Известие

Collapse
No announcement yet.

Глоба в Гърция, някой да има опит...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Аз така найвно да попитам, след като са ти писали фиш и са те пуснали, какво аджеба ще стане ако не платиш на никой - доколкото видях не са ти взели талона, или нещо от сорта....??????
    Иначе и аз съм карал из Гръцко, но там ме беше страх повече да карам с антирадара, щото ми казаха че можело да го конфискуват, а това би ме заболяло......не че не карах тотално в нарушение......
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

до колкото разбрах за антирадар дори в жабката глобата е 3000 евро, а включен е съвсем нечовешка работа. Та антирадарите не ги носете. Иначе ако не платиш се трупат здрави лихви, а все пак възнамерявам пак да влизам в страната . Аз минах с 50 евро
      166, 2.4 JTD'00

Comment

Първоначално публикувано от Chimev Покажи съобщение
        до колкото разбрах за антирадар дори в жабката глобата е 3000 евро, а включен е съвсем нечовешка работа. Та антирадарите не ги носете. Иначе ако не платиш се трупат здрави лихви, а все пак възнамерявам пак да влизам в страната . Аз минах с 50 евро
        То е ясно, че се трупат лихви, ама въпрост е как си ги взимат?! Аз в БГ допреди 2.5 години имах 3 точки и към 500 лева глоби, но не съм платил нищо естествено. Там сигурно има по-стегнат ред за събиране на кинтите, ама въпросът е какъв и доколко е надежден.
        П.С. А как стои въпросът с глоба за паркиране от Германия? Там ни глобиха с рентакар във Франкфурт през Април. Естествено не сме ходили в полицията да питаме колко ни е глобата.
        2014: Deutschland über alles

Comment

Предпочитам да не рискувам и за това си платих, а иначе при евентуална проверка следващия път ще ти приберат книжката. Така правят явно при по-високите глоби, защото днеска един познат се похвали, че са го треснали 350 евро и са му взели книжката. А иначе в Германия ситуацията е подобна - ако те спрат и те проверяват ше те накарат да си платиш. Пращат и по пощата известия, но май само за по-сериозни нарушения.
          166, 2.4 JTD'00

Comment

Не е задължително да те засекат и да те спрат на място.Имат цивилни коли с радари и по телефона съобщават на следващ патрул номера на колата и допуснатото нарушение.Аз си спазвам всичко и нямам проблеми.А на ПроФ ще му кажа,че не е задължително да има преходни знаци да речем от 90 на 50.Естествено,че в населено място е 50!А освен това има едни други знаци,които не е видял
            Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Е да ама е гадно както си караш с 90 и изведнъж бам - 50 ( а знаци 50 хич ги няма да го...) на всеки 2 км.

Я кажи какви знаци не съм видял?
              Внимание извънземни ДАЙ-аджии ли
              Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
              ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
                Е да ама е гадно както си караш с 90 и изведнъж бам - 50 ( а знаци 50 хич ги няма да го...) на всеки 2 км.

Я кажи какви знаци не съм видял?
                Внимание извънземни ДАЙ-аджии ли
                НЕЗАБАВНО СИ МИ ВЪРНЕТЕ АВАТАРА!
                В противен случай ще ходите на тълпи при Стаси!!!
                Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Всъщност, антирадар е съвсем друго устройство /заглушава радара/, а не това което се продава у нас масово-нещо като което идентифицира радара, това е предвидено в нашия закон и затова тия последните устройства се продават навсякъде а за Гърция предполагам е същото, ама как ще им го обясниш, не знам А и ползата им често пъти е съмнителна за по новите радари които ползва полицията, най ефективно е премигването с фарове, ама в Гърция го няма и ако мигнеш за това също има глоба.
                  Last edited by fred; d.m.y г., 17:59.
                  Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                  Нагоре по стълбата, която води надолу
                  sigpic

Comment

Working...
                  X