Известие

Collapse
No announcement yet.

България е на път да направи втората си най-голяма грешка

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• България е на път да направи втората си най-голяма грешка

Днес ръководителите на милата ни татковина се на прага на второто най-грешно решение от новата ни история - признаването на Косово. Възмутен и обиден съм от това, че дебелите чичковци и лелички в парламента не се вслушаха във волята на народа, когото са избрани да представляват. А народа не иска да признае Косово! народа не желае да дава старта на нова вълна сепаратистки вълнения в и без това размирния ни регион. Защо държави като Румъния и Гърция съумяха да защитят позицията си и категорично отказаха да признаят независимостта на сръбската провинция Косово? с какво са те по-различни от нас? Наистина Гърция е много напред, но Румъния е почти аналогична на нашата държава като статус. защо политиците ни позволиха да се появи възможността за независими Родопи след няколко години? обиден съм. та нима аз не си плащам данъците? нима не съм аз един от тези които Ви избраха господа търгаши? първата грешка на страната ни беше признаването на Македония, втората е признаването на Косово. Чудя се дали ще имаме време за трета или един ден ще сме провинция на Ислямска Република Родопи...тъжен е факта, че всички псуваме по форуми и кръчми, а никой не прави нищо! нямаме развито гражданско общество, не си защитаваме интересите...ние не сме народ а стадо...

това което чувствам най-хубаво го е казал Ботев

Тежко, тежко! Вино дайте!
    Пиян дано аз забравя
    туй, що, глупци, вий не знайте
    позор ли е или слава!

Да забравя край свой роден,
    бащина си мила стряха
    и тез, що в мен дух свободен,
    дух за борба завещаха!

Да забравя род свой беден,
    гробът бащин, плачът майчин, -
    тез, що залъкът наеден
    грабят с благороден начин, -

грабят от народът гладен,
    граби подъл чорбаджия,
    за злато търговец жаден
    и поп с божа литургия!

Грабете го, неразбрани!
    Грабете го! Кой ви бърка?
    Скоро той не ще да стане:
    ний сме синца с чаши в ръка!

Пием, пеем буйни песни
    и зъбим се на тирана;
    механите са нам тесни -
    крещим: "Хайде на Балкана!"

Крещим, но щом изтрезнеем,
    забравяме думи, клетви,
    и немеем и се смеем
    пред народни свети жертви!

А тиранинът върлува
    и безчести край наш роден:
    коли, беси, бие, псува
    и глоби народ поробен!

О, налейте! Ще да пия!
    На душа ми да олекне,
    чувства трезви да убия,
    ръка мъжка да омекне!

Ще да пия на пук врагу,
    на пук и вам, патриоти,
    аз вече нямам мило, драго,
    а вий... вий сте идиоти!
    няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Е те тва е!!! Имаш една почерпка от мен!
    145, 1.6 I.E. Boxer
    Lancia Lybra 2.4 jtd 140+
    Subaru Legacy 2.5

Comment

Е те тва е!!! Имаш една почерпка от мен за хубавото стихотворение!
      145, 1.6 I.E. Boxer
      Subaru Legacy 2.5

Comment

чакай ве човек, много вътрешно го взе нещо... това е само политика недей така да се дразниш защото не само ще признаем косово но и ще установим дипломатически отношения с тях. ами те на другата олимпиада ще имат и отбор, тогава как ще го приемеш

и незнам защо си мислиш че цяла българия иска косово да остане в сърбия?
        Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

мнозинството иска! и изследвания имаше и проучвания...това си е мега тъпо решение на политиците отвсякъде!

Comment

извинете за тъпия въпрос... не е много по темата, но ми е интересно...
            какво толкова има в тва косове, че толкова време се бият за него...
            руснацте не го дават американците и ес и т.н. го признават и го искат оделно като държава...

много ми е интересно какво толкова има... явно, че има некви интереси там... но какви са...
            ех. AR 166 FL 2.0 TS еx. AR 164 2.5 TD Super ex. AR 75 2.0 TS ex. AR 146 BOXER

Comment

Първоначално публикувано от bouncer
              мнозинството иска! и изследвания имаше и проучвания...това си е мега тъпо решение на политиците отвсякъде!
              от 5 интервюта нищо не е ясно... а и масата хора едва ли са запознати примерно колко от хората четящи тази тема знаят за историята на местноста косово?
              битката на косово поле?
              заселването на българи там?
              геноцида на сърбите над мюсулманите там?

по тази тема сме говорили доста има ли смисъл пак да се почва? признаваме ги и тва е живота продължава!

Comment

по твоята логика значи щом 500 години българия е била провинция на Турция, значи турското малцинство има основателна причина да се отдели от страната така ли? не искам да споря с никой. просто ми стана безкрайно неприятно. Да не говорим че това нарушава всякакви международни закони ама нейсе...от друга гледна точка в очите на всички западни страни в България циганите са подложени на системен тормоз и дискриминация! засо провери колко дела срещу страната ни има заведени и спечелени за нарушаване на правата на ромите. ама от тук нещата изглеждат малко по-различни нали? ти ако не си платиш сметката за тока ще ти го спрат още на другия ден. ако си циганин обаче вдигаш рамене казваш че нямаш пари и другите ти го плащат. в българия дискиминацията е спрямо българите, защото на повечето роми се гледа като на сигурен електорат и всеки си ги котка! ясно е че колкото е по-необразован човек толкова по-лесно се манипулира! не слагам всички роми под общ знаменател но то си е до манталитет на етнос - имам приятел циганин от факултета, който е интелигентен, работлив и много точен. има дъщеря на 9 години. скоро си говорихме за нея и го попитах как се спрява в училище той ми каза" Тя вече не ходи. Не й е интересно." е добре де викам му после кво ще прави тва дете? ако няма образование сма знаеш че най-много чистачка и тва е! ти си учим знаеш колко помага! "АБе не я влече бе!" това ми отговори!

Comment

Първоначално публикувано от Cvetelin
                  извинете за тъпия въпрос... не е много по темата, но ми е интересно...
                  какво толкова има в тва косове, че толкова време се бият за него...
                  руснацте не го дават американците и ес и т.н. го признават и го искат оделно като държава...

много ми е интересно какво толкова има... явно, че има некви интереси там... но какви са...
                  Aми в Косово се е развила почти цялата история на Сърбия! Много исторически събития и много исторически паметници! Те за тва не го дават, все едно тука да ни земат Търново,Шипка и още куп други местности! Тъпо е да признават шибаното Косово!
                  145, 1.6 I.E. Boxer
                  Subaru Legacy 2.5

Comment

Наще политици винаги са били гении на тъпите решения
                    Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Cvetelin ами отговора е прав брато доколкото съм чувал там има база на американците незнам колко е вярно но била доста голяма и нали се сещаш ние вече сме братя със американците едно време бяхме със руснаците от тях поне имахме полза та мисълта ми е че ние сме подаи задници всеки които ни поиска ще се завъртим това сме ние овча нация накъдето ни закара овчаря натам ще вървим ``НАТО и ЕВРОСЪЮЗА``
                      АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Аз много пъти съм казвал ,че тука сме има няма 7 милиона ОВЦЕ живеещи и мачкани от разни безумци гледащи собственото си благо!!!

Преди да се вземе подобно решение трябваше умните да помислят или по-скоро да се замислят за последствията който ще възникнат границата ни със Сърбия е на 50тина километра от София и всяко едно пътуване на всеки един от нас до хубавата Европа е свързано с преминаването оттам и сами може да се сетите какво ще стане и колко много ще ни обичат нашите съседи а ние даже няма да можем да им се сърдим

Е това е вината си е НАША И САМИ ЩЕ СИ СЪРБАМЕ ПОПАРАТА щото както каза bouncer тва НЕ Е НАРОД
                        EX 156 1.6 TS

Comment

бих казал, че сме НАРОД, но не и НАЦИЯ.

гледайте какво ще стане след 10 години в Родопите, и тогава нашите политиц ще тръгнат да се обвиняват за признаването на Косово.

преминаването през Сърбия ще е най-малкия проблем
                          sigpic
                          днес съм в почивка ---

Comment

не мисля, че може да се прави аналогия между Родопите и Косово. Може би малко избързахме с признаването (ако наистина това е фкт) но неминуемо щеше да се стигне до там.
                            Alfa Romeo Crosswagon Q4 ex ones: Alfa Romeo 166TS, Alfa Romeo 147 1.9JTD & 145 1,6 boxer

Comment

такааа някъде по други форуми бяхме писали за това ама ме мързи да търся къде точно и да копи-пействам но на кратко.

в интерес на истината косово е било много повече българско от колкото сръбско говорим като години през които местноста е била в територията на България. някой спомена за паметници на сръбската история? еми най-голямата им битка на 'косово поле' с която се гордеят и която е крайъгълен камък на техните песни и митове е противоречива от към участието на сърби на страната на турците

някой спомена, че се нарушава някакво международно право
                              добрееее а къде отива правото на човека да се самоопределя като националност? защо всички не ревнаха когато се отдели Словения(защото беше подкрепяна от Австрия и Германия)?

Защо сърбите дадоха без бой Черна гора(единственият им излаз на адриатическо море)?
                              Защо мирните сърби се оттеглиха от Косово още след 99та(след избиването на стотици мюсулмани от военните)?

ей сега още няколко аналога
                              когато княжество България обявява своята независимост от турция не е ли подобен акт? а? въпрки неодобрението на всички, включително и Русия(които ни празнват чак след 30 години)? или ние можем а те не? защо? защото са мюсюлмани ли?

оф много са нещата защо Косово трябва да бъде незабавно признато... сърбите ще ни мразят при всички положения, така че бързото признаване е поне доблестна постъпка.

ПС
                              дори не споменах измислената югославия... факт е че Събрия получава пореден удар по самочувствието! а те го имаха в излишък досега! време е да слезнат на земята и да се огледат... 'елита на балканите' аре нема нужда

Comment

Working...
                              X