Колеги, брата това лято заминава за Англия.Някой знае ли как стоят нещата с нашите документи за шофиране.Талона и книжката важат ли безпроблемно и в какъв период от време(ако има такова ограничение), или ще трябва на място да си изважда тамошна.Знам че след влизането Ни в ЕС може да се шофира в страните членки, но мисля че в Англия пак имаха някакви ограничения.Благодаря предварително !
Известие
Collapse
No announcement yet.
Международна книжка ?
Collapse
X
-
Доколкото си спомням книжките в Англия важат за период от 12 месеца след което или трябва да се държи приравнителен тест и съответно да се извади тамошно разрешение за каране, или да се върне в България, след което тези 12 месеца се подновяват отново. Само брат ти да не забрави че ако си изкара английска книжка ще трябва да се раздели с българската, т.к. няма право на 2 книжки от ЕС. За талоните не мога да ти помогна, но се съмнявам че има някакви ограничения.
-
Изкарах си английска книжкаВзеха моята без талона и я върнаха в България. Платих си 60 паунда за новата книжка без изпити ,без нищо
Книжка си извадих понеже ми искаха доказателство за адрес в Лондон от банките,понеже преди време поляците теглили кредити и неги връщали и сега на чужденци много трудно откриват сметки .. искат хидляди простоий. Надявам се съм бил полезен
Другото,което е отиваш в КАТ или някъде където издават документи и питаш за международна БГ книжка,ако само за каране ти трябва за да си спокоен
156 1.8 T.S 144 hp '99
Mazda 626 1.8 105 hp '92(bqga po4ti kolkoto alfata)
Comment
-
Първоначално публикувано от ninormalИзкарах си английска книжкаВзеха моята без талона и я върнаха в България. Платих си 60 паунда за новата книжка без изпити ,без нищо
Книжка си извадих понеже ми искаха доказателство за адрес в Лондон от банките,понеже преди време поляците теглили кредити и неги връщали и сега на чужденци много трудно откриват сметки .. искат хидляди простоий. Надявам се съм бил полезен
Другото,което е отиваш в КАТ или някъде където издават документи и питаш за международна БГ книжка,ако само за каране ти трябва за да си спокоен
а с тази книжка от англия, като дойдеш в БГ какви са процедурите ако да кажем ти напишат акт... имаш ли точки и т.н. ?sigpic
днес съм в почивка ---
Comment
-
Първоначално публикувано от Stoyan GeorgievПървоначално публикувано от ninormalИзкарах си английска книжкаВзеха моята без талона и я върнаха в България. Платих си 60 паунда за новата книжка без изпити ,без нищо
а с тази книжка от англия, като дойдеш в БГ какви са процедурите ако да кажем ти напишат акт... имаш ли точки и т.н. ?
Comment
-
Амии за Англия незнам аз тук в Италия карам с българска книжка и нямам проблем колкото до сини-зеленото талончеизвън българия неса чували за такова животномойто еотнето и е прибрано в кат в бг и там си стои тук неми искат такова нещо
Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
Mercedes Benz A170 CDI FL '01
Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08
Comment
-
Първоначално публикувано от acko88... неса чували за такова животноза какво са? Да има какво да ти вземат полицаите като доказателство за нарушението.
П.П. Иначе документите ни за самоличност са "модерни". Още малко и биометрични данни ще вкарат в тях , а зеленото картонче сигурно ще си остане.166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена
Comment
-
Първоначално публикувано от PEPI-2ALFAПървоначално публикувано от acko88... неса чували за такова животноза какво са? Да има какво да ти вземат полицаите като доказателство за нарушението.
П.П. Иначе документите ни за самоличност са "модерни". Още малко и биометрични данни ще вкарат в тях , а зеленото картонче сигурно ще си остане.Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
Comment
-
Първоначално публикувано от acko88Амии за Англия незнам аз тук в Италия карам с българска книжка и нямам проблем колкото до сини-зеленото талончеизвън българия неса чували за такова животномойто еотнето и е прибрано в кат в бг и там си стои тук неми искат такова нещо
Alfa 146 1.6TS 16v '98
Fiat Punto 55 1.1 `97 - градската
Comment
-
Първоначално публикувано от SNAIPERISTПървоначално публикувано от acko88Амии за Англия незнам аз тук в Италия карам с българска книжка и нямам проблем колкото до сини-зеленото талончеизвън българия неса чували за такова животномойто еотнето и е прибрано в кат в бг и там си стои тук неми искат такова нещо
Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
Comment
Comment