Известие

Collapse
No announcement yet.

Как изгорях с 10 000 $ ! ! !

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Как изгорях с 10 000 $ ! ! !

Колеги попаднах в адската престъпна схема и с баща ми изгоряхме с със сумата от 10 500 $! Просто реших да споделя, защото споделена мъка - половин мъка!
    Ще разкажа накратко и без подробности понеже тече разследване от днес! Та преди 10 дена се свързахме с фирма от Нигерия произвеждаща слънчогледово олио.Пратиха всички нужни сертификати за качество и документи нужни за вноса + фактура с подпис и печат! Ние си имахме 1 на ум и решихме да не плащаме преди да качат контейнера с 20 тона олио на кораб! Те след малко преговори се съгласиха и ни дадоха(който е запознат) номер на контейнера и номер на конусамента с който да следим в страницата на корабната компания къде е в всеки един момемт кораба! Така и направихме и наистина излезе че пътува кораба и ние преведахме парите!След 1 час парите бяха изтеглени и КРАЙ, ни вест ни кост!Оказа се че няма нито такава фирма,нито корабна агенция!Сега почва едно ходене по мъките (Интерпол и други агенции) но не се надявам!
    ето това са 2 фалшиви сайта:
    http://www.flatenergyinc.com/
    http://www.easyworld-shipping.com/en/onlinetracking.php

Направо ще откача!
    145, 1.6 I.E. Boxer
    Lancia Lybra 2.4 jtd 140+
    Subaru Legacy 2.5

Re: Как изгорях с 10 000 $ ! ! !

Абе човече, какво да ти кажа, тия имейли с разни бизнесмени, с участници в правителство и прочее, особено от Нигерия са поне от 7-8 години.Подобни сайтове, където се точат кредитни карти и се продава какво ли не също.
    Това е идентично със схемата с телефоните у нас, само че на международно ниво.
    Не ти ли идва наум, че при цените на олиото у нас, местните нигерийци вече са отлкикнали ,да не говорим че и цената сигурно е била смешна.../тоест внимание!/.........
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

Мазна работа...малшанс!
      www.facebook.com/workshox

Comment

Човече хрумна ми, ама като всички ставаше с телефони и имаше документи черно на бяло!Почти нямаше съмнение след като видиш документите! Ама да прав си, малко или много съм си балък!Но повярвах на документите и накрая званнах и в корабната агенция и... а бе да балък съм си!
        145, 1.6 I.E. Boxer
        Subaru Legacy 2.5

Comment

Ма това си е риска. Ако беше дошло например щеше да направиш кинти...
          Иначе ако тругнеш по отъпкан път няма да направиш такава печалба примерно.
          www.facebook.com/workshox

Comment

Абе жив и здрав да си, парите дано си върнете, но винаги имай едно наум.Все пак в такива случаи трябва да се проверява фирмата, банкови сметки, да има плащане с акредитив, банкови гаранции при нужда и т.н
            sigpic

Comment

леле тия нигерийци колко са изобретателни.

В началото на 90-те брат ми бачкаше в ТСБанк като главен дилър. Тогава с него се свързват едни нигериици и му казват, че те са бунтовниците срещу диктатурата и трябва спешно да укрият едни пари, защото иначе ще им ги конфискуват. Като печалбата за брат ми ще е примерно 10% от няколко милиона! За целта искат от него банкова сметка и му казват, че просто формално ще трябва той да подпише едно писмо (с което те ще имат неговия оригинален подпис!!!). Брат ми не е балама и веднага отива при шефа (вече покоиният Емил Кюлев) който обаче не е вчерашен, врял и кипял и веднага му казва, каква е схемата: добират се до сметката ти, имат оригинален подпис и след това точат..... Така че лесни пари няма. Трябва много да се внимава с тия нигерийци, много са хитри.....
              Alfa Romeo Crosswagon Q4 ex ones: Alfa Romeo 166TS, Alfa Romeo 147 1.9JTD & 145 1,6 boxer

Comment

!

Първоначално публикувано от yo
                Човече хрумна ми, ама като всички ставаше с телефони и имаше документи черно на бяло!Почти нямаше съмнение след като видиш документите! Ама да прав си, малко или много съм си балък!Но повярвах на документите и накрая званнах и в корабната агенция и... а бе да балък съм си!
                Kолега, пари се изкарват, важното е да си здрав пак ще ги изкараш!
                Е не е приятно, но има и такива моменти! Гледай напред и стискай палци
                да попаднеш на способни и коректни полицай(останали са и такива)
                Има голям шанс да ги хванат, стига да им съдействаш! А ако делото се води в българия(дано) можеш и да раздадеш сам правосъдие.
                Макар и да не се познаваме, Стискам ти палци!
                Jeep Grand Cherokee 2.7 163hp 04/Renault Laguna 2.0 16v 140hp 01./Opel Movano 2.8 DTI 02
                Ex AR 147 1.6 120hp 05 /AR 156 2.4jtd 1??hp/ Fiat bravo 103++hp / Fiat Coupe 131hp/Dacia Logan1.5 DCI 08'/ suzuki GSXR 600 SRAD мах speed 280km++

Comment

Благодаря ти Итал фен! Макар че да ги хванат и да си върна парите е мноооогоо сложно! След като почнах с тея жалби,идея си нямате през колко институции се минава, засега никой не ми обърнал гръб, всички искат да помогнат! А ми показах колко хора са изгорели с тея черни маймуни! Запознах се с някъв човечец, който братовчед му се забъркал с тез и изгорял преди 2 години с 600 000 $ и се самоубил човечеца, понеже заложил всичко и заеми! УЖАС!
                  145, 1.6 I.E. Boxer
                  Subaru Legacy 2.5

Comment

Ами то затова действат тия схеми, защото по принцип нищо не може да се докаже за тях, всичко е фалшиво и само дебнат, без да се обиждаш наивници.
                    sigpic

Comment

за това е добре, че си я пуснал тая тема, поне повече хора да научат, че чуят ли за Нигерийци+"яка" оферта, значи има нещо гнило......
                      Alfa Romeo Crosswagon Q4 ex ones: Alfa Romeo 166TS, Alfa Romeo 147 1.9JTD & 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от lyuli
                        за това е добре, че си я пуснал тая тема, поне повече хора да научат, че чуят ли за Нигерийци+"яка" оферта, значи има нещо гнило......

To по принцип при всяка "ЯКА " оферта има нещо гнила.

Искрено съжелявам за случилото се с теб, но поне се радвай че са само 10 500... А не повече.

Баща ми нали продава селскостопанска техника и като напускаме няколко обяви на веднъж и веднага започват да се обаждат с яките оферти.

Само ми е интересно защо след като, от 7 000лв примерно ще спечелим 20 000, защо човечеца не изтегли заем, като му толкова сигурна печалбата...

Лоша работа

Гледай напред и не си трови нервите... не се ядосвай с яд няма да си върнеш парите..

Успех и дано ги намерите След това як много як бой да не могат да си стъпят на краката поне година....
                        sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

Колега сажалявам за случилото се.
                          това е статия относно подобен тип измами,незнам дали ще е от полза на някого ,но все пак които иска може да я прочете.
                          Измама 419/ Fraud 419 - ПИСМОТО ОТ НИГЕРИЯ
                          http://harshmag.blogspot.com/2008/02/41 ... html#links
                          Alfa Romeo 164 2.0 TS 92 год.

Comment

Няма кво да сеобиждам хич, но искам да потчртая че не те ни намериха, а ние тях.Не са ми пращали никакви оферти!Прост от бизнес сайтове ги намерихме,чрез този сайт сме се свързвали и внасяли много други стоки от САЩ, Бразилия Украйна-без измами! Но просто сега попаднахме на измамници, и то на много изпечени!
                            145, 1.6 I.E. Boxer
                            Subaru Legacy 2.5

Comment

много ти съчувствам, дано поне някакво възмездие да има накрая.....

Comment

Working...
                              X