Известие

Collapse
No announcement yet.

Може ли с паспорт а не с лична карта?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Може ли с паспорт а не с лична карта?

Здравейте,
    такаааа....
    предстои ми закупуване на кола, поредната. харесал съм си една, обаче нямам лична карта, имам само паспорт и шофьорска книжка.
    Въпросът ми е : Може ли да си я регистрирам на мое име без катаджиите да ми правят проблем за личната карта и да ме карат да си вадя спешно такава?
    Благодаря Ви за отговорите предварително.

Тони
    sigpic
    Alfa 145 1.6 - едно червено бонбонче!
    Fiat Ritmo 1984 - непретенциозен
    Fiat 125 1977 - а бяхме млади!

какъв паспорт? Задграничен?
    Аз доколкото помня там май не пише адреса на който живееш, или греша??

Comment

Такаааа
      Ами не пише адреса.
      При това положение ?
      При нотариалното прехвърляне може ли да си дам паспорта и оттам да ми вземат данните или пак трябва лична карта? В рамките на колко дена трябва да си пререгистрирам колата в КАТ и след това колко дена имам, за да отида в данъчното?
      Питам за дните, за да видя дали ще имам време да си извадя лична карта в някой промеждутък...
      Или пък ако мога да я взема с пълномощно и после да си я прехвърля на мое име - барабар с табелките? С паспорт може ли?
      Извинете за многото елементарни въпроси, но аз съм скаран с документите и изобщо сега не знам какво да правя - докторант съм в Словакия и имам малка ваканция и като си дойда се чудя кое по-напред да свърша. А ми се ще и нещо за душата да направя...
      sigpic

Comment

Лична карта ще ти трябва... Срока за издаване на нова е в 3 варианта - нормална (1 месец), бърза (10 дена) и експресна (3 дена), като всеки вариант си има съответната цена. Доколкото си спомням, за нормалната услуга цената е 10лв ... нататък се умножава по две. Но без ЛК трудно може да стане каквото и да е...
        155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
        Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Тъъъъъй...
          Май ще я вземем на името на приятелката ми.
          Най-бързо и лесно - така.
          sigpic

Comment

не че искам да урочасам нещо, ама ако един ден (не дай боже) се разделите нали се сещаш че колата си е нейна по закон?
            и особено ако се разделите с не особено добри впечатления един за друг ще иска ли да ти я прехвърли? помисли си.
            няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Първоначално публикувано от bouncer
              не че искам да урочасам нещо, ама ако един ден (не дай боже) се разделите нали се сещаш че колата си е нейна по закон?
              и особено ако се разделите с не особено добри впечатления един за друг ще иска ли да ти я прехвърли? помисли си.
              Дано не му се случва че остава без кола
              0888515205

Comment

Да не живееш в миналия век още бе колега?
                АR 33 1.5-ex;АR 155 2.0TS-ex
                FIAT TEMPRA 1.6i.e.-ex;AR 155 1.8TS-ex;FIAT bravo 1.6 16v;ALFA ROMEO 155 2.0 16V-ex,AR 156 2.0 TS

Comment

Първоначално публикувано от anton_caro
                  Тъъъъъй...
                  Май ще я вземем на името на приятелката ми.
                  Най-бързо и лесно - така.
                  Абе пич. Майка, баща нямаш ли? Регистрирай я на някой от тях. Пък после като си извадиш лична карта си я прехвърли ако искаш. Сега не ти познавам приатялката, ама недай си боже се разделите наистина лошо и не ти я прехвърли може да ти я вземе под носа много лесно.
                  Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Според мен дай там 50 лева /най много/ или колкото е за експресна услуга и това е, нито ще обеднееш нито ще забогатееш с тия пари, ама ще ти е спокойно и ще си спестиш евентуални бъдещи недоразумения и разправии.
                    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                    Нагоре по стълбата, която води надолу
                    sigpic

Comment

Working...
                    X