Известие

Collapse
No announcement yet.

Питанка за керамичен плот :)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Питанка за керамичен плот :)

Харесала съм си страшен керамичен плот за новата кухня ,но една позната ме уплаши.Тя работи във фирма ,която внася такава техника и ми каза,че ако случайно попадне захар върху горещия плот-веднага се карамелизира - от там става на шупли и се пръска стъклото Има ли нещо такова ,че се вкарах се в голям размисъл сега-дали изобщо да взимам керамика ?
    “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
    ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

...и аз съм чувал подобна версия за захарта ...трябва някой специалист да се изкаже
    По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
    https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

вярно е, трябва да се пази много....
      Alfa Romeo 156 SW, 1.9

Comment

Вики, ти като знаеш, че има определени неща, за които трябва да внимаваш и от които трябва да пазиш плота, ще внимаваш и ще го опазиш - какъв е проблема
        Ще си слагаш захар в кафето на масата, а не на кухненския плот до керамичния котлон
        sigpic

Comment

аз имам такъв плот от поне 4 години, и функционира безпроблемно. не мога да твърдя със сигурност, че е поподъла захар върху него, но не сме много внимателни във вкъщи , така че ако те кефи не би трябвало да те разколебават слухове
          156 2,4 jtd

Comment

едвам успях да убедя народа вкъщи да сменят газта с керамичен плот, ама да знаеш колко са доволни сега

дръж захарта далеч от печката
            като се замисля, плотът би трябвало да издържа на по-висока Т от топенето на захарта (все пак има стъклени купички за крем карамел)
            Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
            AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Ще го купя !Много ми харесва ,искам да ми е красивичко пък
              и без друго не съм се скъсала да готвя
              “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”

Comment

Вики,според мене си го купи и него ползвай остави го само за красота
                Луд Съм МаМо пАрИтЕ нЕпоЗнаВаМ...

EX`146 2.0 TD
                EX`146 2.0 16v TS

Comment

Не е толкова страшно, както го описват. Разсипвали сме захар, чисти се Не се хвърля котлона
                  _______
                  146 JTD - ex
                  Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

имам такъв и е супер - нямам оплаквания. Мисля че си заслужава да си го вземеш е, ще внимавате малко, но какво пък
                    Alfa Romeo Crosswagon Q4 ex ones: Alfa Romeo 166TS, Alfa Romeo 147 1.9JTD & 145 1,6 boxer

Comment

За по-сигурно ще забраня да се купува захар в къщи

Comment

Не съм чувал някой да е имал проблем с такъв плот. Много е удобен и лесен за почистване. На мен ми се е пукала йенска тенджера върху него и няколко литра вода изведнъж се изляха върху печката и няма проблем.
                        2014: Deutschland über alles

Comment

А пък ако злезне хлебарка като я изгорат реотаните пак се бъгва
                          Alfa Romeo 146 Junior 1.4i 16V Twin Spark 103hp 98'
                          sigpic

Comment

няма никакъв прблем нито от захар нито от вода или друго. аз имам "NARDI" от доста време и .вероятно става въпрос за плот с неизвестен произход. ако в комплекта на плота няма стъргалка , си купи една по левче са (метална).
                            Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                            sprint tropheo
                            155/1.8
                            156/2.0 Selespeed

Comment

Вземай плота и това е Няма проблем ни със захар ни с нищо. Поне 100 пъти е падала( не съм го ръсил здраво) като си правя кафе и нищо му няма. Просто иска чистене след всяко готвене че се цапа здраво. Ползвам Горенье със сензорни бутони и съм страшно доволен Гледай към плота да има стъргалка , че чистенето става по лесно
                              '08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
                              Ex -'98 Alfa Romeo 156 1.9 JTD
                              Ex - '93 Alfa Romeo 33 1,7 I.E, Ex - '90 Alfa Romeo 33 1,5 I.E

Comment

Working...
                              X