If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Само ще кажа, че тая тема е в топ 3 на най-тъпите, които съм чел. Повече няма да пиша, за да не обидя някой...
p.s.: Тоя форум на нищо не прилича вече, отчаях се
Ще ми посочите ли държава без корупция. сега ше ми кажете някоя която примерно няма начин пенчо да бутне подкуп. Ама това не е държава без корупция. Просто там няма равенство - там корупция се позволява само на богатите корпорации - спонсорират партии, изграждат заводи на определени места , фондации на корпорации обучават хора който стават после еди какви си и ..уреждат разни неща. Да бай Пенчо няма да може да бутне 20 кинта на ченгето - ако бутне пандела - ама Бизнесмена Гошо пак ще е недосегаем - не е дал подкуп - той е лобирал, спонсорирал , даряват и т.н.т.
Посочете ми държава ????
П.П Идеята ако издаде тоя дето предлага подкуп да получи още толкова не става . Издавам един дето ми предлага хиляда за да получа две хиляди - и после още сто човека дето чакат да ми дадът по 1000 се отказват и вместо сто хилки аз вземам 2 хилки, повече никой не ми предлага щото ми се носи славата на порта, намират си друг човек дето си трае, а аз ако съм и настъпил нечии интереси го отнасям - колко си мислите че струва да очистят един чиновник с професионалист, ама що да го чистят - случайно ще го бутне нещо вечер и просто ще остане инвалид или с лице разядено от киселина.
Единствения начин е точна и ясна процедура - всяка стъпка да е ясна, точно регламентирана, с точни срокове и точни задължения - и цялото това нещо да е прозрачно . Системата предотвратява корупция - не наказанията.
Наказанията вдигат разходите по корупционни практики - респективно дигат мизата на подкупа и разходите за криене и съответно пък и разходита на органите за залавяне.
Според вас намалява ли корупцията като вдигнаха глобите от КАТ - НЕ
едно време "тарикатските" регистрационни номера се получаваха май само по рушветския начин
сега като са официално платени, на кого да буташ и що да буташ
плащаш си, получаваш си 6-цифрения номер по тарифа
Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.
Comment