Известие

Collapse
No announcement yet.

За нуждата от "международна" книжка

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• За нуждата от "международна" книжка

Интересува ме дали наистина имам нужда да си вадя от СБА "международна" книжка за ЕС/Гърция (май е някакво допълнение със снимка към шофьорската ми книжка) и някаква подобна тапия трябвало за колата.
    Миналата година като пътувах не знаех, че има подобна нужда и не съм си вадил, нямах никакви проблеми на границата със талона на колата (от тези новите е, дето са малък и голям), но пък не ме е спирала полиция изобщо в Гърция , та не знам струва ли си да се занимавам да се разкарвам и да се бръкна 2*12 лв?

Понеже тръгвам да пътувам и ме интересува евентуално някой с опит да каже дали ако ме спре полицай в чужбина може да се заяде за такава книжка и талон? Или никой не изисква подобно нещо и си е достатъчно книжката (от новите) и талона от новите? И ако може да се заяде евентуално могат да ме глобят ли (щото доколкото знам са доста "солени глобите по чужбинско)? Изобщо някой ако знае нещо по въпроса да сподели.

П.П От СБА ми казаха, че ми трябвала книжка, ама аз и не допускам друго да кажат, при положение, че очакват да ходя и да им платя.

П.П. 2 Става въпрос за туристическо пътуване за 2 седмици, а не за постоянно пребиваване.
    Alfa 155 1.8 TS 8V - ex
    Alfa 156 1.8

За да минеш границата към Гърция и по-специално пунктта Ново Село-Орминион гърците ти изискват такава книжка, която между другото можеш да си изкараш на българската граница за 10 минути, като си носиш снимка и 12 лева.
    Това е така от миналата година. Тази година беше същото. За Кулата не мога да кажа.
    За 1 седмица не са ни спирали и не знам дали ще я искат тамошните полицаи.
    FORD FOCUS ST 2.0 EcoBoost 250 hp, 13'
    LANCIA DELTA III 1.9 Twin Turbo Multijet 190 hp. 844A1000 EXECUTIVE 10`
    LANCIA LYBRA 2.4 jtd 140+ hp. 839A6000 EXECUTIVE 02`
    LANCIA LYBRA 2.4 jtd 150+ hp. 841C.000 EXECUTIVE 03`ex.
    ALFA ROMEO 156 1.6 TS 16V AR67601, ГИ 97`ex.
    LANCIA DEDRA 1.6 835A1000 90`ex.

Comment

Мерси много.
      Явно наистина се налага и ще мина да си извадя. Още повече, че сега четох из интернет, че можело и да се заядат полицаите (не било много вероятно, но знае ли човек, щом съществува такава вероятност). А и прочетох за някакви възможни глоби до 500 Евро!!!! Не знам доколко е вярно, но и не ми се иска да разбера . Така, че ще отскоча до СБА и ще си извадя такава книжка.

П.П. миналата година минавах през кулата и не ми искаха нищо на границата.

П.П.2 За какъв чеп ме караха тогава да си вадя нова книжка преди няколко години , в която да ми пише имената и на англииски, като не важи и пак трябва да ходя да си вадя друга?
      Alfa 155 1.8 TS 8V - ex
      Alfa 156 1.8

Comment

Working...
      X