Известие

Collapse
No announcement yet.

Ксеноните зад граница

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
    ...за такова нещо си трябват актове, но същия ефект мога да постигна с 100 вата крушки и фарове в небесата...
    Че те 100 ватовите крушки и нерегулираните фарове не са по-разрешени от гаражните модификации по светлините До колкото знам навсякъде в ЕС максималната мощност на халогенните крушки е 55W за да са легални на пътя. По 100W можеш да си ги ползваш колкото искаш... ако караш на писта или на рали

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
    Така е напълно си прав, особенно с примера за катализатора но не можем да отречен че с ксенон се вижда в пъти повече, а и моя лично е регулуран в СБА и наистина не заслепява!
    Ама то никой не го е и отричал. Въпроса е да се ползва както трябва, а не всеки Голф 2 да си боде газоразрядни крушки в кръглия фар измислен по времето на жигулите и да ми свети в ярко виолетово в короните на крайпътните дървета

И в края на краищата кво спорим. Момичето е дало линк от английското министерство на транспорта, там пише ква е ситуацията с афтър-маркет ксеноните, как можеш да си сложиш и как не можеш да си сложиш. Предполагам, че и в повечето държави в европа е така, пък то е и логично да бъде така.
    Друг е въпроса, че в БГ нито са забранени тия гаражни модификации, нито пък, ако ги забранят ще има някъв реален резултат. При положение, че Търтея е прав - наистина ГТП са фарс (пълен фарс), и наистина за спирачки не гледат, пък камо ли за фарове. И ако почне реален технически контрол, много от колите трябва да са вън от пътя дори и без да са с ксенони Пък за КАТ да не говорим - те не могат за скорост и за червени светофари да опазят, камо ли да почнат за ксенони да гледат
    Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
    Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Аз незнам, защо за 100-ен път ги дъвчете ксеноните. Колко от вас карат постоянно нощно време? Все на някой нещо ще му е криво я фаровете за мъгла, я ксенона и странно защо накря все до голф и гъзария стигате. Аз карам доста предимно нощно време и никога ксеноновите фарове не са ми пречели, също така и фарове за мъгла не са ме заслепявали. Единствените по сериозни проблеми идват от нерегулирани всякакъв тип фарове на нови, стари, ксенонови и обикновени такива. А големите проблеми идват от келявата маркировка и лошото улично осветление в селата. Естествено като прибавиме изненадите като дупки и различни разпиляни предмети и накрая криещите се в мрака КАТ-аджии. Та с кола без ксенон се уморявам 3-пъти повече да следа тез неуредици. Дайте ся на всеки който не му харесва нещо и да го забраняват. Аз например мисля че ще е добре да се забрани пушенето в колата защото много разсейва и е опасно.......

Иначе е тъпо например ксенон на фарове за мъгла защото като има найстина мъгла и трябва да караш 50км в нея тез фарове вече са безполезни и може да се изкъоравиш

Comment

Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщение
        Аз незнам, защо за 100-ен път ги дъвчете ксеноните. Колко от вас карат постоянно нощно време? Все на някой нещо ще му е криво я фаровете за мъгла, я ксенона и странно защо накря все до голф и гъзария стигате. Аз карам доста предимно нощно време и никога ксеноновите фарове не са ми пречели, също така и фарове за мъгла не са ме заслепявали. Единствените по сериозни проблеми идват от нерегулирани всякакъв тип фарове на нови, стари, ксенонови и обикновени такива. А големите проблеми идват от келявата маркировка и лошото улично осветление в селата. Естествено като прибавиме изненадите като дупки и различни разпиляни предмети и накрая криещите се в мрака КАТ-аджии. Та с кола без ксенон се уморявам 3-пъти повече да следа тез неуредици. Дайте ся на всеки който не му харесва нещо и да го забраняват. Аз например мисля че ще е добре да се забрани пушенето в колата защото много разсейва и е опасно.......

Иначе е тъпо например ксенон на фарове за мъгла защото като има найстина мъгла и трябва да караш 50км в нея тез фарове вече са безполезни и може да се изкъоравиш
        изцяло споделям мнението, даже скоро се чудех дали да не си купя жълтосветещи крушки за халогените долу, точно поради този факт в мъглата!

Даването на газ, води до пристрастяване!
        Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
        Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Абе нищо не е забранено - това е някакво предложение само - вижте какво е отговорил техния КАТ на запитването по повод новия "закон"

Для того, чтобы получить информацию по вопросу о газоразрядных источниках света ("ксеноновых лампах") и получить официальные комментарии об опубликованном на сайте ГИБДД от 20-го февраля акте мы позвонили по контактному телефону справочной службы ГИБДД ( 127473, г. Москва, ул. Садовая-Самотечная, 1, Телефон: ).
          В ответ на наш вопрос о правомерности остановки автотранспортных средств с нештатным ксеноном, а также применении каких либо взысканий на основании акта от 20-го февраля мы получили следующий ответ:
          "То, что опубликовано 20-го февраля - всего-лишь на всего постановление, которое должно быть утверждено, должно пройти все инстанции и, если оно будет принято, то не раньше июня месяца этого года. На данный момент действия сотрудника ГИБДД, останавливающего машину по поводу установленных газоразрядных ламп, не правомерны - более того, за подобные действия сотрудника, остановившего автомобиль на основании установленных газоразрядных ламп, можно наказать за самоуправство"

А и според мен това просто не може да стане - според едно проучване в Русия около половината коли са с монтиран допълнително ксенон - това означава да вземат книжките на около 20 милиона водачи - мисия невъзможна
          Volvo XC90 D5 '06
          Alfa Romeo Spider 2.0 '90
          Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
          ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
          ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Колеги ,септември ще ходя до гърция не разбрах забранен ли е ксенона там и солени ли са глобите?
            п.с РАЗБРАХ ОТ ДРУГА ТЕМА ЧЕ СА ЗАБРАНЕНИ
            Last edited by bi40; d.m.y г., 11:50.
            фен

Comment

Преди година, в Гърция ме спираха за ксенона, но защото имаше проблем, на моменти единият прекъсваше. Просто ми казаха да отстраня проблема, никакви глоби не ми наложиха.

ps моята дойде от Италия, с допълнително монтиран ксенон.
              sigpic
              Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
              Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
              Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

Първоначално публикувано от JAMAL Покажи съобщение
                Преди година, в Гърция ме спираха за ксенона, но защото имаше проблем, на моменти единият прекъсваше. Просто ми казаха да отстраня проблема, никакви глоби не ми наложиха.

ps моята дойде от Италия, с допълнително монтиран ксенон.
                В Гърция има доста сервизи,в които можеш да си монтираш ксенон срещу 150 евро.Явно не е забранено.Лично се познавам със собственик на такъв сервиз.
                Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Първоначално публикувано от bi40 Покажи съобщение
                  Колеги ,септември ще ходя до гърция не разбрах забранен ли е ксенона там и солени ли са глобите?
                  п.с РАЗБРАХ ОТ ДРУГА ТЕМА ЧЕ СА ЗАБРАНЕНИ
                  Ясно, точно и категорично: Не, не са забранени!
                  The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Не са и никога не са били забранявани.
                    0888515205

Comment

аз може и да съм пропуснал нещо ама чисто концептуално - какво общо има пръскалката на фара с ксенона, та трябва да я имаш за да си "легален"..? или просто идеята е, че и тя е изискване не ес..?

а иначе прегледите тук наистина са пълна пародия - последния път като минах на колата пред мен НЕ и светеха стоповете при натискане на спирачките - пуснаха я на прегледа и след като оня тръгна да си ходи аз казах на преглеждащия че не е обърнал внимание, че стоповете не светят а човека ми вика "ми аз го питах собственика дали светят и той каза да... еми то си е за него ако не светят" на което аз отговорих, че е за него и за някой нищо неподозиращ който ще кара зад него ама по това време човека вече се беше изнервил явно от моите наблюдения и много сериозно проверяваше моите дали светят...

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                        аз може и да съм пропуснал нещо ама чисто концептуално - какво общо има пръскалката на фара с ксенона, та трябва да я имаш за да си "легален"..? или просто идеята е, че и тя е изискване не ес..?
                        Пръскалките са необходими през зимата,т.е. ксенона не поддържа такава темп. като обикновенната крушка и като замръзне стъклото на фара и ......................
                        155 TS 8V-Medium +146 1,6 Boxer
                        Suzuki Gsx-r K6 1000+Suzuki VStrom 650-служебния+Ducati 800SS-R.I.P.

Comment

Цяла Европа обиколих с ксенони и вече 2 години карам в Англия с нефабричен ксенон....никой няма да си играе, да те спира за ксенона....освен ако откровено не вадиш очи
                          Това, което правят в Англия е, да не дават МОТ ако си с допълнително монтиран ксенон...тоест преди теста ксенона си го сваляш, слагаш халогенките, после обратната процедура и айде...

Тая мода с ксенона не е само в БГ, а навсякъде....целия й-бей е пълен с китове...
                          156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от soldier81 Покажи съобщение
                            Пръскалките са необходими през зимата,т.е. ксенона не поддържа такава темп. като обикновенната крушка и като замръзне стъклото на фара и ......................
                            Поне 4 зими карам с ксенон.
                            Не съм виждал фара да замръзне.
                            Виц зацапването на фара е друга бира, но аз съм си го отработил. Сутрин и вечер си чистя фарове стопове, мигачи и номерата със сняг, когато има а ако няма - бутилката с вода и четката с която си чистя стъклата.
                            Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                            ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
                              Не съм виждал фара да замръзне.
                              Напълно съм съгласен с теб,и аз го правя същото упражнение,но причината да искат пръскалки на фаровете в някои държави е това.
                              155 TS 8V-Medium +146 1,6 Boxer
                              Suzuki Gsx-r K6 1000+Suzuki VStrom 650-служебния+Ducati 800SS-R.I.P.

Comment

А да се замисляте, че температурата на лампичките на оригиналните и на китайските може да е различна и оригиналните да греят по-малко?
                                Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Working...
                                X