Известие

Collapse
No announcement yet.

евала

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Orm
    Първоначално публикувано от fred
    Как може СССР да саокупанти в прибалтика през 41-ва след като 39г. Латвия Литва и Естония се присъединяват към СССР ????
    Наистина е 1939 г, ама нали ти е ясно, как са се "присъединили", защото след 50 години си плюха на петите веднага
    Да,само че това е лична договорка между Сталин и Хитлер. През 39 година СССР и Германия са били все още дружки.
    Само че това нещо няма нищо общо с обикновения съветски войник , или пък прадядо ми които са загинали в тази война . Хората са воювали за родината си,а не за комунягите . Ако има кой наистина да мрази комунягите , то това са бившите страни на СССР ( на първо място ) защото най вече са растрелвали по умните хора от тези държави . Личните жертви на Сталин са (ако не се лъжа ) към 2 000 000 души. Но това не значи че трябва да се провъзнасят в герои S.S.
    Първоначално публикувано от morfius
    Все едно у нас не са избивани хора от "народен съд" или без съд, все едно не е унищожена интелигенцията за да бъде заменена от рабфаци... всички държави яли тоя к*р има защо да мразят комунягите.
    А ние още го ядем, че като слушам носталгията даже ни харесва!
    Напълно съм съгласен с вас, така е.И двете системи са еднакво гадни.А поради овчемислие сме последната дупка на ЕВропа и сме вкарали във властта децата и внуците на рабафаковците, образовани в ЕВропа, знаещи езици, но умствено импотентни, както родителите си.
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

сме вкарали във властта децата и внуците на рабафаковците, образовани в ЕВропа, знаещи езици, но умствено импотентни, както родителите си.
      мндаа
      и затва евала на естонците
      поне помнят кое как защо
      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от deadairplane
        Добре де ... ама и ние дърпаме напред малко по малко и не е особено голяма разликата ( освен че си имат замъци и такива работи ). Ама ние не сме нито фашисти нито комуняги ... а те са!!!
        Кога за последно беше там и колко естонци познаваш?
        Оооооооо стария ми приятел........ Познавам един естонец и двама латвийци. И тримата смятат фашистите за освободители .
        Не съм бил там, ама имам вкъщи една черна кутийка ( казва се телевизор ) и там вътре ги има тези неща. Не е задължително да се ходи някаде за да имаш информация.
        Ето ти един пример http://2004.novayagazeta.ru/nomer/2004/ ... -s11.shtml мисля че ще разбереш какво пише!!!
        В Афганистан бях началник на 3ма Естонци и един Фрацузин, и досега са ми едни от най-добрите приятели. Да си бил с някой на война не е малко. Та според тебе на кого повече трябва да вярвам на твойта малка черна лъжлива кутийка или на тях. Само да допълня досега съм присъствал на няколко събития отразени в твойта кутийка и после каквото съм видял в нея не е имало нищо общо с действителността. И Латвия е малко по ня юг от Естония и е суверенна държава, демек няма нищо общо с Естония.

Comment

Добре де ... ама и ние дърпаме напред малко по малко и не е особено голяма разликата ( освен че си имат замъци и такива работи ). Ама ние не сме нито фашисти нито комуняги ... а те са!!!
          Кога за последно беше там и колко естонци познаваш?
          Оооооооо стария ми приятел........ Познавам един естонец и двама латвийци. И тримата смятат фашистите за освободители .
          Не съм бил там, ама имам вкъщи една черна кутийка ( казва се телевизор ) и там вътре ги има тези неща. Не е задължително да се ходи някаде за да имаш информация.
          Ето ти един пример http://2004.novayagazeta.ru/nomer/2004/ ... -s11.shtml мисля че ще разбереш какво пише!!!
          В Афганистан бях началник на 3ма Естонци и един Фрацузин, и досега са ми едни от най-добрите приятели. Да си бил с някой на война не е малко. Та според тебе на кого повече трябва да вярвам на твойта малка черна лъжлива кутийка или на тях. Само да допълня досега съм присъствал на няколко събития отразени в твойта кутийка и после каквото съм видял в нея не е имало нищо общо с действителността. И Латвия е малко по ня юг от Естония и е суверенна държава, демек няма нищо общо с Естония.
          Ако ти е интересно ..... порови се из интернет и ще видиш че съм прав . Коратели (тези които са помагали на фашистите)) на СССР по онова време е имало в Латвия , Литва , Естония , Украина (и мисля че Беларус ама не съм сигурен ) Имало е такива отрядчета убийци, доносчици и информатори .
          А и някаде да съм казал че Латвия и Естония са една и съща държава?????
          Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Първоначално публикувано от търтей
            сме вкарали във властта децата и внуците на рабафаковците, образовани в ЕВропа, знаещи езици, но умствено импотентни, както родителите си.
            мндаа
            поне помнят кое как защо
            Съгласен съм, дано сме живи и ние да доживем това един ден-поне преместване на тоя "паметник" с шмайзера, който стърчи насред София.
            sigpic

Comment

мндаа
              поне помнят кое как защо
              Съгласен съм, дано сме живи и ние да доживем това един ден-поне преместване на тоя "паметник" с шмайзера, който стърчи насред София.
              И Шипка трябва да срутиме........... и изобщо дайте да съборим всичко и да останем по молове и бизнес сгради. Ще оставим само паметника на ключа на София дето е на расклона за Дружба
              Поне задръствания няма да има.........
              Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

мндаа
                поне помнят кое как защо
                И Шипка трябва да срутиме........... и изобщо дайте да съборим всичко и да останем по молове и бизнес сгради. Ще оставим само паметника на ключа на София дето е на расклона за Дружба
                Поне задръствания няма да има.........
                Ми Шипка няма нищо общо със съветския воин, а пък прослувутата Бастилия например, където е имало около 6 затворника по това време, е срутена по време на Парижката комуна, ама БКП не плаче за нея, защитава Альоша и оня бетонен куб, където беше изложена кожата на Жоро Тарабата /"хироя" алкохолик и национален предател, който даже предава на НКВД по времето когато слугува на Сталин един от другарите си от Лайпицигския процес, май Попов, който защитава тезата че Македония не е българска, който убива и комунист/.
                А какво да кажем за съборените църкви, паметника на загиналите български войни, който беше на мястото в градинката на НДК и други такива паметници, съборени преди 1989??За тях нищо......Предлагам да спрем дотук
                sigpic

Comment

Да това не е тема за форум. Идеята ми е че исторята трябва да се помни колкото и лоша или добра да е тя. За да не се повтарят грешките допуснати от предишните поколения.

Comment

Да това не е тема за форум. Идеята ми е че исторята трябва да се помни колкото и лоша или добра да е тя. За да не се повтарят грешките допуснати от предишните поколения.
                    Да се помни не означава - да се идеализира!
                    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius
                      Да се помни не означава - да се идеализира!
                      Абсолютно си прав !!!!

Comment

Working...
                      X