Известие

Collapse
No announcement yet.

Джордж Гарлин

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Джордж Гарлин

Джордж Гарлин
    Животът не се мери с броя вдишвания,
    а с моментите, които спират дъха ни!

Когато съпругата на Джордж Гарлин починала, Гарлин -известният груб и устат комик от 70-те и 80-те години - написал тази невероятно изразителна статия — толкова уместна и днес, в епохата след 11 септември.

Парадоксът на нашето време е, че имаме високи сгради, но ниска търпимост, широки магистрали, но тесни възгледи. Харчим повече, но имаме по-малко, купуваме повече, но се радваме на по-малко. Имаме по-големи къщи и по-малки семейства, повече удобства, но по-малко време. Имаме повече образование, но по-малко разум, повече знания, но по-лоша преценка, имаме повече експерти, но и повече проблеми, повече медицина, но по-малко здраве.

Пием твърде много, пушим твърде много, харчим твърде безотговорно, смеем се твърде малко, шофираме твърде бързо, ядосваме се твърде лесно, лягаме си твърде късно, събуждаме се твърде уморени, четем твърде малко, гледаме твърде много телевизия и се молим твърде рядко. Увеличихме притежанията си, но намалихме ценностите си. Говорим твърде много, обичаме твърде рядко и мразим твърде често.
    Знаем как да преживяваме, но не знаем как да живеем. Добавихме години към човешкия живот, но не добавихме живот към годините. Отидохме на луната и се върнахме, но ни е трудно да прекосим улицата и да се запознаем с новия съсед. Покорихме космическите ширини, но не и душевните. Правим по-големи неща. но не и по-добри неща.

Пречистихме въздуха, но замърсихме душата. Подчинихме атома, но не и предразсъдъците си. Пишем по¬вече, но научаваме по-малко. Планираме по¬вече, но постигаме по-малко. Научихме се да бързаме, но не и да чакаме. Правим нови компютри, които складират повече информация и бълват повече копия от когато и да било, но общуваме все по-малко.

Това е времето на бързото хранене и лошото храносмилане, големите мъже и дребните души, лесните печалби и трудните връзки. Времето на по-големи семейни доходи и повече разводи, по-красиви къщи и разбити домове. Времето на кратките пътувания, еднократните памперси и еднократния морал, връзките за една нощ и наднорменото тегло и на хапчетата, които правят всичко - възбуждат ни, успокояват ни, убиват ни. Време, в което има много на витрината, но малко в склада. Време, когато технологията позволява това писмо да стигне до вас, но също ви позволява да го споделите или просто да натиснете „изтриване".

Запомнете, отделете повече време на тези, които обичате, защото те не са с вас завинаги. Запомнете, кажете блага дума на този, който ви гледа отдолу нагоре с възхищение, защото това малко същество скоро ще порасне и няма да е вече до вас. Запомнете и горещо прегърнете човека до себе си, защото това е единственото съкровище, което можете да дадете от сърцето си и не струва нито стотинка.

Запомнете и казвайте „обичам те" на любимите си, но най-вече наистина го мислете. Целувка и прегръдка могат да поправят всяка злина, когато идват от сърцето. Запомнете и се дръжте за ръце, и ценете моментите, когато сте заедно, защото един ден този човек няма да е до вас. Отделете време да се обичате, намерете време да си говорите, и намерете време да споделяте всичко, което имате да си кажете.

Защото животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни.

Харесва ми

Сърцата са по-капризни от умовете.

Хубаво е, но за съжаление утопия, все пак прогреса бута цивилизацията напред, не назад, но е добре да сме повече хора!
    Mitsubishi Outlander
    Mitsubishi Space Star
    Daihatsu Terios

Comment

Браво..Много е хубаво!Дано го прочетат повече хора и ги провокира към по-добро..

Comment

Първоначално публикувано от EJlekTpa
        Браво..Много е хубаво!Дано го прочетат повече хора и ги провокира към по-добро..
        ДАНО!!!

Даването на газ, води до пристрастяване!
        Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
        Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

И на мен ми харесва!!! Важното е да остане по нещо от това писание във всеки
          145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Евала на мен ми въдзейства доста позитивно... лошото е че всеки си мисли - е аз кво мога да направя сам
            Lexus Is200
            Honda CBR 600 F4i

Comment

Едновремешните работи са много вярни,но малко хора ще запомнят нещо от това
              Луд Съм МаМо пАрИтЕ нЕпоЗнаВаМ...

EX`146 2.0 TD
              EX`146 2.0 16v TS

Comment

много Вярно и много добре написано.Дано се прочете от повече хора ,а и не само да се прочете а и да се помисли над думите.
                ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

много простичко и много вярно
                  166, 2.4 JTD'00

Comment

Поредното мине се не мине време и некой почне да ни призовава към нещо от сорта ама на малчуганите им е сефте харесва им :Р
                    Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".

Comment

набирам хора за атентат... при интерес на лични

http://www.facebook.com/VenturaGarage
                      Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Първоначално публикувано от ne0
                        набирам хора за атентат... при интерес на лични
                        Коя кауза ше защитаваме ?
                        Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".

Comment

аз съм по дИструктивното мислИИне.. не защитавам....

http://www.facebook.com/VenturaGarage
                          Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Че е вярно!...вярно е!...но не виждам, кой ще се върне назад, да живее по старо му
                            По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                            https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Доста депресиран е бил тоя човечец за да го напише това ...

Разликата м/у преди и сега е ,че преди са нямали избор как да живеят ,докато сега можеш да избираш м/у двете крайности които тоя депресант описва , може да избереш и среден вариант .

Да не говорим че мен примерно изобщо не ме правят нещастен всичките "проблеми" на съвременният свят , даже напротив

Comment

Working...
                              X