Известие

Collapse
No announcement yet.

Покупка на лаптоп

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Въпреки, че знам какво се получава когато човек се навие да купува нещо, съвета ми е да бягаш далеч от Fujitsu-Siemens. Само влез в някой компютърджийски форум и виж за какво става дума...с две думи - много дефекти. Съвета ми е да се довериш на Тошиба, или МСИ, или НР. и все пак погледни ги и тези BENQ...няма да съжаляваш
    СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
    сегашната: Алфа Ромео 1.9 JTDm 150 кончета под капака

Comment

Мури най лесно се избира лаптоп като знаеш за какво ще го ползваш
      Дали ще е заместител на десктоп машина или ще се налага често да го пренасяш . Дали ще го използваш за офис нужди или ти трябва машина която освен това може да върти сравнително нови игри и цифрово видео ( HD) .Дали имаш нужда от голям или малък дисплей . Дали работиш с много цифри и ти трябва пълноразмерна клавиатура или ти върши работа и орязаната версия , и така нататък да не изброявам всичко ..

Затова и има толкова много модели щото всеки модел се е прицелил в даден вид клиенти .Кажи за какво ти трябва машината и ще се опитам и аз и другите колеги да те посъветваме кой е твоя лаптоп

когато избирах моя знаех че ми трябва нещо със следните качества :

трябваше ми заместител на десктоп(няма нужда да е супер сериозен корпуса и пантите , тежеста също е без основно значение ),който да може да върти сравнително нови игри и да има HDMI или DVi изходи за цифрова връзка с плазмата да мога да си гледам HD филми (тоест сериозна не вградена видео карта)
      дисплея не ме интересуваше толкова щото повечето време го държа вързан на телевизора (15.4 " ми е достатъчно)

Comment

Мури... да не забравиш и онея 100-120лв. отгоре за рутерче
        Като го вземеш тоя лаптоп... за настолния няма да искаш и да чуеш. Кеф ти Ямбол, кеф ти Стамбол(Кухня, Спалня, Хол, WC....мазе, таван)

П.С ТОШИБА
        Куча марка-Лъвски скок
        ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
        sigpic
        ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Единствените лап топи, от които не съм чул оплакване са Делл! Замисли се за тях, а и в момента имат много добри оферти! Аз лично имам Делл от повече от една година и съм много доволен- за една година 1-2 пъти да е зациклил. А + това имам 3 години гаранция. И не на последно място- с АМД процесор съм и въобще не грее чак толкова много (това с греенето важи за старите процесори на АМД). А и съм с Виста и чесно казано незнам защо го плюете толкова- аз нямам никакви проблеми с него, а съм му накачил бая програмки.
          Lexus IS200

Comment

Няма лаптопи, които да не дават дефекти! То няма техника дето да не дава дефекти де

Ти защо верно не кажеш за какво ще го ползваш ? От начало почна с дуал кор за 1300-1400лв .. после се отпелна на Селерони за 100-1100 лв ?

Най-важното според мен е гаранцията и то не колко е /2г. са достатъчно/ а към кой е /това от личен опит/.

Другото е, че колкото повече гледаш.. толкова повече се шашкаш и почваш да се чудиш.... Избираш си цена, гледаш най-доброто за тези пари и дали за 50-150лв повече или по-малко какво се променя... след подобен филтър избора се свежда от 3-5 модела макс

Това ХП:

ПРЕНОСИМ КОМПЮТЪР
            - CPU PENTIUM DUAL CORE T2370 1.73GHZ
            - DISPLAY 15.4" (40 CM.) WXGA BRIGHTVIEW
            - RAM 2 GB DDRII 667MHz
            - HDD 250GB 5400 RPM SATA
            - VIDEO INTEL GMA X3100 UP TO 384 MB DDRII
            - DVD+/-RW DUAL LIGHTSCRIBE
            - WLAN INTEL B/G, BLUETOOTH
            - WINDOWS VISTA HOME BASIC, HP BAG
            - ТЕГЛО 2.5 КГ
            - МЕЖДУНАРОДНА ГАРАНЦИЯ

Е с крив процесор, няма блутут, камера и съм почти сигурен че е с 1г. гаранция. Зя 1400лв може да се претне по-добра машинка.
            2 x Alfa Romeo 164 V6 TB ; Alfa 75 V6 (Still in Project)
            GSM: 0888 520 600

Comment

Първоначално публикувано от Grigor
              Няма лаптопи, които да не дават дефекти! То няма техника дето да не дава дефекти де

Ти защо верно не кажеш за какво ще го ползваш ? От начало почна с дуал кор за 1300-1400лв .. после се отпелна на Селерони за 100-1100 лв ?

Най-важното според мен е гаранцията и то не колко е /2г. са достатъчно/ а към кой е /това от личен опит/.

Другото е, че колкото повече гледаш.. толкова повече се шашкаш и почваш да се чудиш.... Избираш си цена, гледаш най-доброто за тези пари и дали за 50-150лв повече или по-малко какво се променя... след подобен филтър избора се свежда от 3-5 модела макс

Това ХП:

ПРЕНОСИМ КОМПЮТЪР
              - CPU PENTIUM DUAL CORE T2370 1.73GHZ
              - DISPLAY 15.4" (40 CM.) WXGA BRIGHTVIEW
              - RAM 2 GB DDRII 667MHz
              - HDD 250GB 5400 RPM SATA
              - VIDEO INTEL GMA X3100 UP TO 384 MB DDRII
              - DVD+/-RW DUAL LIGHTSCRIBE
              - WLAN INTEL B/G, BLUETOOTH
              - WINDOWS VISTA HOME BASIC, HP BAG
              - ТЕГЛО 2.5 КГ
              - МЕЖДУНАРОДНА ГАРАНЦИЯ

Е с крив процесор, няма блутут, камера и съм почти сигурен че е с 1г. гаранция. Зя 1400лв може да се претне по-добра машинка.
              Аз чакам съвети от хора точно като теб Вальо рядко влиза вече,затова разчитам главно на теб брат Дай някакви съвети,не че няма да се метна в офиса ти да пиеме кафе,и да ме съветваш Лаптопа ми трябва за домашна употреба,интернет,много музика и малко филмчета,това е Сега ползвам ХП,което е доста слабо но не е лошо,вече 1.5 година няма проблеми,но с жена ми скоро се местиме в новия ни дом и ни трябва нов компир,че тоз е на тъщата

П.С.Забелязах че почти всички Асери имат камери някой да сподели сериозно мнение за тази марка Не държа да има камера,но не е и пък лошо май
              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

мъри ползвай този сайт... http://laptop.bg тук има доста добър филтър написан за селекция на лаптопи...

аз го ръчкам всеки ден! много бързо намираш това което търсиш!
                Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Първоначално публикувано от pent
                  мъри ползвай този сайт... http://laptop.bg тук има доста добър филтър написан за селекция на лаптопи...

Благодаря Биска,са ша го видим
                  Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                  Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                  Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

П.С.Забелязах че почти всички Асери имат камери някой да сподели сериозно мнение за тази марка Не държа да има камера,но не е и пък лошо май
                    Аз от две години съм със Acer aspire. Ползвал съм го за всичко- работа, видео монтаж и т.н. Вече поостаря но не съм имал никакъв проблем със него и нито един път не е влизал в сервиз. Наскоро имах за малко и един лаптоп от новата серия. Взех го за 1800 лв и характеристиките му бяха доста добри. Моя съвет от личен опит е да обърнете внимание на тази марка. Те са с може би най-доброто съотношение цена-качество-функционалност. Надеждни са поне според мен.
                    А иначе ако бюджета е по голям съвета ми е Mac...
                    Alfa Romeo 145 1.6TS - бившата
                    Audi A4 Avant 1.8T 00'- настоящата

Comment

Първоначално публикувано от pent

Добра информативност има, но цените тук са доста стари. Някои машинки вече са с 200 лева надолу
                      2014: Deutschland über alles

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay
                        Добра информативност има, но цените тук са доста стари. Някои машинки вече са с 200 лева надолу
                        възможно е, не ги следя като цени как са, но е достатъчно да си харесаш конкретен модел по параметри
                        Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Само Тошиба. но не от БГ .Поръчай да ти донесат я от Щатско, я от Канадско. И цените са по добри , а и самите машини по-читави.

P.S. За диагностика на пuловера ти стига и 1 селеронче ,драйвери за USB и кабелак USB / е и Vag Com/.
                          Но взимай актуaлните за сега Core 2 Duo, 2GB RAM. За хард недей да съжаляваш за голям - вече има на много сносна цена външни USB / наскоро взех -WD 400GB за 150лв чисто нов.
                          Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
                          Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

И аз ти препоръчвам Тошиба. Имал съм си работа с няколко и наистина са железни. Също така не е зле да разгледаш и Асус като вариант.
                            Alfa Romeo 146 1.4 TS 16V 103hp '98 Junior - бивша

Comment

мързеше ме да изчета темата така че направо ще си изсера коментарите накрая

имам acer travelmate 4002 на четири години мноого як, стабилен е и нямам никакви забележки, въпрек и че по евтините acer май не са от най качествените.

гледаи да е с интел процесор инак ще ти е горещо да работиш с него, макар че АМД също имат добри предложения напоследък

ако ще играеш на него е хубаво видеото да не е вградено

лично мнение е че ХП и Дел не си заслужават надценката, ФС май не блестят с качество, а Асер, Асус MSI са среден клас - стават за парите си.

Ако можеш вземи си Леново или наи добре IBM ако ще го ползваш мобилно ако ще е заместник на настолния вземаи нещо с повече параметри.

И сервиза гледаи да ти е подръка.

Забравих да си кажа мнението за тошиба - приятелката ми има такъв на 3г и не виждам с какво е по добър от моя асер - в случая не говоря за параметри тъй като неината конфигурация е малко по слаба, но Тошиба също са доста добри.
                              Honda CB 500
                              Алфа Ромео 156 1.8 '98 (бракувана )
                              Москвич Алеко - 6 нюанса на червеното (вечна му памет)
                              Зелен дванайсетак от яките (то други няма)

Comment

Защо не си вземеш това например:
                                http://laptop.bg/#/details/TOSHIBA/8/950
                                Единствено в бъдеще ако не ти стига може да му замениш хард диска.
                                Защо да се мятате на Кор2 процесор?
                                Човек ако му трябва такъв процесор, със сигурност ще знае за какво му е и няма да пита!
                                Какво, ще върви по-бавно ли, ще му зареждат по-бързо нещата ли?
                                Или пък МП3-те ще свирят по-добре, или ДИВ-Х филмите, които ще ги пуска ще движат по-добре?
                                Просто няма абсолютно никакъв смисъл да даваш излишни пари за твоите нужди.
                                С това се занимавам над 10 години.
                                Освен да се набуташ ако си купиш лаптоп от 1500лв за твоите нужди друго няма да постигнеш.
                                Аз в момента съм с това:
                                http://laptop.bg/#/details/FUJITSU-SIEMENS/9/681
                                Точно за твоите нужди да не мислиш, че ще намериш голяма разлика между тези два модела. Виж цената и си помисли, защото ги имам и двата модела на бюрото и за това ти го казвам.
                                Естествено, че в някой неща втория е доста по-добър, но...има едно голямо НО!
                                A20DTH ЖТД ама не баш
                                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Working...
                                X