Известие

Collapse
No announcement yet.

кой спазва ЗДП и ППЗДП

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• кой спазва ЗДП и ППЗДП

интересно ми е само на мен ли се смеят, че минавам по 20 метра повече за да пресека на светофар, преминавам само на червено и т.н.
    признавам си, че и аз нарушавам закона и правилника, но съзнателно само това, че говоря по ГСМ като карам и не спазвам ограниченията на скороста( и то предимно при при извънградско каране)

П.П. интересно ми е има ли култира на шофиране сред форумниците, все пак в устава на клуба е записано, че ще спомагаме за подобряването и
    ИТАЛФЕСТ 2004 - "Барабар Петко с мъжете"

:biker: ИТАЛФЕСТ 2005 :biker:

Re: кой спазва ЗДП и ППЗДП

Първоначално публикувано от hf hpe
    преминавам само на червено
    хехе

иначе смея да твърдя и аз спазвам правилника - поне до голяма степен като мойте изключения са колан в града и лекинко скоростта

ма културата на шофиране - то може всички правилници да спазваш и пак да си не много културен шафер - да обичаш да се режеш по светофарите (само 0-50 ) и тям подобни.
    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

ми аз лично се пазя щото ми е зле дереджето с точките - на червено не минавам дори когато се вижда ясно че няма движение, винаги слагам колана, ограничението ... айде да минеме на някое друго въпросче... а за ГСМ-а имам х-фрее ма обикновено ми седи в жабката но като се сетя го слагам... абе гледам да ги спазвам законите общо взето
      '93 ALFA ROMEO 155 2.0 TS
      '98 ALFA ROMEO 166 2.0 V6 TB

Comment

Ми по принцип ги спазвам...............ама чат пат при добра видимост минавам на жълточервено..........за скоростта мисля колегите добре са обяснили.........иначе да чукна на дърво точки боллллл.....а и забравих че по някой път се престроявам малко по така
        98` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 mad italian horses...

Comment

така де да се чете зелено
          ИТАЛФЕСТ 2004 - "Барабар Петко с мъжете"

:biker: ИТАЛФЕСТ 2005 :biker:

Comment

аз също претендирам да го спазвам
            с изкл на минаване на жълто, което си е нормално
            карам винаги с колан, и ползвам хендсфри като говоря по телефона

скоростта в града не помня да см я спазвал, движа се с темпото на всички, а именно 60-70 на по открити участъци

от сичкото май само изпреварването от дясно ми е системна практика
            и явно докато ме отнесе некоя жигула така шее, ама в тоя град сички карат в най лявата лента!!!!
            '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
            '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
            '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Аз също се стремя да спазвам правилника-ама понякога е невъзможно да го спазваш без да създадеш опасност за движението. А и относно паркирането-ужасен проблем-макар че спирам винаги така че да не преча на никого, а и да не рискувам да ужулят колата-спирам на забранени места-не може да се въртя половин час и накрая и да мина пеш 2 километра за да стигна до мястото където искам. Иначе спирам на пешеходни пътеки и даже и спирам където няма , а съм видял че пешеходец е стъпил на платното и много се дразня като вземат да ми свиркат разни много бързащи задето съм спрял да пропусна някой пешеходец или някой да се измъкне от кръстовищети (автомобил)
              Не спазвам и ограниченията за скоростта-ама съгласете се че на много места има безумни ограничения на идеално прав и хубав участък-имам чувството че се сложили ограничението само за да могат куките да застанат след него и да дебнат.
              2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
              CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Случвало се е да наруша правилника само неволно (като преди седмица, когато минах триумфално през пешеходната зона на Варна, но се усетих, че няма никви други коли - явно съм проспал знак някакъв). По принцип карам така, че да се чувствам абсолютно сигурен, че мога да реагирам във всяка ситуация (доколкото зависи само от мен де). В резултат на това на моменти се презастраховам, докарвайки до бяс разни нерваци, в други случаи съм по-бърз от формално допустимото, но всичко според условията и в рамките на благоприличието
                Светофари и пешеходни пътеки са закон, но понякога предизвиквам повече объркване, отколкото полезност - пешеходците са бая наплашени и аха да тръгнат, па се върнат, в същото време отзад все някой свирка...

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
                Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

А и по лошо има. Случвало ми се е един път. Пускам аз пешеходеца а отзад някав малоумен п... се засвяткал яко и пешеходеца щеше да го отнесе. Така че вече преди да пропусна пешеходец пъвро поглеждам как е положеднието отзад. А на пешеходна - винаги.
                  А иначе и аз съм примерен
                  И си имам максимален брой точки в книжката
                  Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                  ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Аз се опитвам да спазвам правилника, но не винаги ми се отдава . По една или друга причина. Основната е, за да уцелея в джунглата от прелитащи около мен "Голфаджии" . Как да карам с 50 като така бройката на бездарници, който ме задминават по всякакви начини е опасно голяма .Най-стриктно спазвам правилата за предимство, светофарите и винаги, ама винаги давам мигач и следя да ми светят всички светлини по колата. Обаче GSM-а не ми излиза от устата . Ако имам например като днес 150 км градско шофиране с летящата баница, то сигурно имам и около 30-40 мин. разговори. Напоследък ползвам вградения високоговорител и оставам телефона на седалката до мен и признавам, че е по-удобно ама....Другият ми коронен номер са еднопосочните входове на бензиностанциите . Дори на Мусагеница на ОМВ-то,често като съм прибрал вече колесниците на баничарката и направо минавам през бензиностанцията, за да не намалявам и да губя височина с чакане на светофара .
                    Alfa Romeo 75 24V

Comment

Аз какво да ви кажа за правилника - спазвам го, ама преди да почна да карам в София се стараех повече.
                      Сега престрояване на светофари и т.н...., ама иначе на червено и за пешеходци винаги съм примерен.
                      Само да уточня, че карам не алфа (за съжаление), а служебна лада Нива, което доста ме улеснява при
                      паркирането (нема високи бордюри и големи дупки ).А за превишена скорост ме спряха
                      в неделя на телевизионната кула към румънското - 81км/ч и сега ще си чакам последствията.
                      Явно все пак не съм чак толкова примерен
                      AR 155 1.8 8v '94

Comment

Опитвам се да спазвам закона дотолкова, доколкото обстановката позволява и се старая да карам максимално културно.Винаги се намира някой който да те изнерви(безпричинно набиване на спирачки,каране с 30 в лява лента,засичане....),но просто гледам да се пазя от тези участници в движението и ги подминавам с максимална дистанция..Засега не са ми взимали точки и не съм имал произшествия(да чукна на дърво).
                        97'Alfa Romeo 145 1.6 BOXER - Sold Out
                        02' FIAT PALIO 1.2 Weekend
                        Accord i-ctdi 2.2 Executive

Comment

В БГ да се спазва закона е мисссион импосибал...

1.Другите не го знаят

2.Няма условия за това:маркировка,нормален път, обозначения, знаци

3.Органи(КАТ) които да стимулират това

4.Култира на пътя

пс:Един стик за голф решава проблема
                          sigpic
                          Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
                          " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
                          "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

ами аз се опитвам да спазвам горе долу правилата но някъде не става най често превишавам скороста иначе за червено никога не минавам, спазвам си предимството абе като се замисля найстина е трудно в българия да се спазва нещо което или го няма или е лошо направено

Comment

като изключем скоростта и престрояването, съм супер стриктен
                              155 2.0 traktor

Comment

Working...
                              X