Известие

Collapse
No announcement yet.

Бензин в дизелова кола ??

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Бензин в дизелова кола ??

Какво става като се сипе бензин в дизелова кола? Днеска по навик тръгнах да наливам 95 в служебната кола, а тя е дизел усетих се на време де.. само 4 литра бях сипал.. после долях 18 литра дизел и като тръгнах нямаше никакви проблеми.. минах към 50 км и няма признаци да има проблеми. Вие какво ще кажете?
    Lexus IS200

се едно си сипал добавка за дизелово гориво
    карай и се не бой
    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей
      се едно си сипал добавка за дизелово гориво
      карай и се не бой
      И аз така си помислих значи да очаквам да тръгне повече сега
      Lexus IS200

Comment

Re: Бензин в дизелова кола ??

Първоначално публикувано от Mind_Control
        Какво става като се сипе бензин в дизелова кола? Днеска по навик тръгнах да наливам 95 в служебната кола, а тя е дизел усетих се на време де.. само 4 литра бях сипал.. после долях 18 литра дизел и като тръгнах нямаше никакви проблеми.. минах към 50 км и няма признаци да има проблеми. Вие какво ще кажете?
        щом си долял 18л няма да има проблем, споко.
        Alfa Romeo Crosswagon Q4 ex ones: Alfa Romeo 166TS, Alfa Romeo 147 1.9JTD & 145 1,6 boxer

Comment

: - )

нали е служебна какво я мислиш. иначе тези дето ти казват че не е проблем не са съвсем прави
          Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
          Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
          Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Re: : - )

Първоначално публикувано от Alexanderbb
            нали е служебна какво я мислиш. иначе тези дето ти казват че не е проблем не са съвсем прави
            я да чуем къф е проблемъ?
            Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Бившата ми кола беше дизел и един път така като тебе незнам защо реших че трябва бензин да се сипва !Бях нялял 4 литра,но проблеми след това нямах никакви.А и м/у другото съм чувал че сипват малко бензин зимно време да дизелите за по-лесно палене!

155 2.5 V6
              Passat 2.5 TDI 180hp highline

Comment

А и м/у другото съм чувал че сипват малко бензин зимно време да дизелите за по-лесно палене!
                Ние на служебния камион зимата на 100л.нафта,сипваме 10л бензин,отделно и добавка
                Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Е, поне няма да замръзне нафтата.
                  Alfa Romeo 145 1.9 JTD
                  http://bendidas.hit.bg/

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control
                    Това, което би могло да се случи основно зависи от относителното количеството бензин. Колкото до влиянието на бензина в/у дизеловия двигател, съвсем накратко - намаляване на цетановото число, увеличаване на задръжката на възпламеняване т.е. повишаване на скоростта на нарастване на налягането (повишаване на твърдостта на работа) от което следва така нареченото “ударно натоварване” в коляно-мотовилковия механизъм. Повишава се и абсолютната стойност на максималното налягане в цилиндъра.
                    Ако относителното количество бензин е голямо, най-малкото е повишено износването на горивната апаратура в по-лошия случай може да задере някоя от прецизните двойки.
                    Alfa 145 1.3, 75 TS, 166 2.4 mjet

Comment

Ми в кръга на майтапа, какво ти пука, като е служебна
                      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                      Нагоре по стълбата, която води надолу
                      sigpic

Comment

Някъде четох , че ако е 4:1 нафта с бензин нямало проблем Ноо не мога да кажа 100% , не съм се сблъсквал с такъв проблем , ако може да се нарече проблем
                        Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
                        Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

Първоначално публикувано от lulin racing
                          Бившата ми кола беше дизел и един път така като тебе незнам защо реших че трябва бензин да се сипва !Бях нялял 4 литра,но проблеми след това нямах никакви.А и м/у другото съм чувал че сипват малко бензин зимно време да дизелите за по-лесно палене!
                          Брати ми сипва по малко бензин зимата на печката си Пежо, за да пали по-лесно. Досега няма никакъв проблем, но определено зависи от съотношението. Ако е 1:1 сигурно няма да е добре
                          2014: Deutschland über alles

Comment

Карай си свиркай! Няма нищо да стане
                            _______
                            146 JTD - ex
                            Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

То на бензиновите коли отовра за бензин е тесен и не може да влезе дизелов пистолет, ама при делите е голям отвор и влизат и бенизновия и дизеловия пистолет.
                              Кофти!

Хубаво, че си се усетил. Преди 2 години един приятел с А6 2.5TDI сипал 20 литра бензин на печката и ми звъни на магистралата и вика тая кола литна, върви уникално, след това след 10мин ми звънна да ми иска номер на пътна помощ.
                              www.facebook.com/workshox

Comment

Working...
                              X