Известие

Collapse
No announcement yet.

Регистрация в Данъчното....

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Регистрация в Данъчното....

една странна случка:
    След като си регистрирах колата януари 2008 отидох и подадох декларация за регистранията на автомобила в данъчното. Оня ден реших да отида да видя колко кинти ще ме обрулят и какво мислите ми оговориха???
    " - На ваше име няма регистриран автомобил"
    и таз добра... явно оная лелка ми е загубила декларацията когато съм я подавал...

Някой знае ли при положение, че съм купил автомобила Януари дали може да се направи покупко-продажба без да е плащан данък МПС през април например?
    Алфист по душа и сърце!
    В търсене на 147
    Пежо 206 '02 - продава се!
    Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 98-ма. - бивша

100% не можеш.
    А до колкото общината - според мен няма как да са ти загубили декларацията. По - вероятно ми се струва да не е обработена още...
    Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed '00
    Alfa Romeo 155 1.7 T.S. '94
    Alfa Romeo 90 2.0 '87
    sigpic

Comment

Re: Регистрация в Данъчното....

Първоначално публикувано от sledy
      една странна случка:
      След като си регистрирах колата януари 2008 отидох и подадох декларация за регистранията на автомобила в данъчното. Оня ден реших да отида да видя колко кинти ще ме обрулят и какво мислите ми оговориха???
      " - На ваше име няма регистриран автомобил"
      и таз добра... явно оная лелка ми е загубила декларацията когато съм я подавал...

Някой знае ли при положение, че съм купил автомобила Януари дали може да се направи покупко-продажба без да е плащан данък МПС през април например?
      надявам се имаш входящ номер при подаване на декларацията и го пазиш. Иначе - глоба за просрочено време за деклариране на автомобила.........
      Alfa Romeo Crosswagon Q4 ex ones: Alfa Romeo 166TS, Alfa Romeo 147 1.9JTD & 145 1,6 boxer

Comment

Хора в нашата община е такъв хаус... нито входящи номера, нито нищо... и вероятната причина, е че са я загубили. Днес ще отида да се разправям так.
        Но доколкото разбрах като я регистрирам сега и ако я продам след 1 месец дължа данък за цялата година, а не само за няколко месеца
        Алфист по душа и сърце!
        В търсене на 147
        Пежо 206 '02 - продава се!
        Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 98-ма. - бивша

Comment

Ами аз като я регистрирах, те веднага я вкарват в компютара, тоест като си прилючил всичко е въведено.
          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
          Нагоре по стълбата, която води надолу
          sigpic

Comment

Не само, че дължиш данък за годината, но и догодина ще трябва да подаваш данъчна декларация по ЗДДФЛ, защото е минало малко време между придобиването на автомобила и продажбата му от теб. Иначе ако са загубили декларацията изобщо не се занимавай. Плащаш данъка по банка, носиш на нотариуса вносната бележка и прехвърляш колата на новия собственик. Аз така правя. Въобще не се занимавам да ги регистрирам. /Плащам ли си данъка-плащам го/Като минат две години не могат да ме глобят грам, че не съм я регистрирала.
            ALFA ROMEO 145 2.0 TD
            ALFA ROMEO 156 1.6 TS

WEST SIDE

Comment

Re: Регистрация в Данъчното....

Първоначално публикувано от sledy
              Току що говорих с 1 приятел , който имаше такъв проблем. Откакто е купил колата преди 4-5 г. не я е регистрирал в данъчното и никакви данъци не е плащал. Сега я продава и се чудеше какво ще стане - глоби и т.н. Днеска е бил при нотариус , той му казал да преведе 20лв.(не знам къде) и с това се приключило всичко.
              166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

75ts

Абе всичко у тая държава си е..мамата
                аз по талон карам 75 2.0 карб от 96г. с друг цвят
                в общината плащам за Алфа 6 от 96г.
                изобщо кво да говорим

абе аз кво карам в крайна сметка
                75 TwinSpark -син- ex,75ts зелен
                75 ТУИНСКРАП-сив,+75 2.5 V6 черен
                75 2.5 V6 Milano Argento-червен,75 2.5v6 сив.164 3.0 12v
                75 ТУИНСКРАП-червен, + 75TwinSpark-бял,164 3.0 24v

Comment

Re: 75ts

Първоначално публикувано от 75TwinSpark
                  изобщо кво да говорим

хахаххаа,е ква е тая Алфа 6)))аз що не знам такава алфа?)

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
                  Втора национална среща на 155

Comment

Алфа 6 се появява около 1979г, и по това време е флагмана на Алфа. Задвижва се от чисто новия за това време 2.5 V6 мотор със 158 к.с., захранван със 6 (шест!) карбуратора. Стандартните екстри са недостижимите за онова време при повечето серийни автомобили хидравлично управление, ел-стъкла, централно заключване, ел-огледала и забележете - диференциал с ограничено приплъзване... Освен това колата поставя съвсем нови стандарти за сигурност за времето си - като например шок-сензор в отделението на двигателя, който прекъсва автоматично подаването на гориво при достатъчно силен удар (т.е. катастрофа...).
                    Към 1983 колата претърпява обновление - в купето, оборудването, и мотора - шестте карбуратора са заменени с инжекторна система Бош L-Jetronic. Представени са и два нови мотора - 2.0-версия на вече съществуващия V6 и 2.5 5-цилиндров дизел на VM.
                    Като цяло впечатляващ автомобил за времето си. Видях една такава на живо, и останах запленен - по онова време знаехме само, че вратата на руската кола се затваря с удар ... кой ти е мислел за ел-пакет и т.н. "глезотии" ...
                    И една малка фотосесия на модела

P.S. Всъщност, извинявам се за спама в темата за данъчното Но според мен инфото е полезно за всички - ако модераторите преценят, да преместят мнението ми в правилния раздел
                    155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
                    Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Има една такава изоставена В София...и не е в много лошо състояние!....по темата:
                      Може да измамиш даначните ....копуваш си кола....не я декларираш...караш 2-3, 4 години!....след това идва ред да я продаваш!....плащаш някакъв си измислен данък по банков път за последната година....има сделка пред нотариуса .....
                      И....всичко се изпарило.....като и цялата държава
                      По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                      https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от milenamr
                        Първоначално публикувано от 75TwinSpark
                        изобщо кво да говорим

караш уникат, според даначните
                        ..и тази мадама от рекламата прилича малко на теб
                        http://clubalfaromeo.com/forum/download.php?id=18570
                        По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                        https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Можеш да си продадеш колата и без да е записана в данъчното. Колкото до данъка - плаща се по банков път (няма значение банката)

Първоначално публикувано от botsos
                          100% не можеш.
                          А до колкото общината - според мен няма как да са ти загубили декларацията. По - вероятно ми се струва да не е обработена още...
                          Ако си подадеш декларацията днес, можеш още утре да си платиш данъка. Явно, че наистина са я затрили някъде. Проверявай от време на време дали не са я вкарали в пц, и ако я продадеш си пази копие на платежното за данъка и договора за всеки случай.
                          Алфа Ромео 156 1.8 TS `99

Comment

Първоначално публикувано от milenamr

Не четеш достатъчно в "класическия" раздел
                            166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Като купувах ГТВ-то ония дебил не си беше регистрирал колата в данъчното въобще. плати по банков път една вноска и с вносната бележка минахме пред нотариуса и всичко приключи. следващия собственик си регистрира ако желае колата на негово име. история на колата не се пази.
                              няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Working...
                              X