Известие

Collapse
No announcement yet.

Help visa 1.38

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Help visa 1.38

Здравеите на всички.Имам проблем с visa 1.83 кодочетец за коли,значи имам 2 ком порта на компа кой то работат виндолса ми е 98
    и зареждам дос защото програмамта не работи по линдолс.
    Избирам си кола типа на двигателя след коетоми дава черен екран за няколко секунди и излиза съобщение да си проверя кабелите поне до колкото разбирам руски.Въпроса ми е кам тези които са работели и виждали тази програма какво подяволите изпускам и защо не се сварзва ecu -то на колата.Спазил сам прекъсванията на портовете,адресите им сащо фаиловете на програмата са архивирани,нямам нито един 'read only' чудя се дали не трябва нещо да се пише в config.sys,autoexec.bat или някаде другаде.
    Нека всеки които има някакви идеи да ги сподели ще му бада безкраино благодарен.

Re: Help visa 1.38

Първоначално публикувано от dodo_15
    Здравеите на всички.Имам проблем с visa 1.83 кодочетец за коли,значи имам 2 ком порта на компа кой то работат виндолса ми е 98
    и зареждам дос защото програмамта не работи по линдолс.
    Избирам си кола типа на двигателя след коетоми дава черен екран за няколко секунди и излиза съобщение да си проверя кабелите поне до колкото разбирам руски.Въпроса ми е кам тези които са работели и виждали тази програма какво подяволите изпускам и защо не се сварзва ecu -то на колата.Спазил сам прекъсванията на портовете,адресите им сащо фаиловете на програмата са архивирани,нямам нито един 'read only' чудя се дали не трябва нещо да се пише в config.sys,autoexec.bat или някаде другаде.
    Нека всеки които има някакви идеи да ги сподели ще му бада безкраино благодарен.
    Здрасти колега,добре дошъл във форума!
    Е такъв ли трябваше да бъде първия ти пост.....твърде неясен.
    Все едно да искаш електронните схеми на Аполо 13 - совалката...
    и остава ние да разбираме от ремонт на совалки и всякакви подобни...

Напиши по-кратко точно и ясно какъв ти е проблема и ще гледаме да ти помогнем...
    Както и - За каква Алфа става въпрос...
    Успех
    Това, което отличава човека от животното е алкохолът! Животните не поркат!

Comment

Избирам си кола типа на двигателя след коетоми дава черен екран за няколко секунди и излиза съобщение да си проверя кабелите поне до колкото разбирам руски.Въпроса ми е кам тези които са работели и виждали тази програма какво подяволите изпускам Smile и защо не се сварзва ecu -то на колата.Спазил сам прекъсванията на портовете,адресите им сащо фаиловете на програмата са архивирани,нямам нито един 'read only' чудя се дали не трябва нещо да се пише в config.sys,autoexec.bat или някаде другаде.
      Нищо не се пише. Сигурен ли си в четеца? И пробва ли да въртиш СОМ кабелите - 1 и 2? За друго - всичко си спазил като гледам. Остава, проблема да е в четеца или да имаш изгорял Сом Порт на ПЦ-то.
      75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
      155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
      FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
      Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Значи комовете на пц-то си работата тествах ги.Вартях кабелите между ком1 и ком две рестартирах четеца при всяка смяна на положението на кабелите.К и Л лините светят като в едната позиця л линията свети постояно а к линията премигва,в дргата позиця само л линията премигва.Дал сам на фаиловете да са архив а не read onli да неби да нетрябва да имат никаква маркитовка за састояние.А и още нещо не зарейдам от бутващо CD а диретно с F8 command promp на линдолс 98.

Comment

Разбрах се с момчето да върна висата,но нещо не мисе обажда.Ако на някои му се намира схемата на четеца и бин-новете и хех-овете бих почерпил ако ми даде линкове кам тях .

Comment

http://fiat-bg.org/Downloads/Software/
            Имаше схемите със сигурност.
            75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
            155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
            FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
            Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Колега ако си от Сф пиши ми едно Лс и може да минеш на място с твойта техника да видим каде е проблема. Явно не са ти обяснили, но има само един правилен начин на свързването на двата RS232 кабела.

Виждам, че правиш и друга грешка - двата светодиода на интрфейса не са активност на K и L, а са Tx и Rx. + това L линията се свързва само в случай на нужда, когато съответния модул изисква wake up сигнал. Друго нещо - ако избираш подобно ecu или модул, но не точно същото пак няма да стане връзката. Може и кабелите RS232 да са прекъснати или самия хардуер да не е наред. Освен това понякога изглежда, че имаш работещи com портове, но всъщност не е така напракитка.

Както виждаш нещата където може да е проблема са много и по-добре на място да говориме и да тестваме каде е проблема стига да си от Сф.
              Alfa Romeo 146 1.6TS '97
              За мерси, не ме търси!

Comment

колега не сам от сф. което е жалко в моя случаи но относно комовете-работят си.Тествах ги с ком мишка,мерих и кабела rs-232 изглейда че си работи нормално,а относно сварзването на портовете как ли не опитах и се ми дава че нямам връска.Избирам и точня тип на двгателя и ецу - то.Купих го готов четеца и имам съмнение че в някой от епромите е зададена грешна стоиност,но ако мислиш че бъркам моля те кажи ми, наистина ще сам ти благодарен пак и ще почерпа .

Comment

Значи както си и мислех така се и получи четеца беше прецакан, но сега пък имам друг проблем.
                  софтуера ми излиза почти на амглиски,а имено след като изтрих фаиловете с формат ру накрая (както четох някаде си 4е така се правел на англиски), когато открие грешката ми дава празен фон акато дам ф10 излиза на някакв размешан език.
                  Въпроса ми е имали някои направо англиската версия на софтуера,или по нова версия(както сам чел че може да чете и мотори)?

Comment

Working...
                  X