Известие

Collapse
No announcement yet.

Покупка на лаптоп

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Покупка на лаптоп

Понеже съм невежа в този бранш искам съвети,какъв лаптоп да си купя Спрял съм се на 2 марки Тошиба и Фиджицу Сименс-коя от двете е по добра става въпрос за машина с цена до окло 1300-1400 максимум За РАМ-а и хард диска знам какво искам но не съм наясно с процесорите Искам съвети от сериозни хора,а не от търгаши
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Аз съм с етакъв и съм много доволен като изключим тъпата "виста" всичко е ок
    http://explore.toshiba.com/laptops/satellite/X205
    sigpic Alfasud/156 1.8ex
    156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Ако държиш на тези 2 марки-задължително Тошиба! Аз имам Тошиба,Фужитсу и Асус! Това което трябва да гледаш за процесора е да Пентиум и задължително двуядрен!АМД процесора не е добър за лаптоп! Последния лаптоп е Асуса който си купих,по-добър от другите 2, струва 1350 лв! Много е стабилен!
      145, 1.6 I.E. Boxer
      Lancia Lybra 2.4 jtd 140+
      Subaru Legacy 2.5

Comment

Мури,за процесора съвета ми е задължително да е двуядрен.Повечко пари са,но наистина си заслужава,а и вече няма смисъл едноядрен.Eдно Core2Duo на 2.0 ghz е идеалното решение за лаптоп според мен Другият ми съвет е да гледаш лаптопът да е е с по-добър графичен ускорител - желателно е да е nvidia,но и ati не отстъпва А иначе наистина добрите марки са toshiba,Fujitsu-siemens и Sony Vayo Лично аз мисля,че най-добър савет за лаптопа ще даде Вальо
        Alfa Romeo 146 1.6 Boxer '95

Comment

Acer не са никак лоша марка. Единия ми компютър е на тази марка и вече нямам никакви проблеми с него. Наскоро имах за малко и един от последните модели на Acer и за тези пари мисля че ще можеш да си вземеш машина с по-добри характеристики отколкото , ако е Тошиба.
          Alfa Romeo 145 1.6TS - бившата
          Audi A4 Avant 1.8T 00'- настоящата

Comment

за 1300-1400 кво и да земеш се ще е боклук.
            а точно фуджитсу в тоя рейндж са пълен кенеф.

иначе колегите са прави:
            да не е АМД процесора, а интел по възможност двуядрен.
            и по-възможност да е с отделена видеопамет, което за тея пари надали ще стане.
            Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV
            Subaru Outback '09 & Alfa Romeo 156 2.4JTD

Comment

ами и аз ще си позволя да дам съвет. Ако става дума между точно тези 2 марки....коментара е излишен...решението е ТОШИБА. Порови се из форумите за компютри и ще забележиш колко много хора се оплакват от ФС, просто ще се откажеш от раз. Другото което е интересно, е че повечето лаптопи са си напълно еднакви отвътре Ние сме сменили няколко лаптопа и честно да ти кажа съм доста доволен от БЕНКУ
              сериозно. Колегата от съседния офис имаше НР и ДЕЛ, еми като си изгуби дисковете с драйвери, просто взехме моите, щото конфигурацията беше същата, само дето неговите и двата струваха + 200-300лв. Абе аз съм много доволен от БЕНКУ, както и от МСИ страхотни лаптопи и освен това много удобни с пълноразмерни клавиатури, което колкото и да е смешно, ако работиш често с него е невероятно предимство, което се усеща доста повече от това, колко ядрен е процесора. Другото важно нещо за мен беше дизайна и матрицата....и това повлия на избора ми. Относно процесора, наистина за лаптоп само Интел
              п.п.
              имай на предвид че БЕНКУ са водещ производител на матрици, а
              МСИ са водещ производител на дънни платки...
              СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
              сегашната: Алфа Ромео 1.9 JTDm 150 кончета под капака

Comment

Asus X51R - AP140
                CPU: Intel Core 2 Duo(T2130) 1.86GHz, 533 FSS, 1MB L2
                Chipset: ATI Xpress 1100
                LCD: 15.4" WXGA Color Shine
                Memory: DDE2 667MHz 1GB(2 Sockets DDR2 667, up to 2GB)
                VGA: ATI Xpress 1100, up to 128MB Shared memory
                HDD: 120GB Sata 5400rpm Hitachi

Asus F5N - AP053
                CPU: AMD Turion64 X2 MK38 2.2GHz, 512KB L2
                Chipset: NVIDIA GeForce 7000
                LCD: 15.4" WXGA
                Memory: DDR2 667 1GB(2 Sockets DDR2 667, up to 2GB)
                VGA: Embedded NVIDIA GeForce 7000
                HDD: 120GB Sata 5400rpm Seagate
                Camerra: 1.3mpx rotating

И 2-та модела имат Wireless, 5.1 HD Audio, нам си къв кард реадер и тем подобни. Според мене 2-рото е по добро. А тошиба не си вземай освен ако не си фен на Windows Vista. Не можеш да смениш вистата освен ако не си отвориш компа и да видиш всеки компонент на кой прозиводител е и да си драпниш драйвери за XP от техните сайтове(ако има). Поздрави

EDIT: Зажравих да напиша парички. Интелския в Русе му искат 1030, а AMD-то 1090лв. Предполагам в София ще са много по евтини.

Comment

За тия пари MSI Megabook EX600X-073/218BG
                  Цена: 1349.00 лв. (с ДДС)
                  Техномаркет Европа

Описание
                  -ПРЕНОСИМ КОМПЮТЪР-CPU INTEL CORE 2 DUO T5250 1.5GHZ-15.4" (40 CM.) TFT AVC WXGA ДИСПЛЕЙ-RAM 2GB DDR II-HDD 160GB-VIDEO NVIDIA GEFORCE 8400M G, TC 1024MB-DVD-RW, SUPER MULTI-LAN GIGABIT, WLAN 802.11 A/G/N-CARDREADER, 1.3 MPX WEBCAM-NUMERIC KEYBOARD,BLUETOOTH-ТЕГЛО 2.6 КГ-МЕЖДУНАРОДНА ГАРАНЦИЯ

Има си драйвери за ХР, цифров блок и видеокарта с 256 рам... поне с Уърлд оф Уаркрафт разликата м/у видеокарта Интел вградена и тази е 2 пъти в производителност... с други игри не съм тествал.
                  Добър екран и звук.
                  Около 2 часа живот на батерията ползван за нет брауз през уайрлес.

Единствения минус открит до сега - жаковете за микрофон и слушалки са на предния панел, кофти се ползват ако лежиш с него в скута.
                  Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Да попитам Йо какво имаш против АМД процесорите ти ли ги произведаш че даваш такива заключения Аз например съм с двуядрено АМД на лаптопа и машинката е Дел ми много съм доволен от него не виждам каква е разликата от пентиума ма щом ти казваш....... Гледай колега само да е двуядрен и в никакъв случай не взимай лаптоп с заредена Уиндоус Глиста. Само да добавя че АМД процесоритепове4ко греят и това 4е 4есто ще ти се вклю4ва охлаждането не бива да те притеснява ако досега си работил с Пентиум. Относно избора и двоуменето за марката всичко на пазара е едно и също "МЕЙД ИН ЧАЙНА"
                    AR 164 V6 turbo I.E.

Comment

Първоначално публикувано от morfius
                      За тия пари MSI Megabook EX600X-073/218BG
                      Цена: 1349.00 лв. (с ДДС)
                      Техномаркет Европа

Описание
                      -ПРЕНОСИМ КОМПЮТЪР-CPU INTEL CORE 2 DUO T5250 1.5GHZ-15.4" (40 CM.) TFT AVC WXGA ДИСПЛЕЙ-RAM 2GB DDR II-HDD 160GB-VIDEO NVIDIA GEFORCE 8400M G, TC 1024MB-DVD-RW, SUPER MULTI-LAN GIGABIT, WLAN 802.11 A/G/N-CARDREADER, 1.3 MPX WEBCAM-NUMERIC KEYBOARD,BLUETOOTH-ТЕГЛО 2.6 КГ-МЕЖДУНАРОДНА ГАРАНЦИЯ

Има си драйвери за ХР, цифров блок и видеокарта с 256 рам... поне с Уърлд оф Уаркрафт разликата м/у видеокарта Интел вградена и тази е 2 пъти в производителност... с други игри не съм тествал.
                      Добър екран и звук.
                      Около 2 часа живот на батерията ползван за нет брауз през уайрлес.

Единствения минус открит до сега - жаковете за микрофон и слушалки са на предния панел, кофти се ползват ако лежиш с него в скута.
                      Отличен избор, без компромис в дизайн, клавиатура, монитор, параметри и цена
                      СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
                      сегашната: Алфа Ромео 1.9 JTDm 150 кончета под капака

Comment

Първоначално публикувано от martzaro

...... Аз например съм с двуядрено АМД на лаптопа и машинката е Дел ми много съм доволен от него не виждам каква е разликата от пентиума ма щом ти казваш.......

Само да добавя че АМД процесоритепове4ко греят и това 4е 4есто ще ти се вклю4ва охлаждането не бива да те притеснява ако досега си работил с Пентиум.
                        Колега това си е проблем с греенето, защото колкото по-силно ти бачка охлаждането толкова по-бързо ти свършва батерията. Като цяло не мисля че АМД са лоши, но просто аз лично бих препоръчал за лаптоп процесор на Интел, защото има малко по-подходящи параметри за преносим комп. като например, това че грее по-малко. Освен това е много гъвкав откъм промяна на честотата с която работи, когато компа работи само на батерия, отново с цел намаляване на консумацията и възможност да работи по-дълго. Това което аз лично гледам най-много сега, защото си избирам и аз са 2 неща:
                        1.Екрана - тип, разделителна способност и др.
                        2.Батерията - основно капацитета гледам и колко време ще държи батерията
                        , така че това е моя съвет. Не прави компромис особено с екрана щото все пак той си е много важен и трябва да има добри характеристики за да не си избоде очите човек.
                        145 1.9 JTD '99

Comment

Първоначално публикувано от martzaro
                          Да попитам Йо какво имаш против АМД процесорите ти ли ги произведаш че даваш такива заключения Аз например съм с двуядрено АМД на лаптопа и машинката е Дел ми много съм доволен от него не виждам каква е разликата от пентиума ма щом ти казваш....... Гледай колега само да е двуядрен и в никакъв случай не взимай лаптоп с заредена Уиндоус Глиста. Само да добавя че АМД процесоритепове4ко греят и това 4е 4есто ще ти се вклю4ва охлаждането не бива да те притеснява ако досега си работил с Пентиум. Относно избора и двоуменето за марката всичко на пазара е едно и също "МЕЙД ИН ЧАЙНА"
                          братле имал съм 2 лап топа с АМД, нямам нищо против,процесорите работят перфектно, но си много прав с греенето.Аз ги ползвах предимно в къщи за игри и то мощни, процесора грее тогава като калорифер,на единия му изгоря шината поради това натоварване!А когато ги ползвам на батерия само охлажда и батерията ме държи 40 мин!!! Според мен тва си е проблем с горенето на шини и батерия за минути иначе си ОК!
                          П.С. сега и с 3 Пентиума нямам никакви грижи,освен че Сименса е пълен боклук!
                          145, 1.6 I.E. Boxer
                          Lancia Lybra 2.4 jtd 140+
                          Subaru Legacy 2.5

Comment

ето ти жокер http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09036562
                            занимавам се с компютри в техномаркет нотбуците са най-евтини дори да не си вземеш точно тоя бегай там
                            Fiat Punto 1.4GT 1996
                            Hyundai Tucson 2.0 2007
                            Renault Clio 1.5 2019

Comment

А защо не ми се обадиш да пием кафе и да ти дам 1-2 по-добри идеи...

Техномаркет - НЕ! Сервиза им е под всякаква критика! Ако е фуджитсу или тошиба ОК, но не и МСИ /нищо против марката, а към сервиза!/ + че не са най-евтините!

п.с.
                              Този модел на ХП е тояга.... нищо лично.
                              2 x Alfa Romeo 164 V6 TB ; Alfa 75 V6 (Still in Project)
                              GSM: 0888 520 600

Comment

Working...
                              X