Известие

Collapse
No announcement yet.

каското покрива ли изкривена джанта от дупка на пътя?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• каското покрива ли изкривена джанта от дупка на пътя?

вчера благодарение на хубавите ни пътища ,минах през една дупка и изкривих джанта а гумата се скъса .Та въпроса ми е от каското ще ми платят ли изправяне джанта и нова гума.За гумите имам фактура и са на 5 месеца само

Май за да ти я платят ще ти искат протокол от КАТ.
    Къде си застрахован?
    Alfa Romeo 156 2.0 T. Spark
    2003 Honda CBR 954 RR

Comment

протокол от кат мисля ,че не е проблем аз за това питам да знам дали въобще да се разправям с глупости или да си ходя да си купя гума и да си изправя джантата.

Comment

Comment

Кажи къде си застрахован де.
          Иначе съм чувал за хора, на които застрахователите им покриват гумите дори само при балони от дупки.
          Нищо не ти пречи да се тестваш, пък каквото стане
          Alfa Romeo 156 2.0 T. Spark
          2003 Honda CBR 954 RR

Comment

Днес ме сполетя същото , само заджантата си не знам още дали е поразена . Видимо поне не е . Мисълта ми е , че при повечето застрахователи работата не става , ако пък стане , слагат разни амортизации на гумата и общо взето за 50 лв не си струва разправиите , които ти предстоят . Все пак пробвай и успех
            AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
            Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
            sigpic

Comment

При всички случай за да ти платят знам че трябва протокол от КАТ че заради неравност на пътя е станало въпросното нещо
              98` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 mad italian horses...

Comment

значи на майка ми и признаха застрахователит(3ти месец не плащат обаче) ама на чисто нова кола и платиха 95% от стойността на гумата. значи плащат за нови гуми..амаа тва нови е субективно понятие както се сещаш.. аза джантите плащат ако си ги застраховал, т.е. ако влизат в описа за допълнителното оборудване
                '93 ALFA ROMEO 155 2.0 TS
                '98 ALFA ROMEO 166 2.0 V6 TB

Comment

Първоначално публикувано от alf
                  аза джантите плащат ако си ги застраховал, т.е. ако влизат в описа за допълнителното оборудване
                  да и аз така знам, че само ако си ги застраховал, иначе дори да ти ги откраднат пак няма да получиш нищо.
                  ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
                  ALFA ROMEO 33 1.5 TI

Comment

Първоначално публикувано от Kostadin
                    Първоначално публикувано от alf
                    аза джантите плащат ако си ги застраховал, т.е. ако влизат в описа за допълнителното оборудване
                    да и аз така знам, че само ако си ги застраховал, иначе дори да ти ги откраднат пак няма да получиш нищо.
                    То за кражба в никъв случай не плащат .............дори и да искаш некви допълнителни клаузи..
                    98` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 mad italian horses...

Comment

да плащат, но наистина най-добре е да имаш протокол от КАТ
                      проблема е че отнасяш акт за несъобразена с пътните условия скорост
                      като съвет в акт-а пиши че дупката е била необезопасена и не е сигнализирано за нея, по тоя начин дори можеш после да съдиш общината ако е в населено място или министерство на регионалното развитие ако е било по републиканската пътна мрежа
                      относно гумата наистина ще ти напишат какъв и е процента на годност, но на мен скоро на гума на 15000 км и написаха 90% годност
                      за джантите наистина не знам как точно стои въпроса но е добре да са ти описани в предложението за застраховане, иначе това че имаш фактура за тях е предимство

зависи и кой наистина ти е застраховател, но Петко миналата седмица каза че са му признали балон дори без да е представил протокол от КАТ(става дума за ДЗИ)
                      на мен ДЗИ също ми признаха гума за това, че е злоумишленно нарязана с нож.
                      така че застрахователите са взели да се очовечват явно
                      ИТАЛФЕСТ 2004 - "Барабар Петко с мъжете"

:biker: ИТАЛФЕСТ 2005 :biker:

Comment

ами гумите са на 5 месеца протокол ще си извадя и отивам при застрахователя, пък ще видя какво ще излезе от цялата работа А и фактурата ми е за гумите не за джантите ,

Comment

Да на мен ми признаха балона и кривата джанта и ще платят 90% от стойноста на гумата.

Това кое те гледат е производствената дата на самата гума...тоест ДОТ-та

КАТ за да ти напишат протокол ще ти напишат и АКТ...защото според нашия тъп закон трябва да има някой виновен за ПТПто...те не могли да го пишат на Общината като собственик на пътя....за това някой застрахователи не искат протокол...

Звънни на застрахователния си агент и го питай...или звънни от мястото където си изкривил или до друга дупка (не се базикъм имало е случеи където са провери от къде е правен разговора) директно на застрахователната компания и ги питай какво да правиш.

Успех
                          sigpic
                          Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
                          " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
                          "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

Не става ли кофти с една нова и една стара гума на ос?

Comment

С доста разправии и без протокол ми признаха гумата но на 85% и не ми покриват изправянето на джантата

Comment

Working...
                              X