Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за Overclock на PIII

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос за Overclock на PIII

Става въпрос за повишаване на FSB на Pentium III. В момента FSB-то ми е 133MHz и идеята ми е да го направя 140MHz. Работната честота е 800MHz = 6 х 133MHz. Желанието ми е като видите BIOS версията ми да кажете възможна ли някаква промяна (на FSB или на множителя). Цялата процедура е както се казва "за спорта". Осъзнавам рисковете и това, че при такава промяна (на 140MHz) няма да има голяма полза. Надявам се информацията от снимката да ви свърши работа (и на мен след това ) Благодаря предварително
    1991 ALFA 33 S 16V QV Permanent 4
    и делта

Сега нямам възможност да кача снимката заради обща грешка, но БИОС версията ми е " PIKT36AUS " . И да добавя, че питам защото аз не открих възможност за промени чрез въпросния BIOS.
    и делта

Comment

Защото може и да няма такава. Имаше един момент със заключване на FSB-то . Също така зависи и от това какви възможности ти дава самото дъно и рамта.

Все пак може да пробваш търсачката на хардуербг

http://www.hardwarebg.com/forum/
      --Alfa Romeo 147 1.9JTD -- Keep walking! --
      sigpic

Comment

Благодаря ти за инфото И Честита Алфа. Аз затова исках да кача снимката на Евереста за да се види шина, дъно, процесор, видео и всичко останало, ама нестаа
        и делта

Comment

Какво е това Павликени дето се вее отдоло? Да не си от там някаде?

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Първоначално публикувано от Derry
            Какво е това Павликени дето се вее отдоло? Да не си от там някаде?
            Тъкмо го махнах Тая табелка показваше откъде си взависимост от IP-то ти. Ти живееш покрай Павликени
            и делта

Comment

Първоначално публикувано от mitaka_cs1991
              Благодаря ти за инфото И Честита Алфа. Аз затова исках да кача снимката на Евереста за да се види шина, дъно, процесор, видео и всичко останало, ама нестаа
              Качвай в http://www.picvalley.net/ и мерси за честитката
              sigpic

Comment

П3-ката се клоква не лошо, само че на теб ще започне да ти забива първо или от паметта или от чипсета... така че споко, тестове му е майката и недей пипа захранващото напрежение и щом ще го клокваш погледни термопастата между процесора и охладителя!!! Успех!

Даването на газ, води до пристрастяване!
                Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/458/114374_275.BMP Това е снимката която исках да кача. Дано помогне И Walker благодаря ти за линка
                  http://www.picvalley.net/v.php?p=u/458/114378_459.JPG Това е снимка на процесора ми.
                  и делта

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155
                    П3-ката се клоква не лошо, само че на теб ще започне да ти забива първо или от паметта или от чипсета... така че споко, тестове му е майката и недей пипа захранващото напрежение и щом ще го клокваш погледни термопастата между процесора и охладителя!!! Успех!
                    Да това е добро предупреждение Ако забие му вадя батерията или му спирам AC-то и пробвам пак, но да се стигне до там. Имам чувството, че съм с най-скапания BIOS. В него да си сверя часовника е най-смисленото Което ме навежда на мисълта да си снимам BIOS-a и да съветвате след това
                    и делта

Comment

IBM-ско дъно... няма начин. До колкото знам на марковите компютри тези неща за ограничени за да не се пипат. Освен... погледни за някоя клавишна комбинация с която да оключиш допълнителни опции.
                      sigpic

Comment

Да, вече ми стана ясно. За IBM е много по-добре да си купя друг IBM вместо да подобрявам моя. Сигурно има и други причини, но аз така си го обяснявам. Иначе процесорът ми позволява дабро клокване, но с дъно SiS или някое незнайно.
                        За BIOS знам само командата Ctrl + F1, но тя при мен не подейства Вече не се учудвам. Айде поздрави и ако има някой навит за оуверклок ме викайте, за да го откажа :P
                        и делта

Comment

Вариант 1: Смяна(Update) на биос (не е за препоръчване)
                          Вариант 2: Хубаво си прегледай дъното за джъмперче което да регулира честотата на FSB-то под дефаулт е на 133 но трябва да може и на 166(200 много рядко).

Comment

Working...
                          X