Известие

Collapse
No announcement yet.

Вече може и без фарове през деня

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Раздел XVII. Използване на светлините

Чл. 70. (1) При движение през нощта и при намалена видимост моторните
    превозни средства и трамваите трябва да бъдат с включени къси или дълги светлини,
    габаритни светлини и светлина за осветяване на задната табела с регистрационния
    номер.
    (2) Използването на дългите светлини е забранено:
    1. при разминаване; в този случай превключването от дълги на къси светлини
    става, когато разстоянието между превозните средства е не по-малко от 150 метра или в
    момента, в който насрещният водач подаде сигнал чрез превключването на светлините;
    2. при движение по осветени участъци от пътя;
    3. при движение зад друго моторно превозно средство на разстояние, по-малко
    от 50 метра.
    (3) (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2006 г.) Моторните превозни средства през периодите:
    1. от 2 март до 31 октомври могат да се движат с включени светлини за
    движение през деня или с къси светлини;
    2. от 1 ноември до 1 март задължително се движат с включени светлини за
    движение през деня или с къси светлини.

Все пак по-добре на фарове постоянно, нищо няма да се изхаби ако ги държим включени.
    Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

т.е. и днес с фарове, а утре може вече и без.
      I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
      Roosevelt

Comment

И аз съм свикнал да карам постоянно на фарове, но хубаво е, че ако забравя да ги включа няма да ме глобят .
        Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
        Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от fiore
          и аз карам целогодишно на фарове)да не ви е страх че ще ви надпишат сметката за ток та да е дерт))
          И аз така
          166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Не мислите вие за околната среда производтво на електричество= по- висок разход.. Верно, че тва да 100 мл на 100 км ама я се замислете 1 000 000 000 коли по целия свят за какво става въпрос! През деня в града е пълна глупост това със светлините- за извънградко съм съгласен вече, че е по- добре!
            Lexus IS200

Comment

Включени светлини = на по-вече газове.
              И без това в този скапан град вече трудно се диша,за това карането на фарове през деня трябва да бъде забранено.
              Ако някой блее зад волана и 6 фара да му светнеш се тая.
              От друга страна,като се има на впредвид,че на поне половината коли фаровете не са регулирани, то поне през деня нямя да ми вадят очите.
              Alfa Romeo156 1.8T.Spark SportPacket
              Ducati ST2

Comment

Такаа, понеже подхванахме темата за екологията - по принцип съм много "за" опазване на околната среда и на работа ходя пеша или с колело. Не че не мога да си позволя друго, но така ми харесва повече, пък и малко движение никога не вреди.
                Я да питам колко от вас вместо да идат с алтернативен транспорт яхат колата? Колко са посадили дръвче последната година и колко си хвърлят боклуците разделно? А ползвате ли листата на принтера в офиса и от двете страни?
                Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Аз ходя на работа без колата. Работата ми е на достатъчно голямо разстояние, за да използвам кола, но не чак толкова далече, че да не мога да отида пеша. Ходя си и ми е добре да се разхождам, дори и през зимата.

Аз посадих 7 храстчета тази година в двора си на вилата.

Аз си хвърлям боклуците разделно, когато не живея с други хора, защото контролирането тогава е турно кой какво кога и къде е хвърлил.

Аз бих искал да ползвам листата и от двете страни, но уви принтера като му вкарам стари листа и се задръства, за което нямам никаква вина.

И да попитам...какво като ги правя всички тия неща??? В крайна сметка има хора, които за 500м си палят колата и карат. Има хора, които въобще не се интересуват къде си хвърлят боклука и които не знаят как се съди дърво...и аз като не съм един от тях си оставам едно малцинство и си мисля, а бе я да си живея и да си се кефя...
                  www.facebook.com/workshox

Comment

Шоко, тия неща ги написах съвсем умишлено
                    Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

И аз имам напъни в тая посока, снощи отидох до магазина пеша. Досрамя ме за 150м някак си . .
                      sigpic
                      156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                      "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от Max
                        Такаа, понеже подхванахме темата за екологията - по принцип съм много "за" опазване на околната среда и на работа ходя пеша или с колело. Не че не мога да си позволя друго, но така ми харесва повече, пък и малко движение никога не вреди.
                        Я да питам колко от вас вместо да идат с алтернативен транспорт яхат колата? Колко са посадили дръвче последната година и колко си хвърлят боклуците разделно? А ползвате ли листата на принтера в офиса и от двете страни?
                        да на последните два въпроса!!!!
                        Alfa Romeo Crosswagon Q4 ex ones: Alfa Romeo 166TS, Alfa Romeo 147 1.9JTD & 145 1,6 boxer

Comment

@Mind_Control и @cufti,
                          ако бяхте такива природозащитници нямаше да карате тези коли, или поне щяхте да ги карате на газ!
                          Това със светлините и екологията беше много глупав довод според мен.

Извинявам се ако съм обидил някой!
                          --Alfa Romeo 147 1.9JTD -- Keep walking! --
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Walker
                            @Mind_Control и @cufti,
                            ако бяхте такива природозащитници нямаше да карате тези коли, или поне щяхте да ги карате на газ!
                            Това със светлините и екологията беше много глупав довод според мен.

Извинявам се ако съм обидил някой!
                            Идеята е, че колкото има смисъл да се кара на светлини в града, толкова и няма смисъл... иначе си прав, че светлините допринасят не с повече от 1% за замърсяването от коли.. ама един процент от тук, един от там и то се събират
                            Lexus IS200

Comment

Що се отнася до мен аз карам 7месеца в годината колело и мотор /става въпрос в София/.Кола в града ползвам само за служебни цели и през зимата.
                              Мотора ми има 2катализатора,но това не пречи на тъпоглавците от общинския съвет да ми сложат данък,който се равнява на данъка на два автобуса!
                              Ако имаха грам мозък в главите си щяха да сложат символични данъци за мотоциклетите,защото замърсяват по-малко,не задръстват и не заемат място при паркиране.
                              На колегите които растягат локуми за стари и нови автомобили ще им кажа,че годините нямат никакво значение за един автомобил.Единствено техническото състояние има значение и годишните прегледи са за това, то да се контролира.
                              Един автомобил на третата година може да бъде пълна гробница,както и един автомобил на 11г. да е в прекрасно техническо състояние.
                              Друг е въпроса ,че техническите прегледи са пълен ташак,а голяма част от колегите водачи на МПС са пълни безхаберници и мърлячи.Е те това е проблема а не годините на автомобилите.
                              Alfa Romeo156 1.8T.Spark SportPacket
                              Ducati ST2

Comment

Ами колко е гот като колата пред теб си отвори прозореца и от там залетят фасове, хартии, остатъци от закуски и пластмасови бутилки. Истината е че масата народ сме си цървули. Освен това и закони нямаме,вместо в общината да влизат пари от глоби,те влизат от такива като нас и колегата с моторедката.
                                sigpic Alfasud/156 1.8ex
                                156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Working...
                                X