Известие

Collapse
No announcement yet.

Днес минах през Батак,

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

има нещо вярно в това което казваш...

който има време да прочете статията на Алекс Алексиев "С бавни стъпки към Еврабия" от последния брой на "Journal of International Security Affairs"

Повече от три и половина години по-късно, ново проучване сред младите мюсюлмани, проведено от германското вътрешно министерство, изглежда потвърждава страховете на Тиби.
    Според изследването 44% от респондентите имат фундаменталистки вярвания, 50% вярват, че “мюсюлманин, който умре във война за вярата (джихад) отива в рая”, а един на всеки четири е готов да участва в насилие срещу немюсюлмани.
    Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

само не ми е ясно ще някой си мисли че християнството трябва да е толерантно????

ми чете повече бе

Който не е с Мен, той е против Мен; и който не събира заедно с Мен, той разпилява.

и това не го е казал сталин
      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей
        само не ми е ясно ще някой си мисли че християнството трябва да е толерантно????

ми чете повече бе

Който не е с Мен, той е против Мен; и който не събира заедно с Мен, той разпилява.

и това не го е казал сталин
        Аз не казвам, че някъде пише, че трябва да е толерантно.. Точно там е идеята- идеологията е- унищожавай всичко, което е различно- е какво християнско има в това? Тя противоречи сама на себи си религията!
        Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control
          Според мен християнството е най- нетолерантната религия на тоя свят. Езическите религии са били къде, къде по- толерантни. Християнството цели да подчини хората. Вярата не се измерва с това колко си дал на църквата и колко си ходил на църква, а с това, което носиш вътре в себе си. А християнската религия те задължава да правиш разни неща и за какво? За да може да владее света! Ти ако не си добър към останалите през годината, какво от това, че на Велик ден си отишъл на църква или че на Коледа си дарил 1 лв. чрез смс.. Или какво от това, че си кръстен, ако живееш като егоист? Религията не е нещо, което има нужда от традиции и представители на земята в лицето на духовниците! Религията и Бог е вътре в нас- той е просто част от еволюцията на хората!

Всичко гореказано важи с пълна сила за исляма! Тези две религии са толкова еднакви, колкото не може да бъде просто! Превърнали са се в най- използваческите и "мръсни" религии на света. Погледнете, че в световен мащаб противоречие има единствено между християнството и другите религии и исляма и другите религии. Като най- голямата борба е между тях двете. И то борбата не е за саматя вяра, а за взимане на надмощие! Погледнете българската църква- някакви лумпени патриарси се разделили на две и не могат да се разберат, кой да управлява- това не е ли в разрез с най- съкровенните християнски ценности- да се карат с години без никой да отстъпи?

Надявам се скоро да еволюира човечеството и да отмине този етап на алчност и сремеж към материалното
          Исляма е много по аграсивен от християнството и по некотрулируем, примери има в момента

Първоначално публикувано от fred
          Ами автора на картината разказва как отива в Батак и прави среща с участници в клането.Единия разправя /помак ли беше или турчин не помня/ как заклал жената и децата на друг седящ на масата/българин/-двамата си сърбат кафето или ракията заедно и къде го направил.А на въпроса на автора Антони Пьотровски (1853 - 1924) защо са постъпили така, отговаря - не знам, пашата нареди. Та за мен това е най тягостното-овчедушието и на двамата и българина и помака.
          на това му викат дзен, а не овчедушие
          въпрос на гледна точка
          Ами вярно е въпрос на гледна точка, но за мен е доста странно
          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
          Нагоре по стълбата, която води надолу
          sigpic

Comment

@mindcontol

ми не си противоречи - просто нещата са такива - или си от ляво или от дясно - средни пътища няма

изобщо - човек с позиция не може да е толерантен (това е мнение на ж. п. сартр )

@фред
            ислямът всъщност не е по-агресивен - там проблемите идват от неразбирането му - но точно на тази тема не ми се коментира че е бая дълго, а и трябват доста специфични познания

Comment

@mindcontol

ми не си противоречи - просто нещата са такива - или си от ляво или от дясно - средни пътища няма

изобщо - човек с позиция не може да е толерантен (това е мнение на ж. п. сартр )
              Цялата идеология е сбъркана. С такава идеология винаги ще има войни и противоречия. Идеята ми е, че не е нужно да има християнство или нещо друго, за да вярваш в по- висшите сили. Моята позиция е, че не искам да се кланям на църквата- аз нося вярата в себе си, а това че Халил носи вярата в себе си, но я нарича по друг начин не ми пречи.. Но и нас християнството ни насъсква срещу исляма и тях исляма ги насъсква срещу християнството- кому е нужно това? Църквата и мюфтийството правят само и единствено това!
              Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control
                [кому е нужно това?
                ми просто верният път е само един

Comment

@mindcontol
                  @фред
                  ислямът всъщност не е по-агресивен - там проблемите идват от неразбирането му - но точно на тази тема не ми се коментира че е бая дълго, а и трябват доста специфични познания
                  Ясно че философията на исляма не е агресивна, но точно тълкуването му не е еднозначно от разни местни лидери и шейхове най общо казано и много често е използвана от фанатици.Точно преди да ударят кулите в Ню Йорк четох една книга, роман, писана от бивш разузнавач и сътрудник на британските тайни служби, където горе долу беше описана същата ситуация, но на по ниско ниво-атентата беше във Великобритания, та в предговора се разказваше една история от 16 в, където старец опива и наркотизира разни диви младежи, пренася ги в една градина в това състояние, където има жени, вино и прочее, и им казва след това-видяхте рая, ако ме слушате ще идете там....Това продължава и до днес, описано е и в романа, но наистина е така-дивотия и простотия, съчетана с краен ислямизъм.А в Християнството няма подбни агресии / в последните 100-200 години/Нито папата примерно призовава на свещенна война срещу исляма. Книгата беше писана десетина и повече години преди тоя атентат, но автора на практика го предсказваше.
                  sigpic

Comment

е това е за сектата на хашишините (то където идва и думата асасин на английски)

действието се развива в иран

а въпросният шейх известен и като старецът от планината (Аламут) Хасан и Сабах ги е ползвал тия галфончета за политически цели

което само доказва че няма нищо ново под слънцето

хасанчо е бил пич де
                    за него мога дълго и продължително да разказвам и все яки неща

Comment

а и тая история не е от 16 век
                      за основаване на сектата се приема 1090 година, когато Хасан прави крепостта си на дайлам
                      същата крепост е е разрушена 1256 от Хулагу Хан

та явно британецът е спал в часовете по история

Comment

а въпросният шейх известен и като старецът от планината (Аламут) Хасан и Сабах ги е ползвал тия галфончета за политически цели

хасанчо е бил пич де
                        Точно така Стареца от планината, а за годината явно бъркам, е още по лошо, действа и след 10 века . Така например някакъв терорист бяха хванали с десет чифта гащи, защото броя на гащите бил вързан с броя на девиците в рая, нещо от сорта, ама такова малоумие от християнине не може да се очаква чак /па да тръгне и да се взривява/.Но много интересен беше тоя роман и точно го привърших и праснаха кулите.Та исляма си е ....едно наум, дето се вика, не че съм расист де, ама просто това е един от факторите, който служи като флаг на разни фанатици.
                        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred

хасанчо е бил пич де
                          Точно така Стареца от планината, а за годината явно бъркам, е още по лошо, действа и след 10 века . Така например някакъв терорист бяха хванали с десет чифта гащи, защото броя на гащите бил вързан с броя на девиците в рая, нещо от сорта, ама такова малоумие от християнине не може да се очаква чак /па да тръгне и да се взривява/.Но много интересен беше тоя роман и точно го привърших и праснаха кулите.Та исляма си е ....едно наум, дето се вика, не че съм расист де, ама просто това е един от факторите, който служи като флаг на разни фанатици.
                          това е така защото силата и влиянието на християните е дотам, че не се налага да използват такива средства - всички организации от типа на тамплиерите и тайните ордени (за които мога и аз много много да говоря) са до някаъде фанатични хайки с увлечение към властта и силата. просто така се е случило, че организацията на църквата е много по-силна на глобално ниво, та вместо със самоубийствени атентати борави с цели армии

ама много задълбахме в конспиративните теории

ПП: сорри за офф-а
                          sigpic
                          днес съм в почивка ---

Comment

Истината е че след първите два изстрела, ще сте изтрезнели от филосовския си цинизъм, но това е дълга тема...

Тук /във форума/ може да си разсъждавате на тема толерантност колкото си искате, но ако някога опрете до рязаните /да не Ви дава Господ/, ще Ви трябва някой с не толкова широки разбирания, някой на който не му пука да натиска спусъка когато е необходимо...
                            Mitsubishi Outlander
                            Mitsubishi Space Star
                            Daihatsu Terios

Comment

Mind_Control, чел ли си някога, някаква част от Библията?
                              Alfa Romeo 155 2.0 16V Super

Comment

Първоначално публикувано от Alfa Pilot
                                Mind_Control, чел ли си някога, някаква част от Библията?
                                От каква гледна точка питаш?
                                Lexus IS200

Comment

Working...
                                X