Здр колеги ще ви разкажа една история която ми се случи днес дано да ви хареса
Звъни ми по телефона един приятел и ми казва че ако нямам какво да правя, да се поразходим да видиме някоя кола, защото много иска да вземе нещо но дотук не е намерил нищо след едномесечно обикаляне дотук ударил на камък . Васко така се казва приятеля ми си го дърпат Golf GTI , Opel Kalibra и подобни 115 коньови "резачки". Обаждам се аз на още един наш приятел взимам ги и двамата и решаваме че не сме ходили само до Дупница да видиме там за какво става въпрос. По пътя се води разговор от типа "братле луд ли си с тия Алфи искам нещо немско , италианските са кошници, кенефи" и т.н. Другото момче Киро ,се казва пък обяснява как му е все едно дали колата ще върви или не , минал му е мерака да кара бързи коли и видиш ли Пежото му 106 33KW си му върши идеална работа и т.н. И така в шеги и закачки повозени от 155 ти лекинко с 160 -170 без да и вадя душицата както аз си знам се изсипваме в Дупница . Излишно е да казвам че разполагаме с ограничени средства 3600лв. Паркираме и почваме 2часово обикаляне в морето от Гоуфове . Цените почват от 3800 за 1.4 92 година и стигат до цена на средно статистическа 156ца 2.0ТS 2000 год. След наистина изморително обикаляне се спираме на един Голф 2.0 GTI 1992 г цена на табела 4000лв . Завъртаме се около Гоуфа идват продавачите и решаваме да го запалим. При паленето изтраква странно все едно вариатор и възпламенява . Държи се горе долу добре но колкото повече загрява толкова повече чатка мотора. гасиме го ние отвивам аз капачката на маслото и погледам че има странен сив цвят и миииииииииирише яко на бензин . Изнасяме се от Гоуфа моя човек си харесва една 520I 89година за 3600 лв. Там успяхме набързо само с приказки да го разобедиме . И така пак в шеги и закачки обиколили всички автокъщи и виждайки че за 3000-3500 не може да се вземе нищо горе долу нормално решаваме че ще си ходим пак с празни ръце . Тука ще вметна само че аз естествено понеже си ме дърпат Алфите съм се поогледал и съм видял една две 155ци и няколко 145-146 ци . Лошото е че моите хора не дават дума да се издума за Алфа . Правя се аз на откачен
и след лек мои психологически натиск решаваме да видим Алфите и да си ходим . (сеща ли се някои каква вече е развръзката ) .Минаваме през една две 145 ци нищо особено една доста уморена 155 1.7 и виждаме една 155 ца с очевадно добър външен вид на табелата пише 2.0 16v 1993г 70 000 реални километри. Колкото по обстойно разглеждаме колата толкова повече ми светват очите и се усещам че сме попаднали на уникално запазена ризница. Цена на колата няма и моите пичове решават че не е никак лоша въпреки че е Алфа и изказват предположение че под 4500 няма да е цената . През това време цъфва продавача и на въпроса колко струва колата поглежда многозначително и обявява 3000лв. Последва споглеждане между нас обясняване на продавача че вентилов мотор 1993 няма и въпроса ще ни я запалиш ли. Човека казва разбира се отваряме капака и виждам аз че двигателя е доста прашен но няма капчица масло .Палиме колата и се чува най-тихото мъркане което съм чувал на Алфа 155 мотора с веригата досега . Докато чакаме колата да позагрее да я тествам аз как върви и ходовата част дали няма да се окаже нещо прецакана при продължаващото разглеждане констатираме че тая кола найстина май е на 70 000км. Нема толко запазен салон вервайте ми. Само да допълня че колата е с оргинален много готин спойлер ,аларма с изгубено дистанционно и лети джанти Алфови с почти нови гуми Пирели . С две думи адски гледана кола и ходова част в перфектно състояние и двигател които обръща оборотомера както си трябва . Толкова ни хареса че не успяхме да смъкнеме лев въпреки че компресора на климатроника не иска да се включи. На финала се оказахме с две 155 по пътя за София . Продавача обясни след сделката че доста народ са я гледали но цената и е била по-височка. През времето докато съм я тествал третото момче с нас Киро се е разбрал с продавача че до няколко дни ще вкара още една 155 ца в още по добро състояние за него
Голям смях падна на финала като ми каза че отива да си снима 106цата и я пуска да се продава. На връщане спряхме да хапнем на Драгичево и Васко беше с усмивка до ушите адски доволен от покупката , а Киро вика е...у май.... и мене са ме запали с тия Алфи . Тия дни ще кача снимки на колата и ще го регистрирам във форума като ще гледам и да го докарам на някоя от клубните срещи да се уверите за ква Белисима говоря

Comment