Известие

Collapse
No announcement yet.

Обезшумяване?!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Обезшумяване?!

Колеги, имам проблем
    Постоянно ми се струва, че нещо потропва и поскръцва в мойта иначе прекрасна нова кола
    В най-скоро време съм планирал разглобяване на корите на вратите, страничните панели в багажника, кората на вратата на багажника, панелите на страничните колонки, праговете и всичко което може да предизвика паразитен шум, с изключение на таблото и тавана, защото за тях нямам нужните знания, евентуално инструменти, пък и желание
    И сега, въпроса ми е, как да накарам пластмасите да не скърцат и да изолирам външните шумове преминаващи през изключително кухите врати?
    sigpic

Вата, ама нз точно каква се слагаше..
    sigpic We Dont Drive FasT,We JusT Fly Slowly ! ! ! http://www.metacafe.com/watch/1027834
    ex Alfa 166 2.0 T.Spark ex Alfa 156 2.0 T.Spark, ex Alfa 156 1.8TS Ауди А4 Авант ТДИ, BMW 7, Ауди А6 Т и др

Comment

И един силиконов спрей ...
      155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
      Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Първоначално публикувано от Alfa User
        И един силиконов спрей ...
        Къде да го пръскам тоя силиконов срей?! Под елементите които са демонтирани или ? Ориентировъчна цена и колко трае ефекта от него?

Даването на газ, води до пристрастяване!
        Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
        Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Ами аз да споделя на колата од подписа която никак не е чисто нова но имаш също имаше разни шумове скърцаше и от корите на вратит и се чуваха някакви малки шумове които не мода да определя на какво приличат. Разглобих кората подлепих със силикон всякакви елементи които можеха да издават гадния шум затегнах де що видях болче даже и на щипките с които се хваща кората сложих. Намазах със силикон местата под кората където външния край на кората опира във вратата дане би от там да скърца Затворих вратата повторих процедурата и от другата страна. Покарах малко почти никаква разлика пак прискърцва, светнами лампичката в главата от къде може дае взех някакъв измислен препарат за лъскане на табло омазах де що има гума по уплутненията на вратите по купето и по самата врата (и от долу има една гума ) и О чудо тишина. При мен причината за шумовете беше триенето между гумата и самата врата и сега като почне пак да ме ядосва ще си купя течен парафин от някоя аптека и пак ще мажа.
          156 1,8 ТS 99
          Nissan Murano 2005

Comment

Working...
          X