Известие

Collapse
No announcement yet.

Глоба в Гърция, някой да има опит...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Глоба в Гърция, някой да има опит...

Вчера ме засекоха малко съмнително с 23 км/ч превишена скорост, въпреки, че бях втора кола и нищо не ми показаха на радара . Аз понечих да проведа разговор, но полицаите знаеха 2-3 думи на английски . Написа ми другаря едно фишче ли що ли за 100 евра. Нито разбрах как нито къде да го плащам, та някой ако има представа да сподели
    166, 2.4 JTD'00

Не помня в какъв срок беше, да речем до 3 дни ако си платиш, глобата става 50 евра...обаче ако решиш да не плащаш никога, с лихвите ще стане майка плаче!!!

Моя съвет отивай и плащай максимално бързо, във всяка Гръцка поща става работата ако не се лъжа.

Къде те хванаха на Двойното след/преди Серес???
    sigpic
    Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
    " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
    "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

Точно там, има едно дъгообразно спускане - качване преди Серес на връщане от морето. Има една цифра 10 дето е подчертана, дано е до 10 дни, та да може пак на плаж да отидем другата седмица . Днеска ше се консултирам с гръцкоговорящ. А по банков път не става ли?
      166, 2.4 JTD'00

Comment

Първоначално публикувано от Chimev
        Точно там, има едно дъгообразно спускане - качване преди Серес на връщане от морето. Има една цифра 10 дето е подчертана, дано е до 10 дни, та да може пак на плаж да отидем другата седмица . Днеска ше се консултирам с гръцкоговорящ. А по банков път не става ли?
        Става и по банков пьт а глобата която са ти наложили за превишена скорост е минимална
        0888515205

Comment

Re: Глоба в Гърция, някой да има опит...

Вчера ме засекоха малко съмнително с 23 км/ч превишена скорост, въпреки, че бях втора кола и нищо не ми показаха на радара . Аз понечих да проведа разговор, но полицаите знаеха 2-3 думи на английски . Написа ми другаря едно фишче ли що ли за 100 евра. Нито разбрах как нито къде да го плащам, та някой ако има представа да сподели
          Ако платиш до 10 дена, глобата е наполовина, тоест 50 евро. След това си става 100 евро, а след 30-тия ден почва яко да се олихвява.

Отиваш в която и да е поща и там плащаш, взимат ти розовата квитанция и всичко е окей. Ние платихме в Сидирокастро, пощата е точно в центъра, една голяма административна сграда.

Ние също бяхме втора кола, но там използват лазерни радари-камери и могат да засекат поотделно скоростта на всяка кола от една колона.

И внимавайте, при над 30 км/ч превишение глобата става 350 евро
          Volvo XC90 D5 '06
          Alfa Romeo Spider 2.0 '90
          Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
          ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
          ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Гърците направо не познават парите бре. Днеска един познат разправяше, че са глобили баща му с 350 евро за неправилно изпреварване, тип "гръцко" - предната кола била половината в аварийното и той си го минал съвсем спокойно. Вече с 90 бавно и славно
            166, 2.4 JTD'00

Comment

Re: Глоба в Гърция, някой да има опит...

Първоначално публикувано от pinko
              ...Ние също бяхме втора кола, но там използват лазерни радари-камери и могат да засекат поотделно скоростта на всяка кола от една колона...
              Брат ми го бяха спрели по същия начин - в колона 5-6 коли. Тогава минал метър -и той не знае как - на другите раздали по 1 бележка и ги пратили в ...близкото село (Сидерокастро) , а на него нищо. След това внимаваше като влиза в Гърция да не го хванат да плаща , ама нищо. Мисля , че на другите в колоната им бяха взели нещо (както при нас взимат талона ) докато си платят , не знам Чимев в твоя случай как ще те хванат после
              П.П. Аз съм плащал глоба за неправилно паркиране в Солун , но тогава ми свалиха предния рег. номер. Прибрах се в България и като разбрах , че ще ми е по-сложно да си сменя номера отидох и си платих - към 60 евро май беше.
              166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Вече с 90 бавно и славно
                Ми то затова в Гърция 166-цата с двама човека и много багаж ми харчи средно 4,6-5,3 литра нафтичка на 100 км

При 90 км/ч на шеста горкичкия матор работи с 1400 об/мин, направо не може да загрее
                Volvo XC90 D5 '06
                Alfa Romeo Spider 2.0 '90
                Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
                ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
                ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Е това със свалянето на номера и аз го чух, чак не ми се вярваше. Ми де да знам, нищо не ми взеха, но при положение, че редовно ходим на плаж май не е добра идея да експериментирам с неплащане. Просто трябва да се спазват правилата по-стриктно, макар, че с ограничения 50 на доста места не знам как ше стане ...
                  166, 2.4 JTD'00

Comment

Е..ти докато си открия темата ...
                    Ето - виж ми патилата :

http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... ht=#108022
                    166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Абе най дразнещото за мен в Гърция е че както имаш 90 и в следващият момент -50 - няма межднни знаци , няма дявол. А те тия знака за ограничение 60 почти не го познават.
                      Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                      ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

аз пък за 7-8 ходения до Гърция и газ до дупка ни един полицай или камера не видях а това да карам с 150-160 попо магистралата и да ме задминават през 2 минути гърци, си е редовно

не ви знам къде карате вие ама аз мисля само на едно място съм виждал полицаи и те си седяха на масичка под дръвцето до пътя, дори радар не се виждаше
                        sigpic
                        днес съм в почивка ---

Comment

и аз не съм виждал полицай в гърция, но това с 350 евро глоба е голяма простотия. аз се кефя в германия. там знаците са толкова адекватни, че ако намалиш на 100 и след малко идва знак 100. ако има знак 30, значи е нещо изключително, например училище. общо взето преценката всеки си прави сам. по магистралите можеш да се нарадваш на колата си и после в града си караш спокойно.
                          2014: Deutschland über alles

Comment

Пътуване
                            Нови глоби в Гърция
                            19.06.2007 г.

За всички които ще пътувате това лято до Гърция, карайте внимателно, че глобите са страшнички...

Нарушение на скоростта до 20 км - 40 евро.
                            Нарушение на скоростта над 20 км - 100 евро.
                            Нарушение на скоростта над 30 км - 350 евро и вземат книжката за 60 дни.
                            Алкохол от 0,5 до 0,8 гр/литър - 200 евро.
                            Алкохол от 0,8 до 1,1 - 700 евро и книжката за 90 дни.
                            Алкохол повече от 1,1 - 1200 евро, вземат книжката за 180 дни и затвор поне 2 месеца.
                            Повторно нарушение алкохол повече от 1,1 - 2000 евро, 5 години книжката и затвор поне 6 месеца.
                            Неизползване на предпазен колан или каска за мотоциклетистите - 350 евро и отнемане на книжката за 10 дни.
                            Неправилно изпреварване - 700 евро, 20 дни отнемане на книжката и 20 дни отнемане на талона и регистрационните номера на колата.
                            Преминаване на червен светофар - 700 евро, 60 дни отнемане на книжката и 20 дни отнемане на талона и регистрационните номера на колата.
                            Неспазване на знак СТОП - 700 евро, 20 дни отнемане на книжката и 20 дни отнемане на талона и регистрационните номера на колата.
                            Състезания на пътя и спиране на платното за движение - 700 евро, 30 дни отнемане на книжката и 30 дни отнемане на талона и регистрационните номера на колата.
                            Опасно шофиране - на зиг заг - 700 евро , 30 дни отнемане на книжката и 10 дни отнемане на талона и регистрационните номера на колата.
                            Преминаване при спусната мантинела на влака - 700 евро, 60 дни отнемане на книжката и 20 дни отнемане на талона и регистрационните номера.
                            Обратен завой на непозволено място - 700 евро, 20дни отнемане на книжката и 20 дни отнемане на талона и регистрационните номера на колата.
                            Шофиране по тротоара или неспиране пред пешеходна пътека, когато има пешеходец - 200 евро и отнемане на талона и регистрационните номера на колата за 10 дни.
                            Спиране на непозволено място - 80 евро, 10 дни отнемане на книжката и 10 дни отнемане на регистрационните номера
                            Непозволено спиране на местата за инвалиди - 150 евро, 10 дни отнемане на книжката и 10 дни отнемане на регистрационните номера.
                            Използване на радио или мобилен телефон от мотоциклетисти - 150 евро и отнемане на книжката за 30 дни.
                            Използване на мобилен телефон или телевизор от шофьори на автомобили (забранено е и използването на handsfree, може да се говори само с bluethooth) - 100 евро и отнемане на книжката за 30 дни.
                            Непоставяне на пътни обозначения от фирми извършващи ремонти по пътя - 1500 евро глоба и затвор поне 6 месеца.
                            Нарушение шофиране в еднопосочен път - 200 евро и отнемане на регистрационните номера и контролния талон на колата за 20 дни.
                            Спиране на кръстопът - 350 евро, отнемане на книжката за 20 дни и отнемане на контролния талон и регистрационните номера за 20 дни.
                            Използване на устройства като анти-радар - 2 000 евро, 30 дни книжката и отнемане на регистрационните номера и талон на колата за 60 дни.

Ако все пак ви глобят, знайте че ако си платите паричната глоба до 10 дни, плащате наполовина!
                            обратно
                            0888515205

Comment

аз ходя много често, най вече пътувам в почивните дни и също не съм виждал полицаи.за пръв път тая година на връщане видях една хайка след серес, но си карах нормално и нямаше проблем.един приятел веднъж отиде и на връщане им натресли 350 евра, ако се плати веднага е наполовина, но май им прибрали и талона /не съм сигурен за това, трябва да питам/иначе там няма плащания на ръка, само по банков /или чрез пощата/.абе има ред, това е. Иначе гърците карат като улави, това е вярно, бетер и у нас е положението.Но това лято ми направи едно друго нещо впечатление-по едно време гледам една полицейска кола кара с буркани и без звук и точно с 90, не беше магистрала, е да видиш как всички гърци се укротиха.....
                              А другото,което ми прави впечатление - попаднах в едно огромно задръстване в обратното платно, е един мунчо с джип, голф или каквото щете не направи опит да изпреварв,в нашето платно всеки си караше нормално, в отсрешното си чакат културно и това е, у нас ако беше сто селянина и гражданя щяха да минат най отпред, ако че гърците са единствените у нас които ни бият по брой загинали на пътя........
                              Last edited by fred; d.m.y г., 20:34.
                              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                              Нагоре по стълбата, която води надолу
                              sigpic

Comment

Working...
                              X