Известие

Collapse
No announcement yet.

95 или 100 октана ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 95 или 100 октана ?

Здравейте колеги утре ми предстой пътуване около 1000 км и се чудя какъв бензин да заредя 95 или 100 октановия ... някой хора казват ,че с 100 окатана разхода е по-нисък така че се компенсира разликата в цените (до сега съм карал само на 95) ... таа какво ще ми препоръчате вие
    Alfa romeo 145

И на мен така ми казваха, само че опитът ми показа, че няма разлика нито в разхода, нито във вървежа. Затова си сипвам 95.
    А ти откъде зареждаш в Плевен?
    Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
    AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
    Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

доколкото знам тези разлики се усещат при големи двигатели 3.0 и нагоре - иначе е минимално
      sigpic
      днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от koolio
        И на мен така ми казваха, само че опитът ми показа, че няма разлика нито в разхода, нито във вървежа. Затова си сипвам 95.
        А ти откъде зареждаш в Плевен?
        "ЕКО" бензина пресен ли е .. а гастака ??
        Alfa romeo 145

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev
          доколкото знам тези разлики се усещат при големи двигатели 3.0 и нагоре - иначе е минимално
          Дам така е в общи линии, усеща се при големи мотори!
          В "Fifth Gear" показваха тест на обикновен срещу високо октанов бензин на 3 коли. Някаква малолитража, голф 5, и Субари Импреза WRX STI и разликата беше усезаема само при последното, някъде около 12-13 коня!

Alfa 156 2.0ts НЯМА Я ВЕЧЕ, Alfa 145 1.6 Boxer И НЕЯ, Alfa 145 1.6ts И НЕЯ

Comment

Първоначално публикувано от cassillas
            Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev
            Дам така е в общи линии, усеща се при големи мотори!
            В "Fifth Gear" показваха тест на обикновен срещу високо октанов бензин на 3 коли. Някаква малолитража, голф 5, и Субари Импреза WRX STI и разликата беше усезаема само при последното, някъде около 12-13 коня!
            и имрезата дори не се възползва дотолкова от тази лакардийка, мен ми казваха за ауди а8 4.2 бензинка, че има разлика към 25 коньовеца
            sigpic
            днес съм в почивка ---

Comment

При мен има забележима разлика. И във вървенето и в разхода. Само че аз съм с чип. При теб не мисля че ще има полза от 100, ако 95 е наистина 95.
              166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
              ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

на мойта като и сложа 100 окатана си хвърка карам ли я с 95 все едно половината и коне са в интензивното
                landikar
                Аз се кефя на всеки който стъпи на пистата независимо какво кара и как го кара......

Comment

Аз на мойто 1.6 осещам доста голяма разлика между 95 и 100 октана... Смисал говоря за v-power - а разхода пада защото с по малко количество бензин се получава същата енергия така напросто да го кажа ама разликата е мноооооооого минимална много
                  Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
                  Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
                  Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
                  Mercedes Benz A170 CDI FL '01
                  Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08

Comment

Няма разлика между 100 октана на ОМВ примерно и 95 на Шел V Power
                    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                    Нагоре по стълбата, която води надолу
                    sigpic

Comment

Този 100 октановия всъщност е 95 с добавки. Разликата най-много се усеща на скутер. Когато имах такъв, тествах горива от доста бензиностанции и най-добре вървеше с този от Еко и vpower racing, и то само от Шел-а преди моста Чавдар, от друг не. Примерно с този при бул. Владимир Вазов не искаше да откине, а с другия вдигаше +~10km.
                      sigpicex
                      147Q2
                      300bhp/606nm
                      Gtb2260, fmic, ss exhaust, Eibach springs & anti-roll bars

Comment

ima

има осезаема разлика м/у 95 и 100 и 110
                        Alfa Romeo 155 Super
                        2.0 16V TS

Comment

А 110 от каде ?
                          Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
                          Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
                          Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
                          Mercedes Benz A170 CDI FL '01
                          Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08

Comment

За това най добре си сипи един OKTAN BOOSTER със 95 от бензиностанцията и ще усетиш по-голям ефект,и на състезанията слагат от него...
                            sigpicSelenia 20K for Alfa Romeo

Comment

Ако ти се дават пари винаги е по добре да сложиш 100, ама се пак разликата в цената ама хииич не е малка. По евтино НЯМА да ти излезе може да си сигурен, колата върви маааалко по добре, ама пак зависи къде сипваш. Според мен най-добре отиваш на ЕКОто сипваш 95 и си ТИ - Туризмо Интернационале
                              Виж Алфата ...

Comment

Working...
                              X