуството , че са се движили танкове, а не коли.
                            Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Баси аз до ся не съм чул работодател веднага да даде първата заплата на нов работник още с постъпването му на работа......ако ми разбирате аналогията.....
                              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                                Баси аз до ся не съм чул работодател веднага да даде първата заплата на нов работник още с постъпването му на работа......ако ми разбирате аналогията.....
                                Ами аз я разбирам така, че ако нашата държава покаже , че иска по някакъв начин да си подобри пътната мрежа с удоволствие , ще и плащам и вентки и всички други такси , но поне ще знам , че като се кача на колата и имам път до София , пътуването ми ще бъде на ниво , а не да обера 10 дупки по пътя , и после да се чудиш да си оправяш джантите ли , носачи ли да купуваш.
                                Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Working...
                                X