If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ей деца ненаиграли се...
майтапа на страна виждал съм Дунав 2 пъти замръзнал напълно, а ледоход си има всяка зима...и редовно ни къса понтонния мост към острова, та не можем да ходим на лов....
Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Space Star
Daihatsu Terios
Така е, майка ми и ляли ми ги имам на снимка от 50и някоя,ама съвсем замръзнал, като поле, не е лед, ами все едно е поле, валяло, трупало и прочее, сега такива зими са рядкост
Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Ей деца ненаиграли се...
майтапа на страна виждал съм Дунав 2 пъти замръзнал напълно, а ледоход си има всяка зима...и редовно ни къса понтонния мост към острова, та не можем да ходим на лов....
Така е и аз съм виждал Дунав замръзнал - има определени участъци където при по сурова зима (да речем зими 1996 и зима 1985 ако не греша) та вълци от Румъния са преминавали в България - ако не греша това са участъците където е по плитко - например участъка под месокомбината и малко нагоре към гребна база, също така участъци до вардимския остров.
А иначе за преплуването - няма страшно плувате до някоя лодка и като се уморите се хващате за нея и на буксирпоне аз така съм го преплувал. Иначе Дунав си е опасна река ако не познаваш местата на които плуваш. Има места където всичко изглежда нормално и спокойно , а като те засмуче - номера е да задържиш въздуха и да не се шашкаш - дърпа те надоло и навътре , завъртате и ако си хладнокръвен и се отпуснеш те изплюва отгоре след малко(но все пак трябва да си плувец за да се справиш) Подходящо за къпане е участъка Писаните камъни - Паметниците. То и там е преплуването де.
Иначе има места (Влади Grusaider знае) където както водата ти е до колене - правиш крачка и се оказваш в яма с дълбочина на водата 3 метра. Това ми се е случвало в уастъка между Свилоза и Площадката на АЕЦ Белене
Comment