Известие

Collapse
No announcement yet.

Глоба за неизмита кола!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Глоба за неизмита кола!

Поредната глупост, при положение, че знаем в каква "чиста" държава живеем! Още повече, се оказва, че за КАТ мръсен автомобил не е просто зацапан номер или липса на видимост.
    Хареса ми коментара на списание Тема:
    Странна любов към естетиката връхлетя изневиделица КАТ. В проект за промени в Закона за движение по пътищата дирекцията предложи всеки собственик на неизмита кола да бъде глобяван с по 20 лева. Трябва да се признае, че опитът на Алекси Стратиев и хората му да осигурят европейски вид на превозните средства заслужава похвала. В Европа е така. Там не се движат коли с неразгадаем основен цвят на боята, още по-малко с изчегъртан върху мръсотията надпис “Измий ме!” Там до всяка необезопасена дупка или кална локва застава полицай. Докато не дойде някой от съответните служби и отстрани пречката за безопасността на движението. У нас целият щатен състав да се изкара по пътищата, дупките ще се окажат хилядократно повече. Затова полицаите не стоят край тях - битката е безсмислена и обречена на неуспех.
    Защо тогава от КАТ смятат, че една измита кола може да се окаже победител в битката с калта, прахоляка, бетоновозите, самосвалите с пясък и чакъл, зимното опесъчаване, лугата и т.н.? Не е ли обречена на неуспех подобна битка?
    Веднъж годишно общините правят опит да намокрят улиците. В София подобно хигиенно мероприятие наподобява блокадата, причинена от гостуването на Кондолиза Райс. Забранява се домуването, паркирането, преминаването и движението, докато служителите от чистотата не приберат маркучите. След тях остават прилежно събраните на купчинки боклук и кал. Само че няма кой прилежно да ги събере. И става едно замитане под килима.
    Ако се съди по броя на новооткритите автомивки, българският шофьор вече е усвоил хигиенните навици на стара Европа. Ако се съди по състоянието на пътищата и улиците - нищо ново не сме научили. Там колите се мият веднъж месечно, защото няма какво да ги изцапа. И филтрите им са чисти. И обувките... Факт е, че решаването на тези проблеми не е в правомощията на КАТ, но е крайно време държавата да престане да бяга от отговорността си, като прехвърля топката от една институция в друга - в крайна сметка, ако иска гражданите да си изпълняват задълженията, тя трябва да спазва своите към тях. Дотогава подобно законотворчество винаги ще изглежда съмнително, че се прави в нечия полза.
    Едва ли лобито на автомивките е толкова силно, но катаджиите вече потриват ръце. Така де - в този прахоляк не е трудно да се намерят нарушители, които ще предпочетат петте лева рушвет пред 20-те лева глоба.

145/1,4/TS, 155/1,8/TS

писах вече жалба до общината за мръсни улици и строител дет разнася прахоляк ... зарад тея глоби ...
    Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV
    Subaru Outback '09 & Alfa Romeo 156 2.4JTD

Comment

Това е поредния абсурд. Аз моята красавица като я измия и се радвам 2-3 дена (ако не вали) чиста, не знам защо ли, предполагам, че понеже минавам по Европейския път наречен Околовръстно шосе което за последно е почиствано някъде през социализма, а като завали трябва да си снимам пътя за да показвам на контролните органи защо ми е мръсна колата.
      "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
      Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
      Opel Astra J GTC

Comment

2-3 дена?!?! моята за една нощ и не мога да си я позная ...
        Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV

Comment

Първоначално публикувано от vladu
          и на сутринта викаш
          аууу
          крокодил
          ...
          и говори
          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

писах вече жалба до общината за мръсни улици и строител дет разнася прахоляк ... зарад тея глоби ...
            Ха! То и аз ще пусна. Предполагам темата ти с линка към община София е за това. Предлагам да се организираме и да пуснем всички от форума жалби. Макар, че...

145/1,4/TS, 155/1,8/TS

Comment

Първоначално публикувано от търтей
              и на сутринта викаш
              аууу
              крокодил
              ...
              и говори
              Освен уличници вече ще бъдат и мръсници

145/1,4/TS, 155/1,8/TS

Comment

Тия са много нахални !
                “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Първоначално публикувано от Teazer
                  Ха! То и аз ще пусна. Предполагам темата ти с линка към община София е за това. Предлагам да се организираме и да пуснем всички от форума жалби. Макар, че...
                  едно е сигурно - те трябва да си ги затварят тези жалби ...
                  дали ще е няква проформа (напишат предписание до строителя да си мие улицата редовно и да полива с вода отпадъците) или по-сериозно - акт за прилична сума - ще видим.

другото сигурно е, че ако само се седи и се мрънка наистина няма никой да ти обърне внимание.

Comment

Ми аз тая сутрин кат са замислих че тряя да давам по 30 лв на седмица за автомивка вместо за нафта и ми стана лошо............ и срам не срам пред офиса си я измих! ма до кога така?????
                    alfa 146 1.9 JTD - най-красивата
                    alfa 155 - 1.7 TS - гордостта на мъжо ми

Comment

Това е много хубава което ще направят писна ми да гледам мръсни коли на които и номера не се вижда.
                      Трябва най-накрая да се научим да не сме прасета и да се грижим за собствените си вещи подобаващо
                      EX 156 1.6 TS

Comment

Моята спи в гараж
                        "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
                        Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
                        Opel Astra J GTC

Comment

Първоначално публикувано от alfa_147_mania
                          Ми аз тая сутрин кат са замислих че тряя да давам по 30 лв на седмица за автомивка вместо за нафта и ми стана лошо............ и срам не срам пред офиса си я измих! ма до кога така?????
                          ако го приемат това наистина ще има доста глоби макар че аз лично съм много против мръсните коли трябва да си оправят пътищата и тогава да си мислят за такива глоби
                          http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net
                          www.ico83.snimka.bg/[/url]

Comment

Мия си колата всяка седмица /поне по веднъж/ и ако улиците бяха чисти колата ми щеше да е винаги чиста, ма не са и кмета си пита оная работа, куките да вземат да пишат актове и за дупките и за мизерията по улиците...
                            Mitsubishi Outlander
                            Mitsubishi Space Star
                            Daihatsu Terios

Comment

Това прилича на конспирация от автомивките
                              Алфа Ромео 146 '96 1.6i 8v Boxer, Mercedes Benz C 200 '01

Comment

Working...
                              X