Известие

Collapse
No announcement yet.

пак да попитам за данъка на колите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Най-сериозен проблем ще възникне при сделките с имоти. Не ясно колко ще трябва да се плати при сделка в седмицата на "спрелия часовник" (съветници обясниха, че столичният парламент е “спрял часовника“ при работата си по новите данъци и бюджета на София и по този ще продължи на заседанието този четвъртък). Статистиката показва, че средно на ден в София се сключват над 700 договора за продажба на недвижимости и досега за тях се плащаше данък от 2%, а намеренията на съветниците бяха той да стане 2.5 на сто.
    Юристи са категорични, че ако наредбата не е приета в срок, данъците в София за тази година ще са същите като миналата. По въпроса има и решение на Конституционния съд, което задължава всички институции, приемащи данъчни норми да спазват точно сроковете, за да могат гражданите да знаят размера на задълженията си.
    нямам думи просто...............
    Alfa Romeo Crosswagon Q4 ex ones: Alfa Romeo 166TS, Alfa Romeo 147 1.9JTD & 145 1,6 boxer

Comment

Представи си какво им е на брокерите на недвижими имоти в общи линии положението е доста смешно... Сигурен съм обаче, че ще си увеличат данъците, пък било то и незаконно
      Lexus IS200

Comment

пак му пречат на Бойко

Д@ба и некадърниците от СОС - може ли да дават незаконни предложения и да подлагат динена кора на БОЙКО ..
        Докога всички ще му пречат на "батман", толкова ли не се намери един човек който да споделя неговите възгледи ..
        Иначе предложението да се плаща повече данък за старите ни трошки не е толкова лошо според мен. Друг е въпроса че трябва да е такава държавната политика ..
        ALFA 156 1.9JTD '98
        ALFA 159 2,4JTDM Q4 2007

Comment

Re: пак му пречат на Бойко

Хак да им е, ако са незаконни, остава в сила старите.
          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
          Нагоре по стълбата, която води надолу
          sigpic

Comment

Ново 20 http://dnes.dir.bg/2008/03/06/news2740838.html
            "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
            Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
            Opel Astra J GTC

Comment

Нищо ново за мен - 227.70, след 31 март ще имам възможността и удоволствието да го платя. И какво става най-старите коли с 1 коефициент, тези до 5 годишна възраст - 2.8. Хубави хора са нашите управляващи...
              sigpicex
              147Q2
              300bhp/606nm
              Gtb2260, fmic, ss exhaust, Eibach springs & anti-roll bars

Comment

Да поясня за всички даващи мнения по темата: идеята на данъка е да се плати определена стойност в/у стойността на вещи, т.е. справедливо е например данъка на МПС да е процент в/у стойността му. Например: колата струва 10 000лв. данък МПС за всички е 2% т.е. трябва да се плати 200лв. Всякакви останали деления на години, мощност са несправедливи.
                Понеже ще скочат еколози, мнението че старите коли замърсяват повече не е вярно. Повече замърсяват колите, които се движат повече. Те съответно щат не щат плащат повече, заради акциза включен в горивата. Газта също има акциз - тъпата логига е: малко пари влизат от бензина, затова и газта трябва да има. Още по-тъпото е готвиш на пробан-бутан и плащаш акциз.
                Идеята ми е да не се манипулирате от приказките за нови-стари коли, а да се интересувате защо не стигат тези пари, които сега се събират? Предлагам отговор :заради знайните и незнайни фирми на батко и такива като него.

Comment

Напълно споделям мнението на колега ааv, това е истината, но при нас основната точка е да се събира колкото може по-вече.
                  Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                  Нагоре по стълбата, която води надолу
                  sigpic

Comment

И аз няколко пъти казвам че не съм срещу данъците а срещу това да плащам и да не получавам нищо насреща.
                    Апропо и днешното решение е незаконно защото срока за взимане на такова решение беше 29.02.2008. Всичко след него е незаконосъобразно.
                    Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                    Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

И аз съм съгласен с колегата aav (дори 2 стр. по-напред изказах подобно становище) .И още нещо : имм няколко познати със стари дизелаци, които плащат 15-20 лв. данък, а аз 140 лв .Е техните коли по-малко ли замърсяват като се има и предвид, че карат с нафта на черно смесена с незнам си кво, пък аз се набутвам с възможно най-скъпия бензин който се предлага по бензиностанциите ?
                      155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

Аз па не мога да разбера как се радвате че правили нещо смислено при положение че педерасите просто увеличават данъците. Независимо за стара или нова. Нема празно.
                        Виж Алфата ...

Comment

за над 10-годишните возила - с 60% повече
                          моята е 95...

п.с.
                          добре че е купена на инвалид и не плащам данък хохохохо
                          Alfa Romeo 156 SW, 1.9

Comment

Първоначално публикувано от odisey
                            Аз па не мога да разбера как се радвате че правили нещо смислено при положение че педерасите просто увеличават данъците. Независимо за стара или нова. Нема празно.
                            Кой се радва ? Като толкова им трябват пари да вдигнат 10 пъти данъка на колите над 100 000 лв.
                            155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

@aav колега колите, които се движат повече плащат повече просто, защото сипват повече гориво. Пътния данък трябва да е за новите коли по-нисък от старите Това е мое лично мнение Защо да се стимулира вноса на 10-15 годишни коли и без това вече има прекалено много трошки в България.

Даже съм на мнение, че трябваше да забранят вноса на коли над 5 години или да се плаща сериозни такси за такива коли. Това е единствения начин да се купуват повече нови коли.
                              "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
                              Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
                              Opel Astra J GTC

Comment

Първоначално публикувано от georgyg
                                @aav колега колите, които се движат повече плащат повече просто, защото сипват повече гориво. Пътния данък трябва да е за новите коли по-нисък от старите Това е мое лично мнение Защо да се стимулира вноса на 10-15 годишни коли и без това вече има прекалено много трошки в България.

Даже съм на мнение, че трябваше да забранят вноса на коли над 5 години или да се плаща сериозни такси за такива коли. Това е единствения начин да се купуват повече нови коли.
                                Единственният начин, колега, е да се повиши стандарта на по-голямата част от хората. Тогава и сами ще се сетят да купуват нови коли .
                                Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                                AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                                Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Working...
                                X