Колеги чудех се каде да я сложа тая тема,ако нещо не е на място я преместете.Имам познат има Lancia Dedra 99 1.9 tdi-90 к.с. и 4-5 резервоара изгоря само трансформаторно масло.Освен той още хора с голфове и подобни го използват и разликата е че пуши малко повече иначе мотора е сън-работи перфектно дори няколко човека казват че върви малко повече.Знам горе-долу ква е разликата от маслото и нафтата,че повече смазва помпата и още няколко неща в които маслото превъзхожда нафтата,но ме интересува как jtd моторите работят с него защото има разлика от tdi i jtd.само дочух че дюзите се запушвали след време но се чистели и после нямало проблем.ако някой е карал на масло направо да пише че силно ме вълнува.мерси предварително
Известие
Collapse
No announcement yet.
Трансформаторно масло и как действа на jtd
Collapse
X
-
горенето на масло според мен трябва да е подсъдно!! дано им излезе през носа на всички "рационализатори" да им се счупи мотора и др. такиваsigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
-
темата е направо за тунинг&рейсинг.
а зимата с бензин ли го месят маслото или на филии го мажат
аз на моето жтд друго освен нафта от 'надеждна' бензиностанция няма да сипя, не съм с чак толкова абстрактно мислене
само провери коко струва една дюза за жтд и да видим дали ше посмееш да сипеш после боза вместо горивоLast edited by trustworthy; d.m.y г., 22:03._______
146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex
Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Comment
-
Знаех си че сектантите напрао ше ме изядат.Мисълта ми беше някой дали е пробвал а не просто на теория да си говорим,защото го виждам на практика че на tdi нищо не прави.а относно дали е боза ти кво мислиш че сипваш на бензиностанциите.и още нещо-доколкото знам първият дизел не работел с нафта,проверетеAlfonso 1.3 Boxersigpic EX
Alfonso 156 2.4 140 -new breed
Comment
-
проблема според мен идва най-вече от това, че изгорялото масло е силно канцарогенно.
ако имаше свястна държава колите, които горят масло вместо дизел щяха да се бракуват в момента, в който ги спре полиция, но уви ...Last edited by Слав; d.m.y г., 09:04.
== Lancia Delta == 1.6 ІІ i.e. - тоталка
== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
Comment
-
Първоначално публикувано от korny Покажи съобщениезнаех си че сектантите напрао ше ме изядат.мисълта ми беше някой дали е пробвал а не просто на теория да си говорим,защото го виждам на практика че на tdi нищо не прави.а относно дали е боза ти кво мислиш че сипваш на бензиностанциите.и още нещо-доколкото знам първият дизел не работел с нафта,проверете_______
146 JTD - ex
Comment
-
трансформаторното масло е много близко до структура до дизела. доста служебни коли ги карат с такова масло разредено с дизел. проблемът, е че ако ти се скапе една дюза икономията ти отива в тоалетната.
друг е въпросът че един литър трансформаторно масло е 2-3 по-скъпо от 1л дизел, което довежда до факта, че няма да си купиш легално.
Comment
-
значи маслото нормално че се дава поне с 1 лв под нафтата,защото е крадено.а за по горния пост ланчията е изгоряла 4-5 резервоара около 3-4 месеца каране и то яко каране,ходене до морето.казах че тя е дизел с турбо и интеркулер,защото нищо не ми говори конвенционален турбо-дизел.и така и не разбрах като запуши дюзите могат ли да се оправят или е фатално???по-добре не ми отговаряйте нещо от рода никога няма да карам на такъв боклук или нещо от сорта,защото сте го чули от трети човек през пети.аз говоря с факти и до сега нито един от тея дизели не се е развалил а карат от месеци само на масло без нафтаAlfonso 1.3 Boxersigpic EX
Alfonso 156 2.4 140 -new breed
Comment
-
и значи викаш нямаш нищо против кдадените неща ?Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001
Comment
-
абе не ви ли писна да експериментирате с тоя дизел..???
то не беше олио, сега масло, утре сигурно и със шампоан ще пробвате!! (сори за крайното изказване).
Alfa 145 1.3 boxer, 96 godina-"Бах, мама му, тая имала чип":каза бате БОБО
Fiat Bravo 1.6 1997
Fiat COUPE 2.0 16V
Comment
-
Първоначално публикувано от KoRny Покажи съобщениепфф както и да е.важното е че никой явно не знае нищо по въпроса и избягвате от тематаsigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
Първоначално публикувано от korny Покажи съобщениепфф както и да е.важното е че никой явно не знае нищо по въпроса и избягвате от тематанито един от собствениците на жтд, които познавам (а те не са 1-2
), не съм чул да кара с нафта 'на черно', та камо ли да тръгне да експериментира с трансформаторно масло.
дори да оставим екологията настрана за момент, от чисто финансова гледна точка си е руска рулетка да си правиш такива експерименти. това, което мен би ме тревожило най-много, ако тръгна да наливам подобни алтернативи, би било, че едва ли свойствата им като флуиди са същите като на дизела. не говоря за мазилни свойства или характеристики, свързани с горенето. една минимална разлика във визкозитета би могла да ти скапе горивната система за сравнително кратко време, а както стана въпрос по-горе, цените точно при нея са доста сериозни_______
146 JTD - ex
Comment
-
Ако Ланчата е "тд и" - дюзите й струват около 50-60 лв. Ако е изгорил 4-5 рез.( по 60л от тая боза), вече е изкарал пари за нови дюзи! Но, ако е "жтд" - една дюза струва няколкостотин лева и бая тонове трябва да изгори, за да избие паричките за дюзите. А ако отворим приказка за common-rail пумпичката, тя чини около 2400 лв - май казах достатъчно!
Я си сипвайте качествена нафтица, да си немате проблеми! Вземете пример от trustworthy!!!
Comment
Comment