Известие

Collapse
No announcement yet.

Поредния "юнак"

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от fred
    То има такива ограничения за млади шофьори по принцип.

А относно пък въпроса за подписа на колега, където се пита на коя страна е Господ, той е на страната на всеки човек.Всеки жив човек може да намери пътя към него, друг въпрос е че хората си мислим понякога, че тое е на нечия страна.
    Е има , но не и в БългарияА наистина има голяма логика за млад шофьор(не само като стаж, но и като възраст) да има ограничение в мощността на колата.

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
    Втора национална среща на 155

Comment

Първоначално публикувано от -Kris-
      Кола над 60KW без 3 години стаж - НЕ !!
      За съжаление няма как обективно да се прецени колко всъщност стаж имаш. Може за 3 години да си минал 300км. а може 300 000 км. например.

Може би трябва да се приложи нещо от сорта на голямо наказание ако те хванат в нарушение първите N години. Ограничение на мощността спрямо възрастта както казва milenamr също не е лоша идея. Освен това със сигурност трябва да се увеличат часовете за каране на курсове. Аз например по време на курсовете не съм карал на тъмно, не съм карал извънградско... полигона е една много добра идея която за съжаление не се прилага... часове по теория също не съм имал, учих листовките сам.
      А доколкото знам в наши дни е още по зле и от 2001 когато аз взех книжка...
      Не става само с Алфа, требе и акъл...
      Alfa 33 SW 89г. 1.7 IE 8V,
      Alfa 33 91г. 1.3 RIP,

Hyundai Santamo 2000г. 2.0 16v

Comment

Първоначално публикувано от milenamr
        Първоначално публикувано от fred
        То има такива ограничения за млади шофьори по принцип.

А относно пък въпроса за подписа на колега, където се пита на коя страна е Господ, той е на страната на всеки човек.Всеки жив човек може да намери пътя към него, друг въпрос е че хората си мислим понякога, че тое е на нечия страна.
        Е има , но не и в БългарияА наистина има голяма логика за млад шофьор(не само като стаж, но и като възраст) да има ограничение в мощността на колата.
        Може и да съм останал с погрешно впечатление, но да трябва да има, както и различни застрахователни вноски спрямо вързаст, опит и предишни произшествия. Сега всичко в крайна сметка е относително, наистина за 3 години, както отбелязва колегата .rammstein4o . може да си минал и 300 км, може и 30 000, но все пак е логично че шофоьор до 2-3 години е по неопитен.
        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
        Нагоре по стълбата, която води надолу
        sigpic

Comment

Идеята с ограничението на мощността на автомобила е добра, но едва ли ще е изпълнима тук в бг. Както каза колегата човек за 3 години може да измине 1000 км, а може да измине и 30 пъти повече, опитът се трупа с каране.
          Нямам нищо против безотговорните,безрасъдни и пияни шофьори да се убиват по улиците, но защо трябва да отнемат живота на невинните...
          Alfa Romeo 146 1.4 TS 16V 103hp '98 Junior - бивша

Comment

Няма логика в това за младите шофьори и мощността! ВЕрвайте ми, с 24-коньова кола съм правил много по-големи идиотщини отколкото сега, със 126-коньова, мога да си помисля!Проблемът в случая е много по-дълбок - има една прослойка в обществото, която се смята за безнаказана и неуязвима. И това е не само зад волана.
            Колкто до изродите по пътищата, изходът е само един- адекватни и неизбежни наказания.
            Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
            AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
            Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

наистина колеги ограничението на мощността няма да спре някой млад състезател да развие 100 в града..а те са достатъчно, също мога да заявя че не годините имат значение а опита на човек както и самия тои, тъй като съм се убедил че има хора дето си му разбират и такива които са си пълни инвалиди .. всичко е до човека.. а тук културата на щофиране е под всякаква критика.
              Alfa Romeo 156 1.8 TS 99'
              ex. Lancia Dedra 1.6 ie 93'

Comment

Първоначално публикувано от WarsteineR
                че не годините имат значение а опита на човек както и самия тои.
                Несъм съгласен, възпитанието е е от значение, виждал съм доста опитни които правят най-големите простотии по пътя, нужен е опит, нужна е самоувероност, но не и арогантност породена от тези двете

Comment

Първоначално публикувано от MrX
                  Първоначално публикувано от WarsteineR
                  че не годините имат значение а опита на човек както и самия тои.
                  Несъм съгласен, възпитанието е е от значение, виждал съм доста опитни които правят най-големите простотии по пътя, нужен е опит, нужна е самоувероност, но не и арогантност породена от тези двете
                  Така е, първите 7 години трудно се наваксват.
                  Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                  Нагоре по стълбата, която води надолу
                  sigpic

Comment

Working...
                  X