Известие

Collapse
No announcement yet.

Без газови уредби за автомобилите след 2010г

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Без газови уредби за автомобилите след 2010г

Цените на таксиметровите услуги могат да скочат двойно след 2009 година. Причината за това е новото изискване на Брюксел автомобилите да се движат само с горивото, за което е била произведена колата. В момента много автомобили, произведени да возят на бензин, са с допълнително инсталирана газова бутилка. Причината е, че така на шофьорите им излиза много по-евтино, тъй като газът метан е на по-ниска цена от обикновения бензин. Метанът върви по около 1,30 лв. литърът, а бензинът вече удари 2,50 лв. Много от такситата у нас обаче карат с газова уредба, монтирана допълнително в колата.
    Председателят на Националната федерация на таксиметровите водачи Яне Янков не изключи ударното поскъпване на такситата заради евроизискванията. В момента таксиметровите шофьори обслужват пътници за около 60 стотинки на километър по дневна тарифа и още около 5 стотинки за нощна.
    Много заводи за производство на автомобили в Европа се ориентираха преди години и започнаха да правят коли, предназначени да возят само на газ. По думите на Янков евродирективата вече е приета от Европейската комисия и трябва да влезе в сила от началото на 2010 г. Тогава таксиметровите водачи, които са инсталирали газова уредба в колата си, ще трябва да я демонтират и да започнат да карат само на бензин или с дизелово гориво.
    Основната причина за въвеждане на евродирективата е, че когато автомобилите имат допълнително инсталирана газова уредба, вероятността при удар или катастрофа тя да гръмне е огромна. Това опасно застрашава живота на шофьора и пътниците в колата. Според експерти друг проблем е, че в България съществуват малки сервизи, които не отговарят на никакви стандарти и поставят газови уредби без гаранции за качество. Необходимо е да се засили контролът над сервизите, които предлагат тези услуги, коментираха специалисти. Газовата бутилка обикновено се поставя зад задните седалки, а инсталирането й излиза около 1000 лв.

http://www.novinar.net/?act=news&act1=d ... MA==&qstr=газови%20уредби
    sigpicex
    147Q2
    300bhp/606nm
    Gtb2260, fmic, ss exhaust, Eibach springs & anti-roll bars

Правилно, сега всички бакшиши реват от бензина, а не споменават и дума за бутилката в багажника. Аз лично след като карах доста години кола на газ съм категоричен, че никога няма да си взема отново такава или пък да си слагам допълнително уредба.
    Giulietta 1,6 JTDm 2013
    156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

току виж жълтата напаст намалее
      Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
      AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Глупоти....

Мързи ме да изреждам причините поради които тва няма да стане, но на прима виста се сещам поне за 5 /цената не е между тях/.
        Mitsubishi Outlander
        Mitsubishi Space Star
        Daihatsu Terios

Comment

дано не са глупости ...
          повода бил, че имало риск от експлозии ... ок аз лично не съм чувал за инциденти.

положителното в този случай е, да бъдат "убити" хилядите трошляци на по 20 и канче години карани единствено щото на газ е ефтинко ...

другото е най-накрая някой да се сети да им цепне такива данъци, че да се откажат просто ...

баща ми кара пасатор '91 с газ и пак съм на мнение, че трябва да се забранят...
          Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV
          Subaru Outback '09 & Alfa Romeo 156 2.4JTD

Comment

естествено че е крайно време да има насърчителна политика за купуването на нови коли место на полуразпаднали се кошници ...

дори ако трябва изобщо за всички да се забрани газ метан и прочее

но с лево правителство тия неща май нема да минат шото шъ рипат разни орица дето се търсят на баницата мекото и ко мое да йофтинко
            Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Чета и не вярвам на очите си
              Въобще не съм вярвал че такива завистливи хора има в този форум
              Кажете ми една причина поради която трябва да забранят газтта
              Първо вие е СОфяНците който не са си показвали носа в провинцията да видят хората как се опитват да преживяват с 400 лева ( което е огромна заплата за тях в дадения град да не говорим за по малките заплати ) се опитват да издържат семеисво , жилише и кола с тези пари.
              Като гледам тука пишат хора с стабилни доходи ( не че аз не съм от тях ) но съм виждал немотията по българия и за сега газта е единсвеното средство с което те мога да си карат 20 годишния Хлопел защото нямат пари за друго

държавата насърчавала новите автомобили - ПЪлНи ГлУпости !!!
              Българина първо иска хубава кола да кара , шосле хувабо жилище после всичко останало

ако хората имаха пари вярвайте ми тука само лъскави автомобили щяха да се движат на бензин , щото нафтата замърсява околната среда доста добре

съжелявам че чета някакви сектантски точно тука
              Volvo S80 2.0 T5 180hp
              Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
              Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

орлине 20 годишни хлопел и без газ е опасно нещо на пътя
                а с газова дето 99% е за 200 лева емнайста употреба и изпуска е мега опасен
                а като немали пари у прованса?
                първо не е верно и второ - ми да работат повече бе
                ебати
                се едно у софето раздават пари само щото си роден тук!?

Comment

бялата сила се изказа.
                  като нямат пари да си хранят семействата що дават пари за 20 годишен хлопел бе?

аз като нямах пари за кола, ползвах автобус.
                  по-малко коли = на по-малко трафик = по-малко катастрофи, дупки, задръствания, замърсявания и въобще проблеми.

от кои да почнем - ми аз предлагам от по-старите а?

и по-леко с емоциите и думичките - хубаво е да си имаш мнение, но без да обиждаш.
                  Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV
                  Subaru Outback '09 & Alfa Romeo 156 2.4JTD

Comment

Първоначално публикувано от търтей
                    орлине 20 годишни хлопел и без газ е опасно нещо на пътя
                    а с газова дето 99% е за 200 лева емнайста употреба и изпуска е мега опасен
                    а като немали пари у прованса?
                    първо не е верно и второ - ми да работат повече бе
                    ебати
                    се едно у софето раздават пари само щото си роден тук!?
                    Май незнаш думата безработица , не искам с тебе да спорим точно щоте се уважаваме ама не си прав
                    Хората нямат пари за друго освен за газта , не си мисли че не искат да карат нови коли

Да аз съм на гас , Имам стабилни доходи , и въпреки всичко сметни колко пари отиват за гориво на месец

смятам веднага
                    една средна заплата в софия от около 800 лева - Казвам средна
                    годишно прави 9600 лева
                    почваме минусите :
                    Гражданска 150 лева
                    винетка 50
                    преглед 35
                    данък 50-150
                    бензин 2.40 литър
                    среден разход около 10 градско дори и 1.1 да си в софия
                    пробег на месец 1500 км -20000 годишно- 2000 бензинX 240 = 4800 Лева
                    събираме около 5100 лева изваждаме от 9600 около 4400 / 12
                    остават 370 - на месец за храна , почивка , дрехи и всичко останало

ако греша ме поправи , май на гас можеш да си позволиш и пържола да ядеш и лятото на почивка да отидеш( веднуж годишно )
                    Volvo S80 2.0 T5 180hp

Comment

всеки трябва да се простира според чергата си - като нема пари да си гледа децата оти ше кара кола???

и после това онова . ебаси

Comment

хахахахаха

"гъзарите " щом поддържате тезата че по-добре нови коли вместо стари кошници що стари кошници карате в момента а
                        или за вас Опел на 20 години е стара кола а Алфа на 10 е нова

първо си купете нови коли после карайте другите хора да си купуват и те . Пък даже и да си купите пак нямате право да давате на някой друг акъл колко нова кола да си купи .

а за газ метан че щели да ги забранят ... тва никога няма да стане

Comment

не си прав
                          сега говориш така защото имаш
                          опитаи ти да ходиш на работа с градски или с маршрутка
                          е верваи ми по опасно е от кола на гас
                          Volvo S80 2.0 T5 180hp

Comment

подкрепям WhitePower някои ходил ли е във далечния прованс да види как работят хората там и как се трудят ми естественно че ще си купуват стари коли като нямат пари за нови и ще карат на газ не виждам нищо лошо във това
                            АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

прав си бе орлине
                              ама като ти е малка заплата не ходиш на море и така

а и като немаш кола пестиш пари
                              и кво стаа
                              мое и на море да идеш

и си пропуснал ремонтите по 20 годишната кошница които също са доста пари

а безработица?
                              ее стига де
                              безработица при настоящата ситуация в българия чисто и просто означава всякаква липса на инициативност и предприемчивост

Comment

Working...
                              X