Известие

Collapse
No announcement yet.

Студентска бригада в USA + & -

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Студентска бригада в USA + & -

Колеги на 10ти ми е интервюто за виза , но незнам защо все още немога да взема скапаното решение.Когато реших да заминавам нещо мн ме дразнеше всичко и един приятел тамън се върна от щатит(това беше към края на миналото лято) и ми разказваше как е минало и ква е лудница там и така с него и 2 момичета който също не са ходили решихме да задвижим нещата това лято да заминем 4мата и въобще да не се връщаме... мина много време събирахме си документи всички се записахме платихме си програмата , която до този момент грубо съм вкарал около 1500 лв. Срещнахме се с работодатели и 4мата направихме договор с еднин парк с водни атракциони в град Дестин , Флорида.
    На тях 3мата им мина интервюто и всеха виза и на 15ти май е полета в който трябва да съм и аз, мисля че без проблем ще взема визата обаче...тука идва дилемата немога да преценя дали да замина ако ми откажат виза парите които съм вкарал ще ми ги върнат до стотинка , ако не трябва да замина.То е лесно да се държа като умствено изостанал на интервюто и да не ми дадът.
    Нещо все ми казва да не заминавам относно парите , като си направя груба сметка то горе-долу там ще искарам колкото тук,отделно съм сигурен че ще ми е супер мъчно за родителите ми ,за кучето ми, за приятелите ми , и за алфата ми!
    Ако някой е бил в щатите и има отношение нека сподели, различните мнения ще са ми полезни.
    И пак ще кажа че първоначалния ни план , който все още е актуален да отидем и да не се връщаме в БГ ... Струва ли си обаче.....?
    ПРАВИТЕ ОТСЕЧКИ СА ЗА БЪРЗИТЕ КОЛИ ЗАВОИТЕ СА ЗА БЪРЗИТЕ ШОФЬОРИ!sigpic

Re: Студентска бригада в USA + & -

Първоначално публикувано от Absente_
    И пак ще кажа че първоначалния ни план , който все още е актуален да отидем и да не се връщаме в БГ ... Струва ли си обаче.....?
    Никой освен теб неможе да ти каже дали си струва или не.
    Отиди , виж, ако ти хареса ще останеш, ако не ти хареса ще се върнеш. По-просто от това неможе и да бъде.
    Лично аз не съжалявам за нито едно пътуване, по-добър начин да станеш човек от този да се срещаш с различни хора и различни култури не виждам.
    http://www.thegamefactory.fr/

Comment

колега аз от личен опит мога да ти кажа ако имаш добра работа и зимаш добри пари не заминаваи от БГ по яко няма и ако заминеш ще се обедиш сам това е мое мнение ти си решаваш.
      Alfa Romeo 156, 2.4 JTD, 2001
      Alfa Romeo 159, 1,9 JTDM 2007

Comment

Re: Студентска бригада в USA + & -

Иди и виж, това му е хубаво на бригадата, не е за чак толкова дълго, а и някой лев /в случая долар/ ще изкараш.Иначе знам, че е добре да си с някой, който е ходил, защото ако си за пръв път и няма по-опитен може да се набуташ с наеми и други такива "новобрански постъпки" , ама ако няма познат, пък тъкмо ще се поотракаш НО АКО там ще изкараш, колкото тук, май наистина няма голям смисъл.
        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
        Нагоре по стълбата, която води надолу
        sigpic

Comment

Той си изкарва добри пари и в България.. Ако беше за една екскурзия винаги бих го посаветвал да отиде по хубаво няма от почивката Но аз сам в друга даржава и виждам че без близки,приятели и хора с подобен на твоя манталитет просто не е лесно.. А пък и много искам като се върна в Бг да го те заваря там щото си ми един от най-добрите приятели!А пък сме си и алфисти
          Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
          Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
          Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
          Mercedes Benz A170 CDI FL '01
          Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08

Comment

Е щом не е за пари, наистина няма смисъл-едно е почивка, а друго си е бачкането, както ти си усетил, сам и в чужда страна.
            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
            Нагоре по стълбата, която води надолу
            sigpic

Comment

в сащ вече няма далавера откъм пари... поне с водния парк в Дъстин няма да изкараш милионите

но!

толкова свят никъде в европа няма да видиш иди и се разходи от изток до запад... е това са спомени и преживяно
              Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Според мен бригадата е чудесна възможност да опознаеш САЩ отвътре, а освен това и да изкараш някой лев. Аз ходих веднъж и ми останаха страхотни спомени, яд ме е, че не отидох пак. Така че, колега, не му мисли!
                Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

acko и аз искам да се вида с тебе , не само заради това , ама продължавам да мисля че неискам и с всяка изминала минута клона към оставане.Все си мисля че сичко дето ми го разправяше моя приятел е някъв филм и .... със сигурност има преувеличени неща.... а и acko е от малкото хора който горе-долу ме познават и знае,че дори рядко да го показвам съм силно емоционален все си мисля,че това да си далече от всички твои те мачка психически

Comment

според мен тр. да отидеш - ще видиш неща, различен начин на живот, ще придобиеш опит и изобщо има хиляди ++++
                    Alfa Romeo Crosswagon Q4 ex ones: Alfa Romeo 166TS, Alfa Romeo 147 1.9JTD & 145 1,6 boxer

Comment

Аз съм ходил два пъти и ако не завършвах пак щях да ида! Ако единствената ти цел са парите по-добре недей ходи. Най-вероятно ще останеш разочарован с около $1500, които ще ти останат чисто!(ако работиш на 2 работи може и доста повече да изкараш).

Бригадите са нещо чудесно, защото се научаваш на много неща и якото е , че живееш сред американци и усещаш начина им на мислене и живот!!! За мен това е най-ценното от цялата работа- да опознаеш едни колкото различни, толкова и еднакви с нас хора!

Абе няма как да се обясни какво е чувството като стъпиш на чужда и непозната земя и откриваш все нови нови страни от характера си, как започваш сам да се оправяш, как започваш да говориш английски...
                      А и няма по-добро място да си "разчупиш" английския от САЩ или Англия(Ирландия).

Да не ти говоря за какви неща може да видиш! Съгласен съм , че България е много красива и всички много я обичаме, но в САЩ има адски интересни места, които си виждал само по филмите , а сега имаш шанса да ги видиш на живо.
                      Авантюрата си заслужава според мен.

Има и нещо друго. Ако си мързелив и не си свикнал да работиш ти е много тежко и подтискащо. Нагледал съм се и на такива случаи
                      Ако си мотивиран,работиш, хората те оценяват, изкарваш добри пари, ходиш на екскурзия, прекарваш си яко със сърби,руснаци, поляци, ирландци и ти остава за цял живот!

Надявам се да съм бил полезен. Ако има нещо - питай
                      Успех!
                      145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

1500$ ? за колко време си бил ? и по колко часа си работил , и по колко са ти плащали на час ? и колко ти е бил housing-a ? много малко ми се струва.
                        Аз съм за 4 месеца и имам планове да се върна с около 6-7000$
                        То ако не работиш 2ра работа или поне по 12-13 часа само на една няма смисъл , а иначе от работата не ме е страх.Как мислиш мойте планове може ли да съвпаднат с реалноста?
                        А иначе къде си бил.... разкажи малко от готините неща

Comment

dtenov ми е скайпа. намери ме.
                          145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Не си и помисляй да си загубиш хубавата работа в БГ за да ходиш да им караш такситата на тия олигофрени. Моят съвет е твърдо НЕ, ако мислиш да ходиш само да видиш свят по добре с парите иди в някой хубав курорт, защото и без това доста ще се изръсиш. Ако идваш гледай да е за малко, бързо ще ти се прииска да си ходиш
                            sigpic Alfasud/156 1.8ex
                            156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Здравей колега.Един приятелски съвет от мене.НЕ ЗАМИНАВАЙ.Аз бях 2005 лятото там и то при брат ми.Живеех при него не съм плащал наеми и такива простотий човек ще каже ти си ударил кйорвото.Не съм.Работата е гадна,няма ги приятелите, няма го семейството, няма го и любимия човек.Откъм пари вярно не мога да се оплача 6500 доларчето без харченията там чисти кинти.Обаче супер тъп народ.Супер тъпа държава.Единствените хубави работи са пътищата разбира се, ЛАС ВЕГАС, и ходих на ФОРМУЛА 1 за 1-ви и последен път в живота си.На такова пари да ми дават няма да ида втори път но тва е друг въпрос.И сега като говора с брат ми казва че е голяма набутвация и тия дето ходат нищо не изкарват и са принудени да останат там.Аз по прнцип не тръгнах заради парите.Отидох да видя брат ми защото не го бях виждал 4 години.Така че ако ти харесва да се тъпчеш с отвратителна храна, пици с ананас, готино изглеждаща пържола обаче сладка и техните простотии иди иначе не.Е вярно че ако не бях отишъл там нямаше да карам АЛФА 164 3.0 ама тва е друг въпрос.Иначе там алфи няма.Брат ми тая я беше намерил по някакъв невероятен шанс.
                              BMW E36 328CI 04.1998 - 230 кончета, 6-степенна скоростна кутия от Е46 330 и шпер-диференциал
                              ALFA ROMEO 155 2.5TD 12.1995 - много скъпа вече тая нафта
                              BMW E36 320CI 02.1995 - абе става

Comment

Working...
                              X