Известие

Collapse
No announcement yet.

За spritmonitor.de?Малко помощ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• За spritmonitor.de?Малко помощ...

Колеги...изобщо не ми е ясно как се борави с тая чудесия...вкарвам някакви данни, наистина ми се улесни смятането на разхода, но според мен не върша нещо както трябва, защото се получават разни странни цифри за разхода, а тогава, когато не пълня резервоара до капачката, изобщо нищо не отчита сайта...Или пък ако го напълня, а по някое време дозаредя, примерно изкарва 30/100 разход, а на следващото смятане-5....

Най-вече не ми е ясно положението с нивото на резервоара...и...в полетата въвеждам общия пробег и моментния пробег на колата при зареждането или при изхабяването на бензина...въобще пълна каша...а искам да го направя като хората...

http://www.spritmonitor.de/en/detail/27 ... ?cdetail=2

Ето това са ми детайлите...моля някой да ми помогне, защото хелп има само на немски, не е преведен още, а с немския изобщо не се оправям...
    156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Здравей колега,
    първо е добре да започнеш с пълен резервоар. Пишеш колко ти е километража, колко си заредил(при първото зареждане това няма голямо значение) и че ти е първо зареждане..
    От там нататък - всеки път като сипваш гориво си отбелязваш километрите в момента на зареждането. И в сайта въвеждаш само километрите (Odometer), колко гориво си сипал, парите за които си заредил и дали си напълнил догоре, или само си долял (+ другите описатели.. с какви гуми, стил на шофиране тип път по които си карал)!
    Сайта смята разхода от пълно до пълно. Тоест, ако 5 пъти сипеш за по 10лв и не напълниш догоре - няма да ти показва разход - ще ти го покаже, като сипеш догоре. Погледни и моя акаунт от подписа ми. успех..

аа, и най-добре си изтрий въведените дотук данни и си ги въведи наново както трябва.
    Alfa Romeo 159 SW 1.9JTDm '07
    EX' Alfa Romeo 145 1.4TS '98

Comment

Yep,
      Същото като Бодом - само че аз зареждам винаги само пълно пълно.
      Полетата който попълвам са само trip odometer, колко литра и колко пари. Коменатари и стил на каране и другите радио бутони.

Иначе това с допълването е пълен ташак и така и не разбрах как работи. и дали работи като хората.
      Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
      ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f
        Yep,
        Полетата който попълвам са само trip odometer, колко литра и колко пари. Коменатари и стил на каране и другите радио бутони.

Иначе това с допълването е пълен ташак и така и не разбрах как работи. и дали работи като хората.
        работи си. Въпросът е в това, че може да ти даде среден разход само и единствено ако сипеш до горе! ако дозареждаш само то си го регистрира и чака да сипеш до горе, за да ти даде адекватен среден разход! Много е важно като се въвеждат данните и ако не си сипал до горе да отбележиш там иконката с половин резервоар дето е. И съответно ако си сипал до горе- тази с пълен резервоар.
        Lexus IS200

Comment

A на тая с празния каква й е функцията тогава?

А и като си попълня километрите, на които съм заредил (Примерно 146000), тогава ми изчислява трип майлиджа в неправилната клетка...

Edit:сега както съм ги направил, при следващото въвеждане трип одометъра ми остава празен, а на горния излиза дистанцията между двете...

OEM & Ventura Garage
          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f
            Yep,

Точно, сайта го интересува колко е trip-а, а него си го смята сам на базата на odometer-a.. но на мен ми е по-лесно като сипя да си напиша на касовата бележка километража и да не смятам нищо.. а само да си го въведа в сайта.. иначе много натоварващо

Comment

Taка и така тръгнах да експериментирам, надявам се да го разгадая днес ...принципно то си смята трип майлиджа само...просто трябва да разуча как...

OEM & Ventura Garage

Comment

Първоначално публикувано от Satanism
                A на тая с празния каква й е функцията тогава?

А и като си попълня километрите, на които съм заредил (Примерно 146000), тогава ми изчислява трип майлиджа в неправилната клетка...

Edit:сега както съм ги направил, при следващото въвеждане трип одометъра ми остава празен, а на горния излиза дистанцията между двете...
                Distance-а трябва да ти е попълнен !!!
                така като си въвел odometer-а навсякъде.. мини с редакция през всички по хронологичен ред и въведи наново одометер-а да си сметне то само трип-а спрямо предишния запис!

Comment

E...хубаво...сега измисли някъв разход 27/100
                  А идеята беше, че напълних резервоара, и след 200км го долях....

OEM & Ventura Garage

Comment

не искам да ви се меся, но..........за вас Excell няма ли? Няма да се чудите кое как се смята и коя думичка какво означава, защото вие ще сте си го написали

П.П. Може да си вкарате и допълнителни екстри като разход на дълъг път, разход в София, разход на село, разход на празен ход, разход на нерви, разходи по ремонти............
                    Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
                    Alfa Romeo 164 Super, 2.0 TSPARK
                    Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

Еми то там са се погрижили хората да има възможност да си опишеш всички разходи.

А и ми виж иконката в подписа - мога да дразня с разхода си маса хора , че даже и печкарите
                      Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                      ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от Satanism
                        E...хубаво...сега измисли някъв разход 27/100
                        А идеята беше, че напълних резервоара, и след 200км го долях....
                        а какво ти е това зареждане с червеното хиксче ?
                        02.07.2008 145.453 150,0

кога от всички зареждания си си пълнил резервоара догоре ?
                        на първото зареждане догоре ли го напълни ?

Edit:
                        @SIS: Ами тази екСелска таблица къде да си я нося ? В жабката ли ?
                        Удобството на този сайт е, че е добре направено има си всичко необходимо и е в интеренет.. където и да си - се логваш и си записваш.. Няма да го загубиш или затриеш по погрешка.. А и може да си сложиш в подписа такава иконка.. Абе глезотийка си е.

Comment

Не, на първото зареждане не е бил догоре...
                          Х-чето е за невалидно, защото колата е форсирана на едно място доста време...няма смисъл да отчитам каквото и да било.
                          Резервоара е пълнен докато изключи пистолета на последните 3 записа.
                          45, 17 и 47л.

OEM & Ventura Garage

Comment

Е 10 литра ли си изхарчил на място ?!
                            Междудругото тези 27л/100 ти идват от зарежданията след хиксчето..
                            Мен ако питаш ги затрий първите записи и остави това зареждане дето си напълнил резервоара догоре за пръв път като първо зареждане.. така или иначе от тези частични зареждания няма как да извадиш информация за разхода на гориво

Междудругото я си направи експеримент да промениш хиксчето на непълен резервоар да видим какво ще покаже тогава на реда дето сега пише 27на100

Comment

@ pr_00f: Така си е, но като си го правиш ти можеш да си сложиш каквито си искаш сметки + в същия файл можеш да си направиш и история с ремонтите и консумативите и............в един файл е пълната история на колата ти. Иконката е добра идея и за нея нямам алтернатива .

@Bodom: къде да го носиш.........ами........на телефона, на МП3, на PC, на лаптота ти, на мейла ти, принтиран, абе.........където се сетиш. Удобството е, че ще е направено както си го искаш (не както някой друг го вижда), има си всичко необходимо + още много неща, които за теб са важни.......абе глезотийка си е. Удобство е и това, че където и да си, само се логваш на лаптопа и си го попълваш. Ще можеш да си го попълваш и ако си без интернет и няма да си загубиш всичко ако утре немците преценят, че тоя сайт вече нема нужда да съществува.

П.П. Не ме разбирайте погрешно - не се опитвам да ви наложа да си направите нещо сами. Посто предложих алтернатива на колегата, който явно не харесва начина, по който работи въпросния сайт.
                              Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
                              Alfa Romeo 164 Super, 2.0 TSPARK
                              Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

Working...
                              X