Известие

Collapse
No announcement yet.

Покупка на лаптоп

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от bo
    Защо не си вземеш това например:
    http://laptop.bg/#/details/TOSHIBA/8/950
    Единствено в бъдеще ако не ти стига може да му замениш хард диска.
    Защо да се мятате на Кор2 процесор?
    Човек ако му трябва такъв процесор, със сигурност ще знае за какво му е и няма да пита!
    Какво, ще върви по-бавно ли, ще му зареждат по-бързо нещата ли?
    Или пък МП3-те ще свирят по-добре, или ДИВ-Х филмите, които ще ги пуска ще движат по-добре?
    Просто няма абсолютно никакъв смисъл да даваш излишни пари за твоите нужди.
    С това се занимавам над 10 години.
    Освен да се набуташ ако си купиш лаптоп от 1500лв за твоите нужди друго няма да постигнеш.
    Аз в момента съм с това:
    http://laptop.bg/#/details/FUJITSU-SIEMENS/9/681
    Точно за твоите нужди да не мислиш, че ще намериш голяма разлика между тези два модела. Виж цената и си помисли, защото ги имам и двата модела на бюрото и за това ти го казвам.
    Естествено, че в някой неща втория е доста по-добър, но...има едно голямо НО!
    Освен всичко друго архитектурата на приложенията не е направена да използва двуядрени процесори (все още). Е ако използващ програми като 3 Д МАКС може и 4- ядрен да си вземеш, но не си споменал да използваш.
    Lexus IS200

Comment

двуядрения има предимство при работа с 2 програми едновременно, но като цяло не е оптимизиран софтуера за него, май само уин рар дава 30% по добри резултати на двуядрен спрямо едноядрен другите са с по 4-5% по добри.
      Honda CB 500
      Алфа Ромео 156 1.8 '98 (бракувана )
      Москвич Алеко - 6 нюанса на червеното (вечна му памет)
      Зелен дванайсетак от яките (то други няма)

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control
        Освен всичко друго архитектурата на приложенията не е направена да използва двуядрени процесори
        Колегата е много прав. Всички операционни системи за които са масово потребление(Windows, Mac OS) са написани в 32битов режим на работа. Поради тази причина 64 битовите процесори имат 32bit ready. Сега някой ще реши да ме затапи като каже има 64 битов Windows. Да има но 90% от процесите и изчисленията са в 32 битов код. Води се 64 битов УЖ заради оптимизация.

Първоначално публикувано от lord_chuldarkar
        двуядрения има предимство при работа с 2 програми едновременно
        Няма значение дали е 1 ядро 2-4 или 100 ядрен. Във всеки един момент той прави точно 1 изчисление за 1 зададено приложение. Вярно е че 2 или повече ядра са по добре но в случея на колегата аз лично не виждам смисъл от двуядрен процесор. Поздрави

Comment

VIDEO INTEL GMA X3100 UP TO 384 MB DDRII

Някой може ли да даде повече инфо за видео картата на колко МБ работи ..... реално ...... все пак може и да се пусне едно НФС да се играе на лаптопа -въпроса е дали ще работи или ще цикли ...!?
          Alfa156 Against All

Comment

Първоначално публикувано от slav40

Някой може ли да даде повече инфо за видео картата на колко МБ работи ..... реално ...... все пак може и да се пусне едно НФС да се играе на лаптопа -въпроса е дали ще работи или ще цикли ...!?
            Ами тая май е вградена някаква- до НФС ъндърграунд няма да имаш проблеми, но след това ще ти цикли особено ако ръчнеш малко настройките към по- добро.
            Lexus IS200

Comment

както каза колегата НФС може и да тръгне, но няма да е най новото и другия проблем е че тея 384мб реално са от РАМ паметта ти, ако си геимър по добре търси евтин лаптоп със гфорс 7300 ама да знаеш че и те не са много за игри
              Honda CB 500
              Алфа Ромео 156 1.8 '98 (бракувана )
              Москвич Алеко - 6 нюанса на червеното (вечна му памет)
              Зелен дванайсетак от яките (то други няма)

Comment

Мури, купи ли си нещо вече бре ?

че прочетох темата, та да знам дали има смисъл да си разпъвам мнението
                '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
                '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
                '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Има има...
                  "Утре" някой друг ще тръгне за машинка. Защо да пуска нова.
                  ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
                  sigpic
                  ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Първоначално публикувано от lord_chuldarkar

както каза колегата НФС може и да тръгне, но няма да е най новото и другия проблем е че тея 384мб реално са от РАМ паметта ти, ако си геимър по добре търси евтин лаптоп със гфорс 7300 ама да знаеш че и те не са много за игри
                    Е ще трябва да се играе някоя игричка отвреме навреме - тая карта е боза значи - трябва да си е с отделна поне на 256 МГБ. Благодаря за инфото.
                    Alfa156 Against All

Comment

Сравнително евтино и да става и за игра - МСИ дето съм го пуснал по-горе или сходна конфигурация от друга марка
                      Както казах с тази карта бие интелския вграден вариант над 2 пъти по производителност при Уърлд оф Уаркрафт.
                      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от valjo
                        Мури, купи ли си нещо вече бре ?

че прочетох темата, та да знам дали има смисъл да си разпъвам мнението
                        Не съм баце,аз теб те чакам давай,тамън тея дни щях да ти звъня
                        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
                        X