Известие

Collapse
No announcement yet.

Спираме ли на пешеходни пътеки?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Спираме ли на пешеходни пътеки?

Или "аз на тия Овце път нЕма да им дам"?

По същество, въпросът ми е, смятате ли, че да спреш на пешеходна пътека, е проява на неувереност или малодушие, или напротив - ни прави една идея пО- човеци?

п.п. Всеки път ми хрумва подобно питане, когато видя някой протегнат донякъде (по посока асфалта) бастун с дилемата "да сляза или да не сляза" или пък майка с малко дете, припкащи по зебрата като сърнета, няколко 10-ки метра пред летящ отляво или дясно ентусиазиран състезател.
    Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
    My Red Love
    AR 145 1.4 TS - ex

определено избягвам да спирам. Щото аз примерно спирам и другите зад мен, освен, че ме освиркват лошо, задминават в насрещното или в другата лента (при повече от една в посока) и реално създавам опасност.
    Пък и да не си кривя душата, дразня се на голяма част от пешеходците как бавно-бавно се извлачват, когато видят, че спирам.
    Държа да отбележа, че нарушавам само това и превишаването на скоростта, при това, само при подходяща ситуация, а не както и където дойде.
    I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
    Roosevelt

Comment

ВИнаги спирам и ако имам възможност и условия (няма коли близо до мен) спирам и без да има пешеходна пътека. Мноооооого рядко в случаите които бързам много не осигурявам предимство.
      Както казва Пинки някой път не само е по-добре да не спреш ами и е задължително.
      '08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
      Ex -'98 Alfa Romeo 156 1.9 JTD
      Ex - '93 Alfa Romeo 33 1,7 I.E, Ex - '90 Alfa Romeo 33 1,5 I.E

Comment

Ако има пешеходна пътека - спирам, но на някакви нагли решили да минават не регламентирано - даже отнасят и майните. По принцип това сприране по нашите географски ширини е доста опасно и за пешеходците, и за хавтомоболистите, нооооо култура

Comment

И аз почти винаги спирам, но се дразня на факта, че много рядко се случва колата от съседната лента също да спре.
          --Alfa Romeo 147 1.9JTD -- Keep walking! --
          sigpic

Comment

Аз по принцип спирам.
            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
            Нагоре по стълбата, която води надолу
            sigpic

Comment

Ако има коли след мен спирам, ако няма минавам и след мен пресичат
              sigpicex
              147Q2
              300bhp/606nm
              Gtb2260, fmic, ss exhaust, Eibach springs & anti-roll bars

Comment

Първоначално публикувано от миро
                и аз така

гледам да спирам щото после като ходя пеша и знам какво е да те газят ))))
                Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Почти на всички пешеходни спирам,и давам много път на другите водачи.
                  Защото иначе стават задръстванията.Но има много хора който неми благодарят и се ядосвам.
                  Луд Съм МаМо пАрИтЕ нЕпоЗнаВаМ...

EX`146 2.0 TD
                  EX`146 2.0 16v TS

Comment

Първоначално публикувано от AlfaRomeo
                    Защото иначе стават задръстванията.Но има много хора който неми благодарят и се ядосвам.
                    И аз съм така. Това да даваш път на другите водачи е все още 'нововъведение' и то в по-големите градове, където движението се пренатовари в последните години. В БУргас и Варна е така, предполагам и във Велико Търново е същата ситуация. А това, че има неблагодарни водачи е също донякъде следствие от пренаселването, защото в по-голямата си част то е с 'некачествени' участници в движението
                    _______
                    146 JTD - ex
                    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

много зависи от ситуацията
                      дали другият спира (щото аз ако спра, пешеходецът може да не вижда, как другият се е залетял в съседната лента)
                      дали има някой зад мен и ако има дали са в настроение и те да спрат, а не да ме направят комби
                      дали пешеходецът пресича на зелено за него - тия на червено отнасят едни мазни
                      дали пресичат на пешеходна пътека, въпреки че съм спирала и далеч от пешеходна пътека или има "Господине/госпожа, а за вас подлези няма ли"
                      Пресичащите цариградско имат удоволствието да чуят ядосан Алфо-клаксон като ги видя по средата на острова
                      понякога няма начин да не спра, защото дори да не си е в правото, се е залетял и почти ми е влязъл под гумите
                      предимство давам на някой, който не е в моята посока и не ми пречи
                      на този, който си е поискал учтиво
                      останалите си чакат реда
                      Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
                      AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от миро
                        Е и аз съм на тоя принцип!

Също така като колегат МрХ много се дразня на тия дето ги мързи да минат 15 м. до пешаходната пътека и се пресичат където им подне. Колкото лоши шофьори има, не по-малко са и такивата пешаходци!
                        98` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 mad italian horses...

Comment

Първоначално публикувано от AlfaRomeo
                          Дам и аз така, ама не винаги, да не говорим че има хора "овце" и не знаят какво да правят като им спреш... и се нервя... а други се мотат по платното вместо да минават оптимално... абе

Даването на газ, води до пристрастяване!
                          Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                          Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Винаги спирам на п. пътека! То това е малко и професионално изкривяване защото работя в проектантска фирма в която главно се занимавам с организация на движението
                            Не давам предимство единствено на таксита и маршрутки който мразя в червата!!!
                            Аlfa Romeo 156 16V 1.6 Twin Spark...

Comment

Първоначално публикувано от Raddo
                              Винаги спирам на п. пътека! То това е малко и професионално изкривяване защото работя в проектантска фирма в която главно се занимавам с организация на движението
                              Не давам предимство единствено на таксита и маршрутки който мразя в червата!!!
                              Дам за маршрутките е така, ама като чакам на ляв завой единствено бакшиши ми се случва да ме пускат да завия

Даването на газ, води до пристрастяване!
                              Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                              Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Working...
                              X