Известие

Collapse
No announcement yet.

летни ремонти на пътищата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• летни ремонти на пътищата

за който не е разбрал - малко инфо за летните ремонти в София ......

http://sofia.dir.bg/2008/07/18/news3208750.html

Започва ремонтът на ключови булеварди
    18 юли 2008 / News.dir.bg
    Ремонтът на "Цариградско шосе" ще започне през август заради слабия трафик и най-вероятно ще се извършва на три части, като движението ще се извършва по едното платно, съобщи столичният кмет Бойко Борисов при откриването на нова асфалтираната улица "200".
    По думите на Борисов преасфалтирането на булевард "Цариградско шосе" ще бъде осъществено с "пари на Общината, тъй като държавата и досега не е отпускала такива, въпреки огромния бюджетен излишък", предаде БГНЕС.
    През август ще бъдат ремонтирани релсовият път и пътните платна по бул. "Христо Ботев" от Централна гара до бул. "Сливница" и по бул. "Александър Стамболийски" от бул. "Христо Ботев" до бул. "Константин Величков".
    На 26 юли започва ремонт и на булевард "Сливница" в столицата, обяви още Борисов. При ремонтния участък на булеварда - от ул. "Пиротска" до Сточна гара, ще има промени в движението на градския транспорт. Автобусите от линии с номера 11, 53, 86, 309 и 310 ще се движат двупосочно по платното, което не се ремонтира в момента. Променя се движението на автобусите по линии 60, 78 и 85, както и на тези от линии с номера 74, 213, 214, 305, 313, 404 и 413. Тролейбусите по линии 6 и 7 ще се движат до кръстовището на бул. "Сливница" с ул. "Д. Петков" и оттам ще продължават по бул. "Ген. Столетов" до надлеза "Надежда", съобщи зам.-кметът по транспорта Велизар Стоилов.
    След 10 август започва и ремонтът на ул. "Г. С. Раковски", като тролейбусна линия номер 9 ще се движи по бул. "Васил Левски".
    До септември ще бъдат преасфалтирани бул. "Данаил Николаев" /от Сточна гара до бул. "Ситняково"/, бул. "Рожен" /от ул. "Скопие" до надлеза "Надежда"/, ул. "Симеоново", ул. "Ведрина", ул. "Никола Габровски" /от бул. "Симеоновско шосе"до бул. "Г. М. Димитров"/, бул. "Сливница" /от Сточна гара до ул. "Опълъченска"/, бул. "Климент Охридски" /от бул. "Андрей Ляпчев" до Околовръстния път/, ул. "Александър Пушкин" /от бул. "Цар Борис Трети" до ул. "Даскал Стоян Попандреев"/, ул. "Караджин", ул. "Западна" /от бул. "Александър Стамболийски" до "Столичен метрополитен"/, ул. "Петър Панайотов", ул. "Враил", ул. "Иван Абаджията", ул. "Осми декември" /бул. "Св. Климент Охридски" до ул. "Акад. Стефан Младенов"/, ул. "14", ул. "61", ул. "Тракийска могила", ул. "Захари Попов", ул. "13", ул. "Ген. Кирил Ботев" /от бул. "Тодор Каблешков" до ул. "Георги Измирлиев"/, ул. "Г. С. Раковски" /от бул. "Цар Освободител" до бул. "Княз Александър Дондуков"/, ул. "Хайдушка гора", ул. "Чемшир", ул. "Успех", ул. "Мургаш", ул. "Демокрация", ул. "Искър".
    През тази година се предвижда и ремонт на 9 моста в София, стана ясно още от зам.-кметът по транспорта Велизар Стоилов. Строителни работи ще бъдат извършени по мостовете на бул. "Христофор Колумб", бул. "Ломско шосе", ул. "Бойница", бул. "Овча купел", ул. "Дойран", ул. "Елша" и по улиците "5001" и "5010" над река Искър и моста в с. Мърчаево. Ще бъдат изградени водостоци и пасарелка в районите "Витоша" и "Банкя", както и пешеходен мост над р. Новачица в квартал "Дианабад".
    С 1.6 млн. лева ще бъде направен основен ремонт на осветлението по 16 улици и булеварди в София. Все още не са осигурени средства за изграждането на кръгови движения на кръстовището на бул. "Св. Климент Охридски" и бул. "Андрей Ляпчев", на ул. "Папрат" и ул. "Захари Зограф", както и на ул. "Александър Пушкин" и ул. "Даскал Стоян Попандреев".
    Около 10 млн. лв. са необходими допълнително за възстановяването на пътни настилки по предложени списъци от кметовете на районите "Витоша", "Банкя", "Връбница" и "Студентски", както и за изграждане и ремонт на еластични огради.
    Alfa Romeo Crosswagon Q4 ex ones: Alfa Romeo 166TS, Alfa Romeo 147 1.9JTD & 145 1,6 boxer

В 9 часа по Сливница няма да ви казвам какво задръстване имаше.... ами през седмицата? Има много по наложителни ремонти от Сливница ама....
    sigpic
    SCUDERIA ITALIA
    BMW 5-er
    BMW 7-er
    Fiat GP

Comment

Първоначално публикувано от fnt Покажи съобщение
      в 9 часа по сливница няма да ви казвам какво задръстване имаше.... ами през седмицата? има много по наложителни ремонти от сливница ама....
      да бе, за кво го преасфалтират?! не е толкова зле, има доста по-лоши улици. днес минах оттам и едва се измъкнах. въобще не става за движение. представям си какво ще е през седмицата.
      2014: Deutschland über alles

Comment

а аз искам да питам нещо - защо подяволите слагат капаците на каналите по средата на платната ?! за да се правя на wrc пилот или просто , за да не скучаем по пътя.абсолютно винаги асфалта покрай тях се разбива супер бързо , да не говорим , че не са малко и откраднатите капаци.та ако някой наистина може да ми отговори да заповяда.
        мене ме нема, в целата схема........

Comment

днес сутринта в 9 ,30 -зверско задръстване от Подуене към Сточна Гара не ми се мисли за през седмицата.
          ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Първоначално публикувано от MUROMAN Покажи съобщение
            днес сутринта в 9 ,30 -зверско задръстване от Подуене към Сточна Гара не ми се мисли за през седмицата.
            Отивам да си помпам гумите на колелото
            sigpic
            SCUDERIA ITALIA
            BMW 5-er
            BMW 7-er
            Fiat GP

Comment

Първоначално публикувано от sen7 Покажи съобщение
              а аз искам да питам нещо - защо подяволите слагат капаците на каналите по средата на платната ?! за да се правя на wrc пилот или просто , за да не скучаем по пътя.абсолютно винаги асфалта покрай тях се разбива супер бързо , да не говорим , че не са малко и откраднатите капаци.та ако някой наистина може да ми отговори да заповяда.
              И аз това се питам мамкаму та на всичкото отгоре са и вдлъбнати на вътре, че да си подбиеш и джантата

fnt идеята за колелелото не е зле
              Last edited by StarChild; d.m.y г., 01:03.
              Ex ALFA 145 JUNIOR 1.4.16V T.SPARK SeXy Line
              FIAT STILO ABARTH 2.4L 20V 171HP+
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от starchild Покажи съобщение
                и аз това се питам мамкаму та на всичкото отгоре са и вдлъбнати на вътре, че да си подбиеш и джантата

Fnt идеята за колелелото не е зле
                е как що! за да може след 2 месеца отново да се ремонтира и пак да се откраднат едни хубави пари от цялата тая работа. пък и така се създава работа на сума ти хорица: гумаджии, автомонтьори, работници, които да не свършат нищо 2 седмици. пък и ако всичко е наред може да се отегчите докато шофирате и да заспите на волана. сега сте под напрежение, а освен това получавате бонус тренировки за избягване на препятствия и едва ли не трябва даже да си плащате за тези курсове по майсторско кормуване!
                (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

Първоначално публикувано от StarChild Покажи съобщение
                  И аз това се питам мамкаму та на всичкото отгоре са и вдлъбнати на вътре, че да си подбиеш и джантата

fnt идеята за колелелото не е зле

или ако не са вдлъбнати са изпъкнали!!!! Изобщо една шахта няма сложена като хората, просто незнам на какво се дължи това..... (този феномен
                  Alfa Romeo Crosswagon Q4 ex ones: Alfa Romeo 166TS, Alfa Romeo 147 1.9JTD & 145 1,6 boxer

Comment

аз сериозно почвам да се замислям , както в нета съм засичал снимки примерно на различни спирки от цял свят , аз ще снимам шахтите.Ма мойто си е рисковано с тия добри шофери по нашите пътища.

Comment

... за да се правя на wrc пилот или просто , за да не скучаем по пътя...
                      Това е по 2 причини:
                      1. тези които са си платили книжките и не са ходили на курсове требе се научат да карат;
                      2. останалите требе да тренират избягване на "кратерите" по останалите улици.
                      С 2 думи казано - научаване българина на шоферлък...
                      145, 1.6 boxer
                      156, 2.4 JTD - ex
                      Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Виж как "държавата" мисли за нас шофьорите
                        Ex ALFA 145 JUNIOR 1.4.16V T.SPARK SeXy Line
                        FIAT STILO ABARTH 2.4L 20V 171HP+
                        sigpic

Comment

Ами слагат ги защото шахтите са по средата, а иначе по света никъде няма разбито около капаците на шахтите, както и по мостовете, където има разширителни ивици, та не шахтите са виновни, а калпавото строене.
                          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                          Нагоре по стълбата, която води надолу
                          sigpic

Comment

Знам че шахтите са по средата ама да ги изнесът под третоара примерно.Така и така сега правят цялостни ребонти , нови улици тук таме.И без това наклона на платното в повечето случаи е такъв , че в шахтата нищо не се стича.А иначе строителстово не коментираме , щотот ние т'ва много добре си го знаем

Comment

Знам че шахтите са по средата ама да ги изнесът под третоара примерно...
                              Не става, щото като мине Бай Мангал и "овършее" капаците и хората ще почнат да падат у шахтите като в тетрис. Сега поне асфалта държи капаците на шахтите.
                              Още повече че под тротоара има сума ти и "чудеса" - тоци, бтк, вода...
                              145, 1.6 boxer
                              156, 2.4 JTD - ex
                              Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Working...
                              X